Oktanski vikend

Automobilistička manifestacija u centru Liča, start točno u podne

Marinko Krmpotić

Luisa Božićević

Luisa Božićević

S izuzetnim zadovoljstvom dočekujemo sudionike ovog nadmetanja, za naš kraj važnog sportskog projekta čiji je nositelj Autoklub »RI autosport«– istaknuo je David Bregovac, načelnik Općine Fužine.FUŽINE Dvodnevna automobilistička manifestacija »Sveti Juraj – Lič 2018.« održat će se danas i sutra u centru Liča. Objedinit će tri zasebna bodovna natjecanja, svako s tri zahtjevna ispita spretnosti, koja će odlučiti o ovogodišnjim pobjednicima državnoga prvenstva OSV-a. Sredinom ove godine susretom čelnika Općine Fužine i sportskih aktivista riječkog Autokluba »RI autosport« osmišljena je ideja da se do kraja godine na području Općine Fužine održi automobilističko natjecanje bazne discipline, ocjensko-spretnosnih vožnji. Nacionalni sportski Hrvatski auto i karting savez povjerio je organizaciju finalnih vožnji Prvenstva Republike Hrvatske riječkom klubu koji iza sebe ima višegodišnje iskustvo uspješne organizacije niza manifestacija.


– S izuzetnim zadovoljstvom dočekujemo sudionike ovog nadmetanja, za naš kraj važnog sportskog projekta čiji je nositelj Autoklub »RI autosport«. Ovo je početak suradnje za koju vjerujemo da će u budućnosti imati svoj nastavak u ovom ili nekom sličnom, moguće i većem projektu. Naša Općina, kao suorganizator, nastojat će u Liču biti dobar domaćin, a vjerujemo da će atraktivne vožnje privući ljubitelje oktana u naš kraj – istaknuo je David Bregovac, načelnik Općine Fužine.


Prijavljen je 21 vozač i vozačica iz pet klubova, a natjecanje će se, uz bodovanje za PH, voziti i u okviru Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a. Sudjeluju isključivo licencirane vozačice i vozači.
Prvi ispit prvog bodovnog natjecanja predviđen je u 12 sati, nedjeljni program odvijat će se od 10.30 sati.