Vodne građevine

Blaga zima pogoduje radovima u Kupskoj dolini

Marinko Krmpotić

Foto: M. KRMPOTIĆ

Foto: M. KRMPOTIĆ

Na cesti prema naselju Kupa radi se na magistralnom vodovodu koji je dio švicarsko-hrvatskog projektaBROD NA KUPI – Zima bez snijega i dalje pruža za goranske prilike neuobičajenu mogućnost realizacije građevinskih radova.


Posebno to vrijedi za područje Kupske doline koja je smještena na svega 200 metara nadmorske visine pa je i temperaturama pogodnija za produženje građevinske sezone. Uočljivo je to ovih dana i na cesti od Broda na Kupi prema naselju Kupa na kojoj traju opsežni radovi vezani uz uređenje tzv. vodnih građevina, odnosno projekt gradnje magistralnog vodovoda koji je dio velikog švicarsko-hrvatskog projekta.


Na području grada Delnica taj projekt prati troznamenkastu brojku u milijunima kuna, pri čemu su poslovi za 93 milijuna kuna već dogovoreni, a za preostalih 19,5 kuna također će se pokušati naći mogućnost realizacije.
Spomenuti poslovi u Kupskoj dolini u završnoj su fazi, a dopuste li to za sada pogodne vremenske prilike ove zime, krenut će se i u asfaltiranje te završno uređenje, najavljuje delnički gradonačelnik Ivica Knežević.