''Paktiranje''

Danas se sastaju Marijan Kustić (HDZ) i Karlo Starčević(HSP)

Marin SmolčićGOSPIĆ- Još se uvijek čeka prvi korak pri neophodnom „paktiranju“ političkih stranaka i lista koje su osvojile mandate na zadnjim izborima za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije. Budući da niti jedna stranka nije osvojila nadpolovičnu većinu ostaje za vidjeti kako će se stvari dalje razvijati, posebice zbog toga što je odmah nakon konstituiranja Županijske skupštine na rasporedu  donošenje Proračuna za 2019., razlog zbog kojega su se ovi izbori i održali. HDZ-u je pripalo 14 vijećničkih mjesta, osam Nezavisnoj listi Darka Milinovića, treća snaga je HSP sa šest mandata, slijedi „Bura promjena“ nositelja Ante Dabe sa tri vijećnika, SDSS ima dva mjesta, a dva mjesta dobili su vijećnici iz redova srpske nacionalne manjine.


Budući da nema vidnih pomaka u smislu konkretnih dogovora vezanih uz eventualnu suradnju, prvi je glas podigao predsjednik HSP-a i gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević. Izjavio je kako će organizirati press konferenciju ukoliko se ovoga petka ne postignu dogovori, pri čemu je ostalim  političkim snagama također rok da se izjasne o budućoj sudbini konstituiranja Županijske skupštine. Prema izbornim rezultatima HDZ ima 14 mandata i svakako je najodgovorniji za ovakve pomake, zamolili smo za komentar predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Marijana Kustića, od danas novog predsjednika Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. Unatoč jednom ostvarenom kontaktu i obećanju „čujemo se poslije podne“ Kustića je danas bilo nemoguće dobiti. Je su li na ovaj način nehotice potvrđene ranije spekulacije po kojima je Kustić isuviše vezan uz „najvažniju sporednu stvar na svijetu“, ostaje nam za vidjeti. Druga po snazi je Nezavisna lista Darka Milinovića koji se nada da će u svemu ovome prevladati razum.


-U petak se trebaju sastati Marijan Kustić i Karlo Starčević i nastojati usuglasiti stavove vezano uz konstituirajuću sjednicu Županijske skupštine koja se treba održati 9. travnja. Ukoliko se to ne dogodi zadnji rok za tu sjednicu je 15. svinja. Žao mi je jer smo zbog svega izgubili dragocijeno vrijeme i 18 milijuna kuna, naglašava Darko Milinović.        
Zanimljivo je su se svi protagonosti političkog života na ovim prostorima već izjašnjavali kako im ne pada na pamet rušiti novi prijedlog Proračuna  za 2019. godinu, jer bi se na taj način isprovocirali novi izbori, a najveći gubitnik je Ličko-senjska županija i svi njeni građani.