Humanitarna akcija

Creski maturanti oprostili se od škole: Kupili školsku torbu i opremili je za jednog đaka prvaka

Walter Salković

Foto Walter Salković

Foto Walter Salković

 Uz pomoć drugih učenika Gimnazije pripremili su poveću količinu bilježnica i ostalog školskog pribora koje će donirati Socijalnoj samoposluzi u RijeciCRES – I maturanti creske gimnazije, njih jedanaest, pjesmom i plesom oprostili su se od srednjoškolskih klupa.


Tijekom oba velika školska odmora otplesali su dvije petnaestminutne koreografije koje su sami smislili, a publiku su im činili učenici ostalih razreda srednje škole, ali i gotovo svi osnovnoškolci s kojima dijele školsku zgradu.


Odjeveni u maskirne majice s natpisima „Ova bitka je okončana, ali rat još traje“ maturanti su kroz razne glazbene žanrove otplesali iz škole u kojoj su proveli 12 godina, a za svoju završnu zabavu, malo intimniju od one maturalne, odabrali su Dragozetiće, malo mjesto na sjeveru otoka.
Za razliku od svojih vršnjaka u drugim gradovima, mladi Cresani ne posipaju se brašnom niti gađaju jajima, nego već godinama posljednji dan školovanja obilježe jednom humanitarnom akcijom.


Ovogodišnji maturanti kupili su školsku torbu i opremili je svim potrebnim priborom za nekog đaka prvaka. Uz pomoć drugih učenika Gimnazije pripremili su poveću količinu bilježnica i ostalog školskog pribora koje će donirati Socijalnoj samoposluzi u Rijeci.