Koronavirus

Dujmić donio preporuku o otkazivanju javnih manifestacija u Opatiji

P. N.

Foto: D. ŠKOMRLJ

Foto: D. ŠKOMRLJ“Gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, u dogovoru s čelnim ljudima Festivala Opatija i tvrtke Opatija 21 donio je preporuku o neodržavanju bilo kakvih javnih manifestacija (kulturnih, društvenih, sportskih) u prostoru Sportske dvorane Marino Cvetković te u Centru Gervais i ostalim prostorima kojima upravlja Festival Opatija (Umjetnički paviljon Juraj Šporer, Švicarska kuća, MOHO centar) do 1. travnja 2020.


Isto tako, gradonačelnik je preporučio osnovnoj i srednjim školama na području Grada Opatije kao i Sportskom savezu grada Opatije da obustave odnosno ne održavaju sportske treninge te sportska događanja na kojima bi se okupio veći broj sportaša i gledatelja, a koji su planirani u navedenom razdoblju, dakle do kraja mjeseca ožujka.


Razlog za preporuku je, naravno, preventiva u slučaju širenja korona virusa, kako bismo maksimalno umanjili mogućnost prijenosa zaraze.
Daljnji će koraci biti usklađeni s preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite, a javnost će o svemu biti pravovremeno informirana”, objavljeno je na stranicama Grada.