Natjecalo se 28 ekipa

BIG OM KUP OMIŠLJA Divovske tune uljepšale dan ribolovcima

P. N.

Ribolovci su imali razloga za zadovoljstvo / Foto Privatna arhiva

Ribolovci su imali razloga za zadovoljstvo / Foto Privatna arhiva

Ekipa El Diablo iz mora je izvukla ribu mase 134 kilograma, ekipa Mima II ulovila je ribu tešku 104 kilograma, a ekipa Barracuda se može pohvaliti ulovom teškim 82 kilograma, potvrdio nam je Marin Grabovac. Nakon tri ribolovna dana utvrđeno je da je najveći broj bodova - 1521,25 bodova ostvarila ekipa Barracuda, na čelu s Bojanom CestaromZa ribolovce koji su sudjelovali na međunarodnom natjecanju u lovu na veliku ribu u Omišlju današnji je dan bio vrlo uspješan – ulovljeni su divovski primjerci tune.


Natjecanje Big Om Kup Omišlja okupilo je 28 ekipa iz Hrvatske i inozemstva, među njima brojne Riječane. 


Ekipa El Diablo iz mora je izvukla ribu mase 134 kilograma, Fishwalker Big Game Team Mima II ulovio je ribu tešku 104 kilograma, a ekipa Barracuda se može pohvaliti ulovom teškim 82 kilograma, potvrdio nam je Marin Grabovac. 
Nakon tri ribolovna dana utvrđeno je da je najveći broj bodova – 1521,25 bodova ostvarila ekipa Barracuda, na čelu s Bojanom Cestarom. 


Na drugom mjestu je ekipa El Diablo koju predvodi Robert Šepinski s 1079,6 bodova, dok je na trećem mjestu ekipa pod vodstvom Domagoja Grabovca – Fishwalker Big Game Team Mima II  s 1073,2 bodova.


Četvrto mjesto pripalo je timu No Limits pod vodstvom Dejana Loparnika s ostvarena 674,45 bodova. 


Nakon proglašenja pobjednika uslijedila je zabava i druženje uz Leu Mijatović & Bend. 


Snimio Ivica TOMIĆ


Snimio Ivica TOMIĆBIG OM Kup Omišlja prvi je put održan 2006. godine, na inicijativu  grupice strastvenih ribolovaca.


Do danas, omišaljska ribolovna priča privlači ribolovce iz zemlje i inozemstva željne nezaboravnih big game iskustava, jer tuna na ovom području je najveća na Jadranu. 


BIG OM je u sustavu svjetske organizacije Offshore world championship (OWC) pa je pobjedniku osiguran nastup na svjetskom natjecanju u big game ribolovu.