Iva Hraste-Sočo

Intendantica zagrebačkog HNK-a izabrana u upravni odbor Opere Europa

Ervin Pavleković

Foto Privatna arhiva

Foto Privatna arhivaZAGREB – Intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, dr. sc. Iva Hraste-Sočo, izabrana je u upravni odbor Opera Europe, najvećeg europskog udruženja opernih i baletnih kuća, javljaju iz zagrebačkog HNK-a.


Nakon iznimno uspješnih događanja u suorganizaciji zagrebačkog HNK-a i Opera Europe u ožujku u Zagrebu na kojemu je sudjelovalo više od 70 intendanata, poslovnih ravnatelja, producenata i opernih stručnjaka iz cijelog svijeta, u Beču se od 11. do 14. travnja održala konferencija čiji je glavni fokus bio na razvoju publike.


Gotovo 500 sudionika, redom intendanata, producenata i opernih profesionalaca okupilo se u Beču, kako bi predstavili primjere dobre prakse i razmijenili znanja o ovoj iznimno važnoj temi za budućnost izvedbenih umjetnosti. Na Generalnoj skupštini Opera Europe održanoj u petak, 12. travnja, dr. sc. Iva Hraste-Sočo izabrana je u upravni odbor, čime se nastavlja pozicioniranje središnjeg hrvatskog kazališta u europskom kulturnom krugu.
Tijekom konferencije, sudjelovala je u panel-raspravi posvećenoj prezentaciji primjera dobre prakse kada je riječ o razvoju partnerskih odnosa s privatnim sektorom, čime su napori HNK-a u Zagrebu u ovom području prepoznati na europskoj razini — predstavljena je suradnja s tvrtkom Mplus, koji već drugu sezonu daje značajnu podršku unapređenju korisničkog iskustva HNK-a u Zagrebu.