Ozbiljne optužbe

HNK Osijek odgodio premijeru “Prodane nevjeste” zog raskida suradnje s Ozrenom Prohićem

Hina

Pixsell

Pixsell

Prohić je, prema pisanju medija, u više navrata prijavljivan za psihičko i spolno uznemiravanje studentica na  zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, te je bio i suspendiran



U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u utorak su potvrdili da će zbog raskida suradnje s redateljem Ozrenom Prohićem, pomaknuti termin premijere predstave “Prodana nevjesta”, koja je bila najavljena za početak svibnja.


U Upravi osječkog HNK navode da su nedovoljno ozbiljno procijenivši težinu optužbi koje se Prohiću stavljaju na teret, angažirali ga kao redatelja opere Bedricha Smetane “Prodana nevjesta”.


Prohić je, prema pisanju medija, u više navrata prijavljivan za psihičko i spolno uznemiravanje studentica na  zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, te je bio i suspendiran. Studenti s, zbog njegovog ponašanja, organizirali i prosvjed.




“Uvidjevši ozbiljnost iznesenih optužbi izvještavamo javnost kako smo raskinuli suradnički odnos s redateljem Prohićem, a HNK u Osijeku ostaje mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja”, istaknuo je intendant osječkog HNK-a Vladimir Ham.


Premijera predstave “Prodana nevjesta” će se svakako terminski pomaknuti, ali će ostati u sklopu ove kazališne sezone. Kada će se održati i s kojom autorskom ekipom, to ćemo naknadno objaviti, izjavio je Ham za Hinu.


“Odlučni u tome da nastavimo obogaćivati kulturnu ponudu u regiji raznovrsnim programima, a potaknuti izvrsnim odjekom predstava koje nudimo našoj publici te bilježeći nezapamćenu posjećenosti, ustrajat ćemo na izvrsnosti i poticajnom radnom okruženju”, poručuju iz Uprave osječkog HNK-a.