Ljetne maškare

ATRAKCIJA Maskirani psi osvojili srca Crikveničana

Nataša Car

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car

Najbolju masku imale su Noah i Gigi Ide Radosavljević, maskirani u klaunove. Drugo mjesto osvojio je »gusar« Timon Daniele Rudolf. Etno kostim Daisy i Klunija Sunčice Gačić osvojio je treće mjesto



CRIKVENICA – Psi maskirani u vještice, gusare, vragove i druge maske bili su prava atrakcija u centru Crikvenice. Neki su imali detaljno razrađene kostime, dok su drugi vlasnici svoje ljubimce odlučili ukrasiti tek mašnicom, balonom ili šeširićem. Ipak, svi su bili jednako slatki i osvojili srca svih posjetitelja i prolaznika.


Nedjelja je ponudila najšareniji program u sklopu dvodnevne manifestacije Crikvenica4Pets, a onaj najveseliji dio bio je u popodnevnom dijelu programa. U 17 sati bilo je vrijeme za veselu karnevalsku povorku do trga.


Sudionici su svoje ljubimce imali priliku pripremiti na plaži kod beach bara Figa, a maske su bile uistinu kreativne. Noah i Gigi već su poznate face na karnevalu, a svake godine oduševe kostimom. Vlasnica Ida iz Dramlja sa svoje se dvije cure umaskirala u klaunove. Na pitanje je li ih teško obući u kostim, Ida odgovara da su poslušne pa nije problem. »Stoički to podnesu«, govori.


Likovi iz crtića




I Zvonka je prisutna svake godine. Ovogodišnja maska nazvana je Dream Patrol, a mnogi su na njezinoj majici prepoznali likove psića iz poznatog crtića Psići u ophodnji. Na karneval ju je dovela Klara koja je rekla da je Zvonka zaštitni znak Udruge Sretna šapa. Ni nju nije bilo teško obući. »Sve dopusti, bitno joj je da je u centru pozornosti«, objasnila je Klara. Na pozornici su izveli nekoliko trikova, na radost publike.


Princ je prvi put na karnevalu. Mirjana je nedavno sa suprugom preselila u Crikvenicu u koju su se zaljubili nakon više godina ljetovanja u primorskom gradu. Dosad su živjeli u New Yorku, gdje je Princ odrastao. »Razumije i hrvatski i engleski«, govore supružnici. Netko bi na trenutak mogao pomisliti da je Princ stigao s Antarktike jer je bio maskiran u pingvina.


Nakon ukrašavanja uslijedilo je predstavljanje kreativno maskiranih ljubimaca na pozornici na trgu, gdje je žiri ocijenjivao pse. Najbolju masku imale su Noah i Gigi Ide Radosavljević, maskirani u klaunove. Drugo mjesto osvojio je Timon Daniele Rudolf, prerušeni u gusare. Etno kostim Daisy i Klunija te njihove vlasnice Sunčice Gačić osvojio je treće mjesto.


Demonstracija vježbi


Škola za obuku pasa Kostrena demonstrirala je na Trgu Stjepana Radića vježbe poslušnosti pasa, poput dozivanja, mimoilaženja i sličnih vježbi. U demonstraciji su sudjelovali mnogi vlasnici sa svojim četveronožnim prijateljima. Na Trgu je bio sajam proizvoda i usluga za kućne ljubimce. I Društvo Naša djeca uključilo se u program, a na njihovom štandu mogli su se vidjeti kreativni proizvodi za pse.


Ujutro su djeca sudjelovala u likovnoj radionici, a tema su kućni ljubimci. Uz to, djeci su oslikavana lica, a njihovi ljubimci imali su priliku napraviti tetovažu. Nastupila je i plesna sekcija KUD-a »Vatroslav Lisinski«, a mališani su pogledali predstavu »Festival životinjskog carstva«.


Organizator je Turistička zajednica grada Crikvenice, a suorganizatori Hrvatski kinološki savez, Škola za obuku pasa Kostrena, Beach bar Figa i Veterinarska ambulanta Crikvenica. Pokrovitelji su Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica i Eko-Murvica.