Pepelnica u Mošćeničkoj Dragi

Gobo j partil, ki mu j kriv, kad je za se kriv

Marina Kirigin

Fešta je završila vatrometom / Snimio Sergej DRECHSLER

Fešta je završila vatrometom / Snimio Sergej DRECHSLER

Nakon što je uprizoreno suđenje Gobotu, uz posmrtni marš ispraćen je u raketu i lansiran na MjesecMOŠĆENIČKA DRAGA Zato ča je pasanemu popu pomagal spravit soldi, zato ča je va Drage zaprl banku, zato ča neki nisu razumeli Operu industrijale i riječku EPK avangardu, zato ča nima dovoljno radne snagi, zato ča je zagađen okoliš na Viškove, zato ča se ne dela na demografije i ča ih je va općine sve manje i svi skupa va jednu »trejsduju« stanu, zato ča na Platku ni palo pol centimetra snega i ča je bilo samo sedam skijaškeh dan – za sve to platio je pust Gobo i u plamtećoj, crvenoj raketi »partil« na Mjesec.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLERBio je to posljednji čin karnevala uprizoren na draškoj rivi na Pepelnicu pred nešto skromnijim brojem posjetitelja nego to uobičava biti na ovoj priredbi spaljivanja pusta koja se održava 51. put.
Nakon što je uprizoreno suđenje Gobotu uz posmrtni marš ispraćen je u raketu. Njegove jadikovke, proklinjanja nisu ga uspjele spasiti od odlaska u svemir iako mu je svećenik oprostio sve grijehe.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLERDesetak baklji u rukama »krvnika«, plamteća višemetarska raketa i vatromet dodatno su dočarali ovaj dramatični kraj karnevala na Kvarneru za čiju su realizaciju zaslužni draški Pusni odbor i Turistička zajednica i Općina Mošćenička Draga.


Manifestacija je otvorena Smotrom pusnih zastava na koju su pristigli predstavnici dvadesetak karnevalskih udruga s područja Istre i Primorsko-goranske županije i nastupom Puhačkog orkestra Lovran, a završila druženjem posjetitelja uz tradicionalni bakalar.


Prohladno vrijeme i kiša koja je počela padati usred priredbe dodatno je rastjerala posjetitelja, ali oni najuporniji sakrili su se pod kišobrane i šatore u kojima je nastavljena zabava i druženje.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLERSnimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLERSnimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLER