Od Crikvenice do Novog

Eduardo Stochino i Angela Mauer pobjednici UltraMarathona

Nataša Car

Eduardo Stochino / Snimila Nataša CAR

Eduardo Stochino / Snimila Nataša CAR

Samo 3 sekunde nakon Stochina ušao je Evgenij Pop Acev iz Sjeverne Makedonije, a 3 sekunde nakon njega stigao je treći plivač Francesco Ghettini iz ItalijeTalijanski plivač Eduardo Stochino s vremenom od 4:18:03 proglašen je pobjednikom FINA plivačkog UltraMarathona Grand Prix Croatia Crikvenica – Novi Vinodolski.


Utrka duga 20 kilometara bila je iznimno napeta, ali vrlo zanimljiva kako za plivače, tako i za publiku koja je natjecatelje cijelo vrijeme mogla pratiti s obale. Čak 21 od ukupno 22 natjecatelja stiglo je na cilj na vrijeme.


Snimila Nataša CAR


Snimila Nataša CAR

Plivači su krenuli jutros u 9 i 30 s Vele palade u Crikvenici. Plivali su prema Kačjaku, potom natrag prema Crikvenici i dalje prema Novom Vinodolskom do otočića San Marino oko kojeg su se okrenuli i plivali do novljanske luke i marine Novi gdje je bio cilj.


Snimila Nataša CAR


Snimila Nataša CARRukovoditeljica je rekla kako cijelo natjecanje prate stroga pravila. Svakog plivača pratila je barka na kojoj je bio barkarijol, sudac i pratitelj koji se brine za natjecatelja. Plivači tijekom utrke smiju predahnuti te nešto popiti ili pojesti, no ne smiju ni taknuti barku pa im pratitelji sve dodaju štapom.


Samo 3 sekunde nakon Stochina ušao je Evgenij Pop Acev iz Sjeverne Makedonije, a 3 sekunde nakon njega stigao je treći plivač Francesco Ghettini iz Italije.


Snimila Nataša CAR


Snimila Nataša CARU ženskoj kategoriji rutu je najbrže preplivala Njemica Angela Maurer s vremenom  od 4:28:10, druga je stigla Talijanka Alice Franco, a treća Argentinka Romina Imwinkelried.Od hrvatskih natjecatelja Ivana Prižić stigla je u zadnji čas, 6 sekundi prije roka, a Vlado Pilipović nije stigao u roku pa je u marinu Novi uplovio na barci. Naime, nakon što prvi plivač i plivačica uđu u cilj ostalim natjecateljima odbrojava se 60 minuta, a nakon toga prekida se natjecanje.


Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u nedjelju!