Crikvenički maraton

Adria Advent Maraton u Crikvenici: Trčali su ljudi i psi. Pogledajte fotografije

P. N.

Snimio Vedran Karuza

Snimio Vedran Karuza

Maraton je pretrčalo 150 izdržljivih. Uz najbrojnije Hrvate, međunarodnoj listi pridružio se i maratonac iz Kanade. Pobjednik maratona Robert Radojković (2:36.42) objašnjava da su vremenski uvjeti vrlo bitan faktor kod utrke.CRIKVENICA – Osam stotina trkača iz 12 država sudjelovalo je na sedmom izdanju Adria Advent maratona u Crikvenici koji natjecateljima pruža predivan pogled na more s gotovo cijele staze.


Prkosili su prohladnom vremenu, ali i uživali u zubatom suncu koje je grijalo Crikvenicu, Selce i Dramalj. Samo dan prije maraton bi ostao nemoguća misija zbog orkanske bure koja je ledila kosti. Crikvenica se probudila na dva stupnja, no kad su krenule utrke već se ugodno osjećalo na šest stupnjeva.


Posebnost maratona je i humanitarna utrka s kućnim ljubimcima s koje je prihod išao za liječenje mladog Crikveničanina Dominika Bosanca. Psi i vlasnici trčali su za Dominika 800 metara.
Pobjednik polumaratona je Mađar Tamás Nagy (1:12:59). Srušen je i ženski rekord polumaratona, Bojana Bjeljac je istrčala vrijeme 1:16:16.


Maraton je pretrčalo 150 izdržljivih. Uz najbrojnije Hrvate, međunarodnoj listi pridružio se i maratonac iz Kanade. Pobjednik maratona Robert Radojković (2:36.42) objašnjava da su vremenski uvjeti vrlo bitan faktor kod utrke.


Cjelovit izvještaj možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista od 4. prosinca 2017, a na ovom mjestu nudimo galeriju fotografija.


snimio Vedran Karuza


snimio Vedran Karuza