Vježbanje kod kuće

Prezauzeti ste za vježbanje? Imamo rješenja koja će vas motivirati!

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Kako se pripremiti za vježbu ako imate pretrpan raspored...Dok otvarate ovu temu, vjerojatno biste se voljeli posvetiti zdravom životu i vježbanju. Međutim, možda nećete imati vremena ili kapaciteta za redovan odlazak u teretanu ili trčanje. Kad se pretrpan raspored spoji s pandemijom, možda vam neće biti ugodno vježbati u teretani.


Pa, krenimo od rušenja jednog od mnogih fitnes mitova: Nitko nikad nije previše zauzet da bi se aktivirao.


Kako to? Budući da postoji mnogo zdravih navika koje lako možete integrirati u svoj svakodnevni život. Navike koje će vas tijekom određenog vremena održavati u formi, energičnom i zdravom osobom.
Bili to treninzi ili planiranje obroka / prehrane zaista vam ne treba puno vremena za optimizaciju kondicije kako biste postigli rezultate. Bez obzira jeste li zauzeti roditelj, učenik ili radoholičar, možete ostati u formi i zdravi stvaranjem vlastitog rasporeda i navika.


Svi odgovori koji su vam potrebni za izradu ovog rasporeda uključeni su u ovaj vodič. Bez obzira na to jeste li zaglavili kod kuće s malo posla ili ste zauzeti iz bilo kojeg razloga, pronašli smo rješenja koja će vašem zdravlju i osobnoj energiji dati dramatičan i trajni poticaj.


Dostupno vam je nekoliko vrsta treninga, ali ne znači da je svaki trening važan. Ovisno o tome kako živite život, određeni se treninzi mogu pokazati korisnijima za vas od ostalih, piše Lifehack.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Opća pravila za vježbanje i vježbanje su:


 • Uvijek se zagrijte i ohladite – sigurno vježbati znači uvijek provesti nekoliko minuta zagrijavajući se na početku i nekoliko minuta zagrijavajući se dok svoj trening završite. Zagrijavanja možda nisu seksi, ali smanjit će vam mogućnost ozljede i tako vam omogućiti više vježbanja.
 • Postupno povećavajte količinu vježbanja, ako je sva vježba koju ste radili posljednjih nekoliko godina šetnja po domu i uredu, tada možda ne biste željeli razmišljati o trčanju maratona u sljedećih nekoliko dana! Međutim, ako si postavite za cilj trčanje maratona za šest mjeseci, mogli biste postupno izgrađivati ​​svoju kondiciju (kroz dnevne trke) kako biste bili spremni za trčanje.
 • Jedite međuobrok neposredno nakon treninga. Dobra je praksa jesti snack-proteine ​ u roku od 15 minuta nakon završetka rutine vježbanja. To vam može pomoći u optimizaciji zacjeljivanja sićušnih ozljeda mišića koje se obično događaju dok vježbate. Proteini su također zasitni, što znači da ćete kasnije moći odoljeti iskušenju da jedete nezdravu hranu!
 • Ostanite hidratizirani. Pijenje puno tekućine (po mogućnosti vode) ima mnogo prednosti, ali ključne prednosti kada je u pitanju vaša kondicija su: održavanje tijela u vrhunskim performansama, dostava hranjivih tvari u tijelo i reguliranje tjelesne temperature. Ako ne volite piti puno obične vode, tada kao alternativu razmislite o pijenju svježih voćnih sokova.
FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Kućni treninzi bez opreme


Za ovaj oblik vježbanja nije potrebna – ili je malo potrebno – oprema niti odlazak u teretanu. Neki od razloga za razmatranje ovih vježbi je taj što vam mogu pružiti trening prije ili poslije treninga kako biste se ohladili ili olakšali. Slična je ideja trčanja na traci nakon vježbanja.


Korištenje ovog kao samostalnog plana vježbanja također može funkcionirati na više načina:


 • Nećete morati trošiti novac na članstva.
 • Štedi vam znatnu količinu vremena. Nije potrebno voziti, šetati ili voziti bicikl do lokalne teretane. Također, kućne vježbe ne zahtijevaju puno pripreme, više ćete se usredotočiti na kretanje, umjesto na stavljanje utega ili postavljanje uređaja za vježbanje.
 • Nema gužve, što znači da nema čekanja na sprave.
 • Više se fokusirate na sam trening.

Postoji nekoliko načina vježbanja kod kuće jer su mnogi ljudi pružili video tutorijale o kućnim vježbama. Također, ako želite uložiti malo novca, možete potražiti jeftinu opremu poput bučica ili trakama za vježbanje. Postoji nekoliko vrsta vježbi koje možete raditi s tim stvarima.


 • Treninzi snage.
 • Napravite seriju od šest trbušnjaka.
 • Spali tu masnoću. Potražite ideje na Youtubeu i krenite.