Sukob bivše i aktualne predsjednice Vijeća Lovrana

Đurđica Tancabel: Nataša Miljak otuđila već dvije općinske nekretnine, sada želi kupiti treću

Marina Kirigin

Zatražila sam na posljednjem Općinskom vijeću da se gospođi Miljak, odnosno njezinom suprugu ne proda nekretnina na lovranskom mulu iz razloga što je ona uzurpirala, otuđila dvije druge općinske nekretnine te će zbog toga Općina Lovran s njom biti u sudskom sporu, kaže Đurđica TancabelLOVRAN Predsjednica lovranskog Vijeća Nataša Miljak je u sukobu interesa, a ako to možda zakonski nije sukob interesa, onda je u sukobu s Općinom Lovran, čija je predsjednica Vijeća. Zatražila sam na posljednjem Općinskom vijeću da se gospođi Miljak, odnosno njezinom suprugu ne proda nekretnina na lovranskom mulu iz razloga što je ona uzurpirala, otuđila dvije druge općinske nekretnine te će zbog toga Općina Lovran s njom biti u sudskom sporu. Naime, gospođa Miljak je 2011. godine kupila stan u stambenoj zgradi na adresi Trg slobode 5 od Ivana Simčića, te se potom upisala u zemljišnim knjigama kao vlasnik cijele zgrade. Zgrada je to u kojoj se odvija ugostiteljska djelatnost, u restoranu Stari grad koji je u općinskom vlasništvu, ali i stan koji je općina prodala gospođi koja je bila nositelj stanarskog prava. 


  Tancabel: Povreda zakona


Zbog činjenice da zgrada nije bila etažirana, te zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, Miljak se uspjela upisati kao vlasnica cijele nekretnine. Povreda zakona učinjena je i zbog toga što prodavatelj Simčić prije prodaje nija dao ponudu Općini, Županiji i RH kako nalaže Zakon, pa tako Općina Lovran nije ni imala uvida u povijesni list i ostale dokumente. Istovremeno Miljak je sve svjesno napravila i uz to sa svim bila dobro upoznata jer se bavi prodajom nekretnina – rekla je Đurđica Tancabel, predsjednica lovranskog HSU-a nakon žustre sjednice vijeća na kojoj su »mačeve ukrstile« bivša i sadašnja predsjednica Vijeća Općine Lovran. 


   Tancabel dalje objašnjava kako je u prosincu 2011. godine Miljak preko svojeg odvjetnika uputila dopis vlasniku restorana Stari grad u kojem zahtijeva da s njom potpiše ugovor o najmu ili u suprotnom vrati prostor. Taj isti dopis daje na znanje i Općini Lovran. Istodobno počinje ometati i gospođu koja je kupila stan na katu od Općine, a o čemu je već pisano u Novom listu, ističe Tancabel. 

U predmetnoj stambenoj zgradi u Lovranu, Trg slobode 5, poslovni prostor je u vlasništvu Općine Lovran dok su stambene cjeline u vlasništvu fizičkih osoba, suvlasnika zajedno s Općinom Lovran na cijeloj zgradi. U tijeku je dopuna Etažnog elaborata, izrađenog od strane ovlaštenog sudskog vještaka Dragana Zeca, u odnosu na novi raspored prostorija unutar kupljenog stana u vlasništvu Nataše Miljak, a kako bi se isti mogao dostaviti nadležnom tijelu uprave radi izdavanja odgovarajuće potvrde, nužne za provedbu Etažnog elaborata u zemljišne knjige. Također je u tijeku dobava druge relevantne dokumentacije bitne za donošenje odluke o daljnjem postupanju u ovom predmetu – odgovor je lovranske pročelnice Jelene Markić na pitanja vezana uz nekretninu na lovranskoj adresi.  Miljak: Spor s Općinom ne postoji


Prostor restorana s Trga slobode 5 jedan je od onih koji je u srpnju 2012. godine na sjednici Općinskog vijeća uvršten na popis poslovnih prostora namijenjenih prodaji, a u siječnju 2013. godine objavljena je njegova prodaja. Time je, smatra Tancabel, potvrđeno da je to vlasništvo Općine Lovran, a ne Nataše Miljak. 


   – Od 2011. godine do današnjeg dana ništa nije napravljeno. Lovranska pročelnica po običaju ne reagira, tako da se ne pokreće postupak protiv Miljak. Zbog činjenice da mi pročelnica nije željela dati informacije o ovom predmetu, pitanje sam uputila i načelniku Općine Alanu Sankoviću koji mi je rekao kako će ovo biti duga parnica – zaključuje Tancabel.


   Nataša Miljak nije željela odgovarati na optužbe Đurđice Tancabel, već nam je samo predala svoj pisani odgovor u kojem stoji: »Ne postoji nikakav sudski spor između mene i Općine Lovran. U tijeku je izrada etažnog elaborata vezanog za uređenje međusobnih odnosa na nekretnini. S obzirom da je glavni pokretač ovog članka gospođa Tancabel, koja je u prošlom sazivu Općinskog vijeća Općine Lovran obnašala funkciju predsjednice vijeća, a koja je jedna od najvećih gubitnika na prošlim lokalnim izborima, očito je da mi želi politički i privatno naškoditi, a na taj nivo se ja ne želim spuštati. Također se zalažem za rad vijeća na nivou kakav zaslužuje Lovran, te ne dozvoljavam opstruiranje rada istog«.