Radni srpanj

Gostovanje Gradskog kazališta lutaka: “Wanda LaVanda” otvara festival u Trstu

Davor Mandić

Foto Dražen Šokčević

Foto Dražen Šokčević



RIJEKA – Gradsko kazalište lutaka Rijeka očekuje radni, gostujući srpanj. Prvi međunarodni dječji festival u Trstu »Da Da Dù« svečano se otvara danas u 21 sat upravo uspješnicom Gradskog kazališta lutaka Rijeka, predstavom »Wanda LaVanda«. »Povijesni trenutak; na prvom takvom festivalu mi smo prvi izvođači«, poručuju iz Kazališta.


Inozemnim festivalima tu nije kraj, javljaju dalje GKL-ovci; u utorak, 12. srpnja, »Kralj Edip« (u suradnji s riječkim HNK-om) gostuje na 29. primorskom poletnom festivalu u Kopru, a isti naslov igra i na festivalu Grad teatar u Budvi, 25. srpnja.


Uz to, ni ljetne manifestacije gradova i općina Primorsko-goranske županije neće proći bez različitih predstava riječkih lutkara, pa tako u četvrtak, 7. srpnja, »Sretna kućica« gostuje u Velom Lošinju, u utorak, 12. srpnja, »Wanda LaVanda« u Korniću na Krku, u četvrtak, 14. srpnja »Palačinka mog života« u Kostreni, a »Nove zgode Wande LaVande« i prigodna likovna radionica gostuju u Cresu u petak i subotu, 15. i 16. srpnja.