Vrbovsko

Dražen Mufić: PD Kamačnik nećemo prodavati pod svaku cijenu

Marinko Krmpotić

Potpora od 600.000 kuna »Komunalcu«, između ostaloga i za kupnju ratraka za skijalište uz PD Kamačnik koji Grad želi prodati, potaknula je pitanja oporbenih vijećnika o smislenosti takvih ulaganjaVRBOVSKO – Aktivnosti gradskih komunalnih poduzeća te manja novčana pomoć iz gradskog proračuna njihovom radu bile su središnje teme 20. sjednice Gradskog vijeća Vrbovskog. Tako će iz gradskog proračuna »Vode« d.o.o. Vrbovsko dobiti 200.000 kuna za poslove uređenja nedavno kupljene nekadašnje zgrade uprave »Prometa« u kojoj će uskori biti uprava »Voda«, a s dodatnih 200.000 kuna pomoći će se izgradnja vodovoda, rekao je predlažući ta ulaganja iz gradskog proračuna gradonačelnik Dražen Mufić, dodavši kako se sredstva namijenjena poslovima izgradnje vodovoda planiraju stoga što postoje naznake da će Hrvatske vode u ovoj godini sporije sufinancirati već započete projekte vodovoda u Rimu i Moravicama. Kad je riječ o potpori »Komunalcu«, plan je izdvajanje 600.000 kuna koje će biti namijenjene različitim područjima rada (pomoć stanovništvu pri plaćanju troškova odlaganja otpada, kupnja mini busa i ratraka…), ali će se u njih ići samo ako se steknu svi uvjeti.


Nastavak ulaganja


Oba gradonačelnikova prijedloga su prihvaćena uz suzdržanost ili protivljenje oporbe, pri čemu je Nediljko Kovačić (NL Dalibora Kratohvila) pitao kako 200.000 kuna može biti dovoljno za uređenje stare zgrade, a Marijan Rački (SDP) želio je znati zašto se planira kupnja ratraka, ako se s druge strane PD »Kamačnik« i skijalište kraj njega, na kojem bi radio ratrak, nude na prodaju. Kovačiću je gradonačelnik Mufić odgovorio kako je tih 200.000 kuna samo dodatak svoti od 500.000 kuna koju za uređenje tog prostora planiraju »Vode«, a Račkom je rekao da je eventualna kupnja ratraka rezultat želje Grada da, bez obzira na krizu oko Kamačnika, nastavi s ulaganjima: »To je naš prostor u kojem je kvalitetan rad trenutačno zaustavila Primorsko-goranska županija dodjeljivanjem koncesije poduzeću »Lokvarka« koje povjereni im posao sigurno nije u stanju realizirati. Bez obzira na to, mi ćemo u određene dijelove Kamačnika nastaviti ulagati«, rekao je gradonačelnik Mufić koji se s pitanjem nerada Kamačnika susreo i tijekom aktualnog sata.


Dražen Mufić / foto: M. KRMPOTIĆ


Dražen Mufić / foto: M. KRMPOTIĆ

Ustaljena praksa Grada


Tako ga je Kovačić pitao zašto je zatvoren restoran »Kamačnik«, zašto se ide u iznajmljivanje tog prostora i prodaju Planinarskog doma »Kamačnik«. »Kakav je to razvoj ako se sve zatvara i ide u prodaju, a prethodno je baš za kupnju, obnovu i uređenje tih objekata uloženo puno novaca«, pitao je Kovačić. Mufić mu je odgovorio podsjetivši kako je već nekoliko godina praksa Grada Vrbovskog spašavati nekada uspješna poduzeća, kupovati njihove nekretnine, obnoviti ih i prodati zainteresiranim ulagačima: »Tako smo, primjerice, došli do toga da je »Cedar« kupio nekadašnji DIV »Vrbovsko« i zaposlio veliki broj ljudi. Tako nastavljamo i dalje i na taj smo način radili i s objektima restorana i Planinarskog doma – procjene stručnjaka su da restoran u Kamačniku vrijedi 2 milijuna kuna, a Planinarski dom 4 milijuna kuna. Restoran nudimo na iznajmljivanje, Planinarski dom na iznajmljivanje ili kupnju. Nećemo prodavati pod svaku cijenu, već samo ako se javi kvalitetan ulagač. Najbitnije je da smo mi obnovom i uređenjem tih objekata bitno podigli njihovu, a to znači i vrijednost imovine Grada Vrbovskog«, rekao je gradonačelnik Mufić. Njegovim odgovorom oporba nije bila zadovoljna pa je nezavisni Dalibor Kratohvil odgovor komentirao riječima kako ga zanima kad će i hoće li jednog dana netko odgovarati za sva ta, po njemu, krivo uložena sredstva.


Smijenjen predsjednik MO-a Severin na Kupi


Dalibor Kratohvil pitao je gradonačelnika Mufića o radu Mjesnih odbora na poručju grada Vrbovskog: »Znamo da je, navodno zbog slabog rada, nedavno smijenjen predsjednik MO-a Severin na Kupi. Kako rade drugi mjesni odbori, možemo li dobiti zapisnike s njihovih sjednica i vidjeti kako rade?«, pitao je Kratohvil, a gradonačelnik mu je odgovorio kako je predsjednik MO-a Severin na Kupi smijenjen na zahtjev članova predsjedništva tog Mjesnog odbora: »To je bila njihova inicijativa i odluka, a ja sam je prihvatio«, rekao je Mufić rekavši kako, po njegovim saznanjima, ostali odbori rade dobro.