Zajednica Talijana Rijeka

Predstavljanje knjige Giannija Zanolina u četvrtak u Rijeci

Sandy Uran

U povijesnom romanu »Il peso del perdono« riječ je o priči u kojoj glavni lik, Jakob Rosenstern, tršćanski Židov koji više od 90 godina čeka ostvarenje životnog sna: ponovo se susresti sa sinom kojeg je napustio 1946. godine, nakon završetka Drugog svjeskog rata i holokausta



 


 


RIJEKA  U svečanom salonu Zajednice Talijana Rijeka u četvrtak 9. svibnja u 18.30 održat će se predstavljanje knjige Giannija Zanolina naslovljena »Il peso del perdono« u izdanju Morganti Editori. O knjizi će uz autora govoriti predsjednica Zajednice Talijana Rijeka Melita Sciucca i potpredsjednica Židovske općine Rijeka Rina Brumini.




U povijesnom romanu »Il peso del perdono« riječ je o priči u kojoj glavni lik, Jakob Rosenstern, tršćanski Židov koji više od 90 godina čeka ostvarenje životnog sna: ponovo se susresti sa sinom kojeg je napustio 1946. godine, nakon završetka Drugog svjeskog rata i holokausta. U listopadu 2010. godine, kad predosjeća da mu se bliži kraj, smatra da je došao trenutak da se sretnu… Slijedi priča u kojoj doznajemo kako su Jakob i njegova supruga boravili u Villi d’Arco, o rođenju sina, te zamršenu obiteljsku fabulu.


Gianni Zanolin je rođen u Pordenoneu 1955. godine. Diplomirao je povijest na Sveučilištu u Trstu. Predavao je na sveučilištu, bio pročelnik socijalne politike Grada Pordenonea te je obnašao mnoge druge važne funkcije. Predsjednik je Fundacije Zanolin-Dametto za promociju prava na obrazovanje i kulturu. Autor je putopisa o Mongoliji, Meksiku i Indiji te kriminalističkog romana u kojem je glavni protagonist inspektor Vidal Tonelli.