Tradicija

Domjenak za novorođene: Pohvalna aktivnost ravnogorskog Društva Naša djeca

Danijela Pleše

Domjenak za novorođenu djecu u 2019. godini u Ravnoj Gori / Foto DND RAVNA GORA

Domjenak za novorođenu djecu u 2019. godini u Ravnoj Gori / Foto DND RAVNA GORA

Veoma sam ponosna na suradnju koju naše društvo ima s Općinom Ravna Gora i OŠ Dr. Branimira Markovića – rekla je predsjednica DND-a Dragica Glad DožaićRAVNA GORA  Društvo Naša djeca iz Ravne Gore kao i svake godine u siječnju donosi optimizam na području Općine Ravna Gora organiziranjem domjenka za novorođenu djecu, mališane koji su rođeni u prethodnoj godini, a žive na području Općine Ravna Gora.


– Organiziranjem ovoga domjenka Društvo Naša djeca Ravna Gora krenulo je 1992. godine s ciljem da se organizira međusobno druženje novopečenih roditelja i njihovih mališana. Tom prigodom DND daruje roditelje čestitkom za rođenje njihovog djeteta te im daruje knjigu Radosnicu gdje roditelji mogu zapisati svoje i djetetove uspomene. U prethodnoj godini rođeno je 15 mališana, što nam trenutačno daje broj oko 200 djece na području Općine Ravna Gora. Veoma sam ponosna i zahvalna na suradnji koju naše društvo ima kako s Općinom Ravna Gora tako i s Osnovnom školom Dr. Branimira Markovića jer je nama svima isti cilj – sudjelovati u životu naših najmlađih kako bi im djetinjstvo proteklo što bezbrižnije – izjavila je predsjednica DND-a Ravna Gora Dragica Glad Dožaić.


Na početku domjenka predsjednica DND-a obratila se roditeljima, zaželjevši im sreću u odgoju njihove djece, puno strpljenja, zdravlja i lijepih trenutaka, u nadi da će s djecom ostati na području Općine Ravna Gora te se time oduprijeti odlascima iz Gorskog kotara. Tome se nada i načelnik Općine Ravna Gora Mišel Šćuka koji je u svom pozdravnom govoru zaželio djeci lijepe događaje u njihovom djetinjstvu, ali i naglasio činjenicu da će ih novi vrtić, koji će uskoro biti izgrađen, s veseljem dočekati. Na njega se nadovezala i ravnateljica Osnovne škole Dr. Branimira Markovića Nataša Možgon Kauzlarić, srdačno pozdravivši roditelje i njihove najmilije jer njihov dolazak znači i u budućnosti daljnji rad škole.Za edukativni dio domjenka bila je zadužena patronažna sestra Karlica Krulić koja je održala kratko predavanje na temu »Uloga oca u razvoju djeteta«, čime je pažnja skrenuta na očeve koji su zainteresirano odslušali predavanje. Nakon toga uslijedilo je druženje mališana s budućim prijateljima i prijateljicama, ali i roditelja koji su međusobno izmjenjivali iskustva.