Blagdani u Opatiji

Dva izvrsna koncerta u završnici opatijskog adventa

Aleksandra Kućel Ilić

Foto V Karuza

Foto V Karuza

U Gervaisu su duh Božića »raspršili« Renata Sabljak i Đani Stipaničev, dok je na mrkate ljubitelje ča-vala oduševio Alen VitasovićAdvent u Opatiji ušao je u svoju završnicu uz dva izvrsna koncerta. Božićno-novogodišnji repertoar pjesama u izvedbi pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića oduševio je publiku u opatijskom centru Gervais, koja je prostor dvorane ispunila do posljednjeg mjesta. Đani Stipaničev, zvijezda domaćih rock-opera i mjuzikala, zajedno s dugogodišnjom suradnicom, kazališnom glumicom sjajnog vokala Renatom Sabljak, na Opatijce su uspješno, unatoč jakom utjecaju južine i kiši koja je neumorno cijelog vikenda padala, »raspršili« duh Božića, ljubavi, topline, davanja… Nakon orkestralne Božićne uvertire, uslijedile su publici dobro poznate pjesme, uspješnice kao »O Holy Night«, »Blue Christmas«, »Amazing Grace«, »Tiha noć«, »White Christmas«, »Over the Rainbow«, »Fly me to the Moon«, »Santa Claus is Coming to Town«, »All I want for Christmas«, »O sole mio«, »Feliz Navidad«, »Time to Say Goodbye«, »Amigos para siempre«…


Legenda iz Istre


Solo izvedbe, kao i dueti Đanija Stipaničeva i Renate Sabljak, nagrađeni su velikim pljeskom publike koja je u tjedan obilježavanja blagdana »uplovila« na predivnim, radosnim božićnim notama.Razvedravanje i konačni prestanak uporne kiše omogućili su i veliku feštu sinoć ispred opatijske tržnice, gdje je mnogobrojnu publiku na najljepši način na korak do blagdana doveo legendarni istarski pjevač i predvodnik »ča-vala« Alen Vitasović. Nizao je svoje uspješnice nastale tijekom trideset godina bogate karijere, te zapravo dao odličan uvod u sve druge događaje koji će se zbivati tijekom božićnih blagdana u Opatiji.

Tako će se večeras, od 17 sati nadalje zatvoriti opatijska glavna cesta pokraj tržnice i pretvoriti u plesni podij za Ludu noć opatijskih diskoteka – vrhunac programa »Ludi Badnjak u Opatiji« uz atraktivan light show. Uz druge sadržaje, božićni blagdani će biti u znaku klasične, jazz i pop-rock glazbe, druženja uz prigodne specijalitete, klizanja na Ljetnoj pozornici te animacije i zabave za najmlađe.


Večeras, na Badnjak u 21 sat će ispred Šporera Božićni party prirediti Dražen Turina Šajeta, dok će na Ljetnoj pozornici od 22 sata nastupati Klapa Nevera.
I sam Božić bit će ispunjen glazbom, a prvi će građanima i posjetiteljima Opatije sretan Božić poželjeti Trio Asi nastupom ispred Šporera od 10 do 12 sati, nakon čega će se zabava preseliti unutar umjetničkog paviljona gdje najmlađe čeka cjelodnevna zabava i druženje s animatorima. Jutro i poslijepodne proći će u nešto svečanijim glazbenim tonovima, jer od 11 sati u hotelu Continental nastupa String trio Veljak, a od 16 sati magiju klasične glazbe kod Šporera kao najljepšu božićnu čestitku podijelit će Kvartet Veljak. Nešto više improvizacije u strune će unijeti Spart Jazz Quartet od 18.30 sati, a pop-rock finale dana punog lijepih nota dat će Dino Antonić Acoustic Trio od 21 sat.


Oldtimeri ispred Milenija


Svirat će se na Božić i u hotelu Continental gdje od 18 sati svira Sunny Side, hotelu 4 Opatijska cvijeta gdje od 19 sati nastupaju Tri kralja te tržnici gdje od 19 sati kreće zabava uz DJ-a.Blagdansko jutro u četvrtak, 26. prosinca zasladit će Festival slastica Sweet Day na tržnici od 10 sati, nakon čega slijedi opuštanje uz Coffee Shop Acoustic u hotelu Continental u 11 sati te zabava i animacija za djecu u Šporeru od 12 sati.

Kao i svake godine, ispred hotela Milenij će od 10 do 13 sati biti božićno druženje uz izložbu oldtimera Liburnia Classic Cluba Opatija, gdje će se uz čašu pjenušca rezimirati godina koja se bliži kraju.


U poslijepodnevnim satima, od 16 sati će ispred Šporera nastupati Vedran Ružić Jazz Trio, u 19 sati zamijenit će ih DJ Dog uz rockersku večer, a u isto vrijeme zasvirat će i Candy u hotelu 4 opatijska cvijeta.