Team Silber Race 5

Extreme Enduro u Otočcu: Aleks Tomišić slavio u utrci za pamćenje

Marin Smolčić

Niti povremeno jaka kiša nije omela natjecatelje u ovoj vrlo teškoj utrci

Niti povremeno jaka kiša nije omela natjecatelje u ovoj vrlo teškoj utrciOTOČAC Nakon dva dana održavanja jučer je „Extreme Enduro“ Prvenstvo Hrvatske. Utrke koje je organizirao Hrvatski moto klub Otočac imala je službeni naziv „Team Silber Race 5“ i ove godine je nastupilo ukupno 157 učesnika.  U subotu se vozio “prolog” koji je odredio startne pozicije glavne utrke koja se vozila u nedjelju na zahtjevnoj i blatnjavoj stazi u okolici Otočca duljine 50 km.


U najtežoj kategoriji za Prvenstvo Hrvatske u Klasi Gold najbolji je bio , drugo mjesto pripalo je Mirjanu Rabaru, a treće Borni Lolić. U klasi Silver slavio je Ranko Kesić, srebro je pripalo Danijelu Kolesariću, dok se broncom okitio Dino Miškić. Klasa Veterani pripala je Robertu Vozili, drugi je bio Antonio Đurak, a treći Tomislav Marić.


Klasa Bronze bila je znaku lokalnih enduro-snaga jer je prvo mjesto osvojio Cvitković Antonio, drugo mjesto njegovom kolegi iz kluba Ivanu Kotvici, a treće Marinu Rupiću.
Niti povremeno jaka kiša nije omela natjecatelje u ovoj vrlo teškoj utrci gdje se blatnjava staza i mnošto zapreka smatraju dobro dolšlim detaljima. Jedino se loše vrijeme odrazilo na broj posjetitelja, ali su se oni najuporniji ipak naguravali uz dijelove staze i na cilju.