Drugo izdanje

Upoznajte najbolja vina Hrvatske na Adventskoj vinskoj školi u Crikvenici

Robert Šimonović

Foto Merlo De Graia

Foto Merlo De Graia

Vinske radionice vode neki od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih vinskih stručnjaka, enologa, sommeliera i pisacaU sklopu ovogodišnjeg programa Adventa u Crikvenici u gradu na Dubračini započela je i Adventska vinska škola Crikvenica – Upoznajmo vina Hrvatske, u organizaciji Udruženja Kvarner Wines, a pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice.


Nakon prošlogodišnjeg, iznimnog uspješnog prvog izdanja ove manifestacije, na kojoj su se polaznici upoznali s najboljim što nudi Kvarner, druga Adventska vinska škola Crikvenica posvećena je vinima hrvatskih vinskih regija – Slavonija i hrvatsko Podunavlje, Hrvatska Istra i Kvarner te Dalmacija i Središnja bregovita Hrvatska, a organizirana je u suradnji i pod pokroviteljstvom regionalnih vinskih udruženja Graševina Croatica, Vinistra, Vino Dalmacije i Bregovita Hrvatska.


U crikveničkom Memorijalnom ateljeu Zvonka Cara svakoga utorka do 20. prosinca će se održavati vinske radionice koje će voditi neki od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih vinskih stručnjaka, enologa, sommeliera i pisaca – Emil Perdec (Vina Istre), Monika Prović (Dalmacijo bajna, biseru ti našeg lozja), Željko Garmaz (Graševina Croatica – @thebestofGraševina MasterClass), Darko Lugarić (Vina Bregovite Hrvatske).
Ovogodišnja Adventska vinska škola obogaćena je vinskim večerama u najboljim crikveničkim restoranima, koje se održavaju svakoga petka do 16. prosinca.