Medical spa

Crikvenička Thalassotherapia novom investicijom proširila ponudu

Nataša Car

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car

Površina novouređenih prostora iznosi 64 kvadratna metra, no Thalasso medical spa zapravo zauzima cijeli suteren objekta Dalmacija. Sveukupni iznos ulaganja je 400 tisuća kuna

CRIKVENICA Thalasso medical spa najnovija je usluga u crikveničkoj Thalassotherapiji vrijedna 400 tisuća kuna. U novim prostorijama što su ih zajednički otvorili primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i ravnatelj Thalassotherapije Silvije Šegulja nudit će se spa tretmani te programi za prevenciju i očuvanje zdravlja. Novi segment sigurno će pridonijeti razvoju cjelogodišnjeg zdravstvenog turizma.Otvorenju su prisustvovali i predstavnici Grada Crikvenice, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova i predstavnici turističkih zajednica. Nakon nekoliko uvodnih riječi o ustanovi i načinu rada, Šegulja i Komadina zajednički su prerezali vrpcu te obišli nove prostore.

Nova ponuda Thalassotherapije predstavlja i iskorak ustanove u zdravstveno-turističkoj ponudi Kvarnera. Površina novouređenih prostora iznosi 64 kvadratna metra, no Thalasso medical spa zapravo zauzima cijeli suteren objekta Dalmacija. U ovim prostorijama pružat će se usluga raznih masaža, uključujući medicinske, sportske, relax, tuine, anticelulitne, lomi lomi, hidromasaže, shiatzu i limfoterapiju. Nudit će se i tretmani ljepote, oblikovanja tijela te programi usmjereni na očuvanje zdravlja.


Praktična nastava


– Nudimo usluge masaže, njege lica i tijela koje su naši korisnici tražili tako da smo uz potporu Primorsko-goranske županije uložili dodatne napore i otvorili ovaj novi segment – rekao je Šegulja te dodao da se nada da će nova ponuda biti prednost za cijelu lokalnu zajednicu. Novost je i suradnja između Narodnog učilišta u Rijeci u vidu izvođenja praktične nastave polaznicima smjera obrazovanja za masere/kupeljare, s čime se kreće već ove školske godine. Sveukupni iznos ulaganja je 400 tisuća kuna.


– Ne mislimo tu stati, treba još povezati smještajne kapacitete, razviti uslugu. Na temelju tradicije ostvarili smo kvalitetu i vodeća smo ustanova u mnogim segmentima u Hrvatskoj i to treba nastaviti – rekao je Komadina. Nova ponuda velik je benefit i za turizam u Crikvenici koji se razvio na osnovi zdravstvenog turizma.
– Veseli me da naše ustanove iz godine u godinu idu naprijed, poboljšavaju kvalitetu i proširuju uslugu. Sigurno će Thalasso medical spa značiti još jedan korak naprijed u razvoju lječilišnog turizma u Crikvenici, a znamo da on traje već više od 130 godina – rekla je direktorica TZG-a Crikvenice Marijana Biondić.Župan Zlatko Komadina je nakon otvorenja prostora Thalasso medical spa posjetio i crikveničku luku gdje je u tijeku rekonstrukcija, točnije izgradnja zapadnog lukobrana i T-gata u produžetku male palade. Ovim projektom luka će biti u potpunosti zaštićena te će se dobiti dodatni vezovi. Ukupna vrijednost radova na luci iznosi 32 milijuna kuna.


– Prošla, ova i iduća godina su godine najvećih investicijskih ulaganja u pomorsko dobro Primorsko-goranske županije, od kada postoje lučke uprave i od kad se ulaže u pomorsko dobro, rekao bih još od Austro-Ugarske. Radi se o investicijskom ciklusu od oko 200 milijuna kuna, a 100 milijuna je već završeno – naglasio je Komadina te dodao da je ovaj projekt značajan za lokalno stanovništvo i za razvoj nautičkog turizma. Ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić zadovoljan je napretkom radova koji teku po planu.– Imali smo određenih odstupanja zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, ali i dalje je sve u planiranim rokovima – rekao je.zupan (uz okvir)


Veći prihodi


Thalassotherapia Crikvenica je prošle godine proslavila 50 godina djelovanja te je vodeća nacionalna bolnica za pedijatrijsku respiratornu rehabilitaciju i vodeća regionalna bolnica za postoperativnu ortopedsku rehabilitaciju.– Bilježimo porast u broju liječenja, a prihodi na slobodnom tržištu, odnosno ljudi koji kupuju naše usluge, u prva tri mjeseca ove godine bili su veći za 9 posto u odnosu na prošlu godinu. Nadamo se da će se taj trend nastaviti – rekao je Šegulja.

Županija ustanovi pruža financijsku podršku, kao i u području razvoja zdravstvenog turizma, zajedničkih javnozdravstvenih ciljeva te implementacije istraživanja i razvoja. Od 2011. godine krenule su rekonstrukcije i nadogradnje objekta te izgradnja nove zgrade i nove bolničke infrastrukture. Godine 2015. uslijedila je najzahtjevnija investicija rekonstrukcije i nadogradnje objekta s ciljem izgradnje Medicinskog rehabilitacijskog centra.


– U crikveničku priču dosad je uloženo 86 milijuna kuna, od toga je 56 milijuna kuna iz proračuna Primorsko-goranske županije – rekao je Komadina.