Žabarski vikend

DJEČJA ŽABARSKA Prvo mjesto osvojio mladi Karlovčanin sa žabom Ljubimac

Danijela Pleše

Prvo mjesto osvojio je Jan Černe iz Karlovca sa žabom Ljubimac, druga je bila Iva Milosavljević iz Lokava sa žabicom Lokvarka, dok je treće mjesto osvojio Dino Tićak sa žabicom HomerčankaLOKVE Žabarski vikend u Lokvama službeno je završio 26. po redu Dječjom žabarskom manifestacijom gdje su žabice skakale pod budnim okom najmlađih natjecatelja. Još pod dojmom »velike« Žabarske noći, u Domu kulture u Lokvama tijekom nedjeljnog poslijepodneva okupile su se obitelji s najmlađim članovima s nestrpljenjem čekajući početak zanimljivog natjecanja o kojem će se pričati i u školama te vrtićima kroz cijeli tjedan.


– Ove godine imamo manji broj djece koji je sudjelovao, njih ukupno 31 iz Rijeke, Lokva, Čabra, Sungera, Karlovca te Novog Vinodolskog, no unatoč tome veoma smo zadovoljni organizacijom jer su se i sama djeca uživjela u natjecanje. Sudionici su bili starosti od dvije godine nadalje i bilo je veoma simpatično gledati najmlađe kako se bore sa svojim žabicama. Zahvalni smo prvenstveno svim sponzorima te pokroviteljima zbog kojih smo uspjeli sve organizirati kao i dosadašnjih godina. Nagrade za prvo troje natjecatelja su bile vrijedne te se nadam da će im biti od koristi, a nadam se i da ćemo i iduće godine ponovno biti ovako dobro posjećeni u oba dana Žabarskog vikenda – izjavila je Đurđa Malnar ispred Općine Lokve, koja je zajedno s Turističkom zajednicom organizirala manifestaciju.


Prvo mjesto osvojio je Jan Černe iz Karlovca sa žabom Ljubimac, drugo mjesto Iva Milosavljević iz Lokava sa žabicom Lokvarka te treće mjesto Dino Tićak sa žabicom Homerčanka. Već petim sudjelovanjem na Dječjoj žabarskoj, a tek joj je deset godina, Iva Milosavljević je dokaz da se isplati biti uporan. Naime, do sada je osvojila jedno treće mjesto, no na ovogodišnjoj Dječjoj žabarskoj uspela se za jednu stepenicu osvajanjem drugog mjesta.
– Jako sam sretna osvajanjem drugog mjesta jer se već pet godina natječem. Zavoljela sam to odmah i volim se natjecati sa žabama jer volim i njih. Nemam posebne taktike, samo je jako »mrdam«, lupam rukama o stol te pušem u nju. U školi smo dosta pričali o Dječjoj žabarskoj i prije samog događaja, a kako ćemo tek sada kada sam osvojila drugo mjesto, a i dosta mojih školskih prijatelja je bilo tu. Veselim se idućoj godini! – ponosno je izjavila lokvarska učenica Iva Milosavljević.