Bogata tradicija

Dani Slavonije u Crikvenici: Delicije, suveniri i glazba privukli posjetitelje

Nataša Car

Foto N. Car

Foto N. CarPark palih za domovinu proteklih su dana zauzeli Slavonci koji su Crikveničanima i njihovim gostima ponudili svoje proizvode. Slavonske delicije, zanimljivi suveniri i dobra glazba privukli su posjetitelje u park. TZG Crikvenice već godinama surađuje s Udrugom Panonija koja broji 32 stalna člana, a izlagači su tijekom vikenda u Crikvenici spojili ugodno s korisnim.


Od 27. do 30. lipnja u Crikvenici su se održali Dani Slavonije, a u sklopu manifestacije kroz gastronomiju je bila prezentirana bogata slavonska tradicija. Manifestacija je bila najbolje posjećena u večernjim satima, kad je na programu bila i dobra glazba. Predsjednik Udruge Panonija Pavo Baotić rekao je da su ljudi u popodnevnim satima na plaži, ali navečer ne fali gostiju. Kad izlažu u velikim gradovima, izlagači imaju mnogo posla pa ne stignu predahnuti, no u Crikvenici je ritam malo lakši pa su se uspjeli okupati i osunčati.


Posjetitelji su imali priliku kušati tradicionalna slavonska jela poput domaćeg sira, kulena, čvaraka, kobasica, slavonskog čobanca, slanine, graha s kobasicama, zanimljivih slavonskih kolača, domaćih rakija, vina i likera.