Prepuna Preradovićeva ulica

DOG NEW YEAR’S PARTY I psi proslavili Novu godinu u Crikvenici

Biljana Savić

Gospođa Ida iz Dramlja dovela je dva staroengleska ovčara, pasmine koja se ne viđa često na hrvatskm ulicama / Snimio Roni BRMALJ

Gospođa Ida iz Dramlja dovela je dva staroengleska ovčara, pasmine koja se ne viđa često na hrvatskm ulicama / Snimio Roni BRMALJ

Vlasnici četrdesetak velikih i malih lajavaca iskoristili su druženje da pozovu ljude na udomljavanje pasa, pogotovo crnih, jer baš oni, kako kažu, najteže pronalaze nove vlasnikeCRIKVENICA  Dog New Year’s party u Preradovićevoj ulici okupio je četrdesetak velikih i malih lajavaca i njihovih vlasnika, koji su uglavnom udomitelji i iskoristili su tu prigodu da pozovu ljude da udome pse, pogotovo crne, jer se crni psi, kazali su udomitelji, najteže udomljuju, odnosno najteže pronalaze nove vlasnike.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJDog New Year’s party jedan je od noviteta ovogodišnjeg Adventa u Crikvenici, održan danas poslijepodne, ali je tijekom cijelog crikveničkog adventa u Preradovićevoj ulici otvorena kućica s ponudom za kućne ljubimce, ali i za njihove vlasnike.
Današnji, prvi Dog New Year’s party u Crikvenici stvorio je veliku gužvu u Preradovićevoj, psima nije bilo jasno zašto im svi nude poslastice i pseću tortu.


Pele je obučen za vođenje slijepih / Snimio Roni BRMALJ


Pele je obučen za vođenje slijepih / Snimio Roni BRMALJPrvih dvadeset vlasnika pasa koji su se prijavili stali su na pozornicu sa svojim ljubimcima i ispričali priču o njima. Koliko godina imaju, kad su ih i jesu li ih udomili…


Bilo je tu puno tužnih psećih priča, od bolesti do dugog boravka u azilu, ali sudbine su im ipak sretne jer su pronašli topao dom, vlasnike koji ih vole i smatraju ih članovima obitelji.


Najveću pažnju privukao je kavkaski ovčar Koda, težak 80 kilograma / Snimio Roni BRMALJ


Najveću pažnju privukao je kavkaski ovčar Koda, težak 80 kilograma / Snimio Roni BRMALJJedan od njih je i Pele, pas obučen za vođenje slijepih ljudi, koji je obolio od epilepsije i završio u azilu, no pronašao je novu vlasnicu. Ali, bilo je tu i rasnih pasa s pedigreom. Najveću pažnju privukao je kavkaski ovčar Koda, težak oko 80 kilograma.


Gospođa Ida iz Dramlja dovela je dva staroengleska ovčara, pasmine koja se ne viđa često na hrvatskm ulicama / Snimio Roni BRMALJ


Gospođa Ida iz Dramlja dovela je dva staroengleska ovčara, pasmine koja se ne viđa često na hrvatskm ulicama / Snimio Roni BRMALJ– Još će on rasti, sad ima tek godinu i pol, a ova rasa raste i dobiva na kilaži do treće godine života, kazala je njegova ponosna vlasnica Sara, koja je s mamom i tatom došla iz Viškova kako bi predstavila Kodu.


Gospođa Ida iz Dramlja dovela je dva staroengleska ovčara, pasmine koja se ne viđa često na hrvatskm ulicama.


– Vodim ih svugdje, pa zašto ne i na pseću proslavu Nove godine, kaže gospođa Ida.


Ne znaju što ih je snašlo, ali svi su se psi danas dobro počastili i omastili brk, a to je najvažnije. Vlasnicima ostaje za uspomenu fotografiranje s ljubimcima na za to namijenjenoj adventskoj podlozi.