Vrijeme za opuštanje

VELIKI MJESEČNI HOROSKOP Vrući kolovoz bit će u znaku strasti i romantike

P. N.

Foto: @mariefeandjakesnow Instagram

Foto: @mariefeandjakesnow Instagram

Što nam zvijezde donose ovog mjeseca?Zvijezde su nam naklonjene tijekom kolovoza 2019. godine- stvaraju harmonične aspekte i ohrabruju nas. Konačno ćemo imati jasnu sliku i moći ćemo donositi odluke za koje treba hrabrosti, pod inspiracijom koja dolazi kroz intuitivne spoznaje.


Konačno bi se mogli odlučiti za godišnji odmor, putovanje, zabavu i opuštanje. Vrijeme je za pauzu od užurbanog i stresnog tempa. Vatrena energija Lava bit će naglašena tijekom kolovoza. Mnogi će otkriti da imaju dovoljno hrabrosti krenuti s nečim novim, naučiti nešto novo, potražiti novu perspektivu i smjer.


Strast, romantika i želja za flertom, ali i za dramatičnim reakcijama koje su glasne i često pretjerane – dio su našeg svakodnevnog života. S druge strane, žudnja za pustolovinom, rizik i potreba da budemo u centru pažnje, da nam se dive i da nas slušaju, vodi nas ravno u nevolje, u nezgodne, u besmislene i komične situacije.


OVAN
LJUBAV


Kolovoz 2019. godine mogao bi biti mjesec koji ćete pamtiti kada se radi o ljubavi. Savjetujemo da iskoristite energiju Mladog Mjeseca (31. srpnja) i da donesete odluku o smjeru kojim želite da se vaš ljubavni život odvija. Razmislite o načinu na koji iskazujete ljubav prema voljenoj osobi. Želite li možda ponovno osvojiti nečije srce? Mlad Mjesec aktivira vašu 5. kuću, a to je kuća ljubavi, zabave i kreativnosti. Ako ste slobodni, ljubavni život okupirat će vam misli cijelo vrijeme. Spremni ste za zabavu!


Kreativni, optimistični i društveni – bit ćete neodoljivi. Imate potrebu biti u centru pažnje pa malo pripazite kako ne biste pretjerali. Nemojte stvari uzimati zdravo za gotovo. Bilo da ste slobodni ili u braku, obratite pažnju na potrebe voljene osobe i razmislite što točno želite. U ovom periodu možete popraviti odnos s voljenom osobom, a ako ste slobodni, mogli bi ući u novu vezu. Merkur kreće direktnim hodom 1. kolovoza i donosi vam novu priliku da razjasnite nesporazume. Nakon 21. kolovoza situacija se smiruje i ulazite u analitičku i racionalnu fazu ili ćete odjednom imati dosta obaveza koje donosi život u dvoje.


POSAO


Ako ste bar malo disciplinirani kada se radi o novcu, ovo može biti prosperitetan mjesec. U periodu između 10. i 18. kolovoza mogli biste ostvariti dobit, ali izbjegavajte rizik. Novac vam dolazi lako i brzo, ali bi jednako brzo mogao i otići ako niste disciplinirani i organizirani kada se radi o troškovima. Ako imate djecu, mogući su neočekivani troškovi ili se može dogoditi da ćete potrošiti više od planiranog, na primjer za godišnji odmor. Na sreću, od 18. kolovoza kuća Ovna (posao i zdravlje) popunjava se planetima: prvo dolazi Mars, zatim Venera, Sunce i Merkur. Budući da je Venera planeta koja vlada vašim zarađenim novcem i onim što posjedujete, dobra vijest je što prolazi vašom 6. kućom.


Odjednom ćete razmišljati strateški, čak ćete štedjeti. Energija Djevice pomoći će vam da bolje pratite situaciju i dovedete svoje financije u red. Ako tražite novi posao, sada ćete s lakoćom pronaći onaj koji vam odgovara. Trud koji uložite isplatit će vam se i pokazat ćete svoje sposobnosti. Imajte na umu da 12. kolovoza Uran kreće retrogradno u vašoj kući zarađenog novca. To znači da može doći do zastoja oko nekih planiranih projekata zbog financijskih ograničenja. Nemojte pokušavati pogurati stvari, budite strpljivi.


ZDRAVLJE


Dobro ćete se osjećati i bit ćete usmjereni na zabavu, izlaske, druženja, hobije. Neke sitnice mogu vam pokvariti raspoloženje, godišnji odmor i želju za pustolovinama. Savjetujemo da izbjegavate bilo kakva pretjerivanja, jer bi se mogli iscrpiti. Nakon 18. kolovoza ulazite u period koji je sjajan za reorganizaciju. Razmislite o svojim poslovnim ciljevima, obavezama, prioritetima, ali i o promjeni načina života koji vodite. Mogli biste obaviti kontrolu ili se odlučiti za dijetu i slično. Nakon turbulentnog perioda u kojem ste radili sve onako kako vama to odgovara, možda je vrijeme da se vratite uravnoteženom životu i obavezama.


Savjet


Potrudite se biti timski igrač, dobar radni kolega i stavite na stranu svoj ego kada ste u radnom okruženju! Vrijeme je da otkrijete što znači biti dio većeg sustava u kojem svatko ima jasnu ulogu koja je jednako važna.


BIK


LJUBAV


Kolovoz nije nužno period velikih osvajanja ili velikih ljubavnih događaja, iako je nakon 18. u mjesecu moguće da se pokrenu ljubavne igrice i da se dogodi ono o čemu ste sanjarili. Iskoristite energiju planeta, saberite se i otpustite prošlost i misli o bivšoj ljubavi. Povoljan je period za obiteljski život ili za stvaranje nove obitelji. Ako ste u stabilnoj vezi mogli biste se odlučiti za zajednički život ili zajedničku investiciju koja će vam omogućiti da zajedno uživate. Jednako dobro osjećat će se i Bikovi u braku koji bi se mogli odlučiti za renoviranje i uređenje svog životnog prostora.


Ako planirate prinovu, u ovom periodu lakše ćete razgovarati o tome i zajedničkim budućim planovima i obavezama. Sve više planeta ulazi u vašu 5. kuću (ljubav), što znači da su veći izgledi za one koji su slobodni da nađu pravog partnera. Ovo je najbolji period za pokazivanje pažnje i izražavanje osjećaja. Voljena osoba uzvratit će konkretnim dokazom njene ljubavi prema vama.


POSAO


Uran u Biku poziva vas da razmislite o dugoročnim profesionalnim projektima i o tome koliko vam pomaže ono što ste do sada uložili da se istaknete i da napredujete. Analizirajte sve, od načina na koji sebe predstavljate drugima do načina na koji predstavljate ono s čime se bavite. Mnogi će razmišljati o promjeni posla pa je ovo pravo vrijeme da se pažljivo razrade koraci koje treba poduzeti. Pun Mjesec 15. kolovoza aktivira 10. kuću Bika, a to znači da bi moglo doći do napretka ili do zatvaranja jednog poglavlja u vašem životu.


Budite oprezni 16. i 17. kolovoza, jer biste tada mogli donijeti krive odluke vezano za novac ili karijeru. Izbjegavajte bilo kakva financijska nagađanja! Nakon 20. kolovoza neke stvari će se razjasniti i lakše ćete donositi odluke, a možda će vam obitelj financijski pomoći. Jupiter završava retrogradno kretanje 11. kolovoza pa možete neočekivano dobiti novac. Ako imate kakav spor oko zajedničkih dobara, možete očekivati rješenje.


ZDRAVLJE


U prvoj dekadi kolovoza mogli biste biti izgubljeni u sjećanjima, depresivni i skloni izolaciji. Puno ćete razmišljati o sebi i o svom životu. Pomirite se s prošlosti i iskoristite energiju Mladog Mjeseca za definiranje vlastitih želja i ideja. Spoznat ćete na koga i na što možete računati. Nakon 23. kolovoza osjećat ćete se bolje. Zabava i dobro raspoloženje dolazi kroz hobije ili kroz druženje s djecom.


Savjet


Učvrstite temelje na kojima gradite budućnost; hobi ili talent pretvorite u novi izvor zarade!BLIZANCI


LJUBAV


Zadovoljstvo, otvorenost prema voljenoj osobi i želja da poradite na vašem odnosu polako se vraćaju u vaš život i ispunjavaju vas optimizmom i vjerom u budućnost. Jupiter, Velika Sreća, kreće direktnim hodom 11. kolovoza u kući veza i braka Blizanaca, nad kojom će i vladati. Merkur, vladar Blizanaca, također se kreće direktnim hodom tijekom kolovoza. Nesuglasice iz prošlosti sada se mogu razriješiti. Merkur i Jupiter prave trigon između 20. i 22. kolovoza. To su povoljni dani za one koji traže nekog posebnog, ali ako razmišljaju o ozbiljnoj vezi, a ne o avanturi. Oni koji razmišljaju o avanturi neće stići dalje od flertova i vrućih razgovora.


Od 18. kolovoza puno planeta ulazi u 4. kuću Blizanaca (obitelj, korijeni, dom). U ovakvim okolnostima oni koji nisu u braku ozbiljnije će razmišljati o ulasku u brak, o zajedničkom životu i stvaranju obitelji. Onima koji su u braku savjetujemo da više vremena provode s članovima obitelji i da se više posvete obiteljskim obavezama.


POSAO


Kolovoz je povoljan period za pregovore, transakcije i poslovna putovanja. Jedino što neće biti tako sjajno tijekom kolovoza su transakcije i poslovi povezani s inozemstvom, na primjer, traženje posla u inozemstvu, zbog toga što Uran, vladar 9. kuće Blizanaca (inozemstvo, duža putovanja), kreće retrogradno. Ako poslujete s poduzećima iz inozemstva, budite oprezni. Značajne prilike za povećanje zarade pojavit će se oko Mladog i Punog Mjeseca. Tada ćete naći poslovna rješenja, doći do dodatnog izvora novca ili ćete nakon dugo vremena konačno završiti pregovore s pozitivnim ishodom za vas.


Neće biti dramatičnih promjena u karijeri tijekom kolovoza. Bit ćete skloni sanjarenju ili ćete biti u potrazi za vašim pozivom. Ako razmišljate o tečaju, prekvalifikaciji ili usavršavanju, povoljan period za to je nakon 12. kolovoza. Do tada može doći do naglih promjena. Ovo je povoljan period za učenje novih stvari i za usavršavanje kako bi se povećale i prilike za bolju poslovnu i financijsku budućnost.


ZDRAVLJE


Tijekom kolovoza bit ćete puni energije i zato savjetujemo da se krećete što više, da vježbate kako bi iskoristili višak energije. Odlučite se za teretanu, plivanje, vožnju biciklom i duže šetnje. To će vam pomoći da se riješite depresije, stresa i razdražljivosti. Nemojte obavljati previše stvari odjednom, a nakon 18. kolovoza dobro će vam doći vrijeme za sebe kako biste napunili baterije. Nekima će pomoći više druženja s članovima obitelji.


Savjet


Članovima obitelji nemojte dopustiti da se miješaju u vaš ljubavni život ili brak!


RAK


LJUBAV


Merkur, planet komunikacije, kreće direktnim hodom 1. kolovoza. To je prilika za vas da raščistite dosta starih nesporazuma i problema. Od 18. kolovoza vaša 3. kuća (komunikacije) polako se popunjava planetima. To je povoljno vrijeme za rasprave, dijalog i razmjenu ideja. Novac i dalje može biti osjetljiva tema, ali nemojte biti tvrdoglavi ili sebični. Ako već neko vrijeme postoje sukobi, sada se takva situacija može promijeniti zahvaljujući konstruktivnim razgovorima koji donose i bolje razumijevanje.


Razmislite o tome koliko vam vaša veza znači te vrijedi li nastaviti dalje ili je vrijeme da razmotrite druge mogućnosti za vas. Ako ste u neslužbenoj vezi, suočit ćete se s istim pitanjima i razmišljat ćete o tome koliko ulazak u brak može promijeniti vaš život. Slobodni Rakovi bit će poprilično nerealni i sanjarit će o idealnoj vezi. Savjetujemo vam da date priliku osobi koja vas privlači i da se potrudite upoznati bolje tu osobu. Takva hrabrost može biti nagrađena i možda otkrijete da je ta osoba upravo onakva o kakvoj sanjate.


POSAO


Mlad Mjesec 31. kolovozaaktivira 2. kuću Raka (zarađeni novac, stvari koje posjedujemo, osobna vrijednost). Mogli biste otkriti dodatni izvor zarade ili naći bolje plaćen posao. Vaša 2. kuća je puna planeta do 18. kolovoza i zato nemojte ljenčariti ili nepromišljeno trošiti novac. Jupiter 11. kolovoza kreće direktnim hodom u vašoj 6. kući (posao i zdravlje). Ovo je najbolji period u godini za vas u kojem možete popraviti vašu financijsku i profesionalnu situaciju.


Kako se planete skupljaju u vašoj 3. kući (komunikacija), tako se i vi sve više trebate potruditi oko promocije svojih usluga ili proizvoda. Ne radi se toliko o investiranju, nego o zalaganju. Ako imate web stranicu, poradite više na njoj. Pun Mjesec 15. kolovoza aktivira kuće novca Raka što znači da biste se mogli riješiti nekih dugova ili bi mogli dobiti pozajmicu ili kredit.


ZDRAVLJE


Merkur i Jupiter, planete koje vladaju zdravljem Raka, završavaju retrogradno kretanje 1. i 11. kolovoza. Sva zbunjenost, nezadovoljstvo i brige, sve što nagomilavate neko vrijeme, sada je rastjerano. Ako čekate rezultate nalaza ili informacije od doktora, u drugom djelu mjeseca stižu dobre vijesti. Optimizam se ponovno vraća u vaš život. Željet ćete promijeniti način života, možda se riješiti nekih navika i slično. To će vam poći za rukom. Izbjegavajte pretjerivanja u bilo čemu, posebno u kulinarstvu i vježbajte više.


Savjet


Uvjerljivi ste, posebno u drugom dijelu mjeseca. Nemojte oklijevati i borite se za svoja prava, potrudite se da vas čuju!


LAV


LJUBAV


Znak Lava bit će pun planeta tijekom kolovoza, što znači da će Lavovi biti više okupirani sobom i činjenicom da ste u dobrom periodu u kojem možete poraditi na osobnom razvoju i individualnim ciljevima. Mlad Mjesec 31. srpnja pogurat će vas prema obnovi, promjeni stila i razmišljat ćete o tome kako se pokazujete pred drugima. Neki će biti dosta sebični, što može narušiti odnose s drugima, ponajprije s voljenom osobom. Isto se odnosi i ako želite ući u vezu. Sjajit ćete, s lakoćom ćete privlačiti pažnju drugih, ali teško da će se naći mjesta za druge u vašem životu. Ako ne želite stvoriti probleme u vašoj vezi, unutar sebe nađite velikodušnost i snagu davanja i otvorite se prema voljenoj osobi.


Puno stvari tijekom kolovoza ovisi o vama samima. Savjetujemo da iskoristite ovaj povoljan period, da poradite na komunikaciji i da pokažete svoju romantičnu i zaštitničku stranu. Dobro je i što Jupiter 11. kolovoza završava retrogradno kretanje, u kući ljubavi Lava. Dajte i primit ćete puno! U suprotnome ćete se naći u društvu osoba koje su čudne i pune sebe. Uran, planeta koja vlada kućom veza Lava, kreće retrogradno 12. kolovoza i može označavati trenutak krize u vašem ljubavnom životu ili trenutak donošenja vrlo važne odluke vezane za budućnost vašeg zajedničkog života.


POSAO


Venera je i dalje u Lavu, i dalje vlada vašom kućom karijere i društveno-profesionalnog statusa. Sami ćete moći stvoriti okolnosti za razvoj poslova i za napredovanje u karijeri. Nakon toga Venera prelazi u vašu 2. kuću (zarađeni novac, imovina i osobna vrijednost). Priljev novca može se značajno povećati. Mogli biste ostvariti zavidne rezultate. Iskušenja su pred vama, mogli biste puno novca potrošiti na svoj stil i izgled, kao i na ekstravagantna putovanja.


Zanimat će vas poslovna putovanja. Nemojte žuriti sa sklapanjem partnerskih ugovora, općenito nemojte srljati u nešto. Dobro razmislite o svemu, posebno o suradnjama i o tome koji projekti i ideje zapravo mogu biti produktivni. Uran, planet koji vlada vašom kućom partnerstva kreće retrogradnim hodom 12. kolovoza. Neke suradnje se mogu drastično promijeniti ili će iskrsnuti nesporazumi, prepreke i može doći do zastoja i odgoda.


ZDRAVLJE


Nakon 11. kolovoza Jupiter kreće direktnim hodom u 5. kući Lava (hobiji, zabava). Optimizam i volja za život se vraćaju. S druge strane, mogli biste početi pretjerivati u svemu i svačemu, što nije nimalo zdravo. Savjetujemo da svoju energiju usmjerite prema sportu, ne samo prema osvajanju i noćnom životu. Puni ste energije, kreativnosti i entuzijazma. Iskoristite tu energiju za nešto konstruktivno a ne destruktivno!


Savjet


Iskoristite tranzit Merkura kroz Lava (od 11. do 29. kolovoza) i otkrijte ideje koje imate na poslu, ali i među prijateljima. To će pomoći da razriješite starije probleme s njima!DJEVICA


LJUBAV


Ovog mjeseca bit ćete više introvertni, tihi i fokusirani na sebe i svoju dušu. Budite oprezni u svemu što radite i na poslu i u ljubavnom životu. Planeti vas ohrabruju da istražujete svoju dušu, ali ne i ljubavne veze. Ako ste u stabilnoj vezi, voljenoj osobi bi trebali objasniti da morate sami sa sobom raščistiti neke stvari i da vam je potrebno vrijeme nasamo.


Puno planeta premješta se u Djevicu i zato postajete atraktivni, aktivni i zainteresirani u ono što se oko vas događa. Koliko ćete to iskoristiti, to ovisi o vama. Teško ćete održati ljubavnu vezu, a ako ste u braku, ovo je period u kojem ćete sve teže i teže naći dodirne točke s voljenom osobom. Slobodne Djevice u ovom periodu zaista ne znaju što točno žele u svom ljubavnom životu. Unatoč činjenici da su atraktivne i otvoreno prilaze zainteresiranim osobama, mogu djelovati odsutno mislima, nezainteresirano ili neodlučno. S druge strane, neke Djevice željet će previše, prebrzo i provodit će vrijeme u dnevnom sanjarenju o savršenoj vezi.


POSAO


Tijekom ovog mjeseca nemojte očekivati veći napredak na poslu. Uran, planet koji vlada 6. kućom Djevice (posao i zdravlje), kreće retrogradno 12. kolovoza. U ovom periodu razmišljat ćete o tome kako pokušavate ostvariti svoje ciljeve. Procijenite jeste li zadovoljni vašim radnim okruženjem ili smatrate da biste mogli više i treba li vam promjena. Pun Mjesec 15. kolovoza aktivira vašu 6. kuću i to je vrijeme za procjenu onog što vam više ne koristi.


Nakon tog perioda privesti ćete kraju one projekte koji su se odužili i na koje ste potrošili previše vremena, snage i sredstava. Organizirajte se i nemojte se upuštati u previše stvari odjednom. Novčana situacija bit će bolja u drugom djelu mjeseca. Na dobitku će najviše biti Djevice koje se bave poslom u kojem imaju određenu slobodu. Preuzmite inicijativu kako bi sami našli rješenja i povećali vaša primanja.


ZDRAVLJE


Merkur, vladar Djevice, prolazi kroz vašu 12. kuću, zajedno s Marsom, Venerom i Suncem. To znači da ćete imati bogat unutarnji život, da imate potrebu odvojiti se od svakodnevnog života i baviti se svojom dušom. Treba vam odmora pa savjetujemo da uzmete neko vrijeme za opuštanje. Nakon 18. kolovoza vratit će vam se energija i želja za akcijom, osjećat ćete se bolje, iako bi mogli biti razdražljivi i promjenjiva raspoloženja. Kako bi pokrenuli novi ciklus, ostavite prošlost iza sebe i dozirajte trošenje energije.


Savjet


Ozbiljno promotrite svoj ljubavni i profesionalni život!


VAGA


LJUBAV


Društveni život bit će intenzivan ovog mjeseca; izlasci s prijateljima i zabava su svakodnevna pojava. To je dobro za Vage koje traže nekog posebnog, jer tako mogu upoznati nove i zanimljive osobe. Ako želite upoznati još više novih osoba i proširiti krug prijatelja, učlanite se u neku grupu ili zajedničke projekte. Ako ste u ozbiljnoj vezi ili braku, vrlo lako može doći do uzrujavanja ili ljubomore voljene osobe. Vi želite više slobode i možda ćete izlaziti bez voljene osobe, što bi voljenu osobu moglo navesti na sumnje, a iz toga slijede žustre rasprave.


Uran, vladar vaše 5. kuće (ljubav), kreće retrogradno 12. kolovoza. To je razlog više da razmislite o tome na koji način pokazujete pažnju, iskazujete svoje potrebe i što je za vas obostrano povjerenje i bliskost. Budite oprezni, najbolje ni ne ulazite u tajne veze s osobama koje su u vezi ili braku. Takva tajna veza mogla bi se razotkriti sredinom mjeseca. Pun Mjesec 15. kolovoza aktivira 5. kuću Vage, a to znači da bi stara afera mogla završiti. Isto se odnosi i na veze koje nisu bile stabilne ili ne funkcioniraju već neko vrijeme. Sada ćete imati snage za odlazak i željet ćete slobodu. Ako ste u harmoničnoj vezi, pred vama su ispunjavajući trenuci.


POSAO


Ako želite ostvariti napredak u karijeri, povežite se s većim i razvijenijim poduzećima kroz suradnje na zajedničkim projektima ili potražite takav bolji posao. Mlad Mjesec 31. srpnja aktivira 11. kuću Vage (društveno-profesionalne grupe, prijatelji), a to znači da vam se otvaraju nove mogućnosti i perspektive, nove suradnje ili projekti i nove prilike za povećanje zarade. Bilo bi dobro da svoje usluge ili proizvode prezentirate online. Puno Vaga će tijekom kolovoza spoznati s čime se želi baviti ili će potražiti novi, bolji posao. Dobri su izgledi za pronalazak boljeg posla koji vam donosi zadovoljstvo i financijski poboljšanje.


Pun Mjesec 15. kolovoza može označavati trenutak u kojem ćete donijeti važnu odluku ili ćete upoznati osobe koje će vas voditi prema boljoj budućnosti. Nećete biti bez novca, ali mogući su iznenadni troškovi nakon 12. kolovoza. Nemojte se upuštati u financijske špekulacije i nemojte posuđivati novac.


ZDRAVLJE


Tijekom kolovoza imat ćete više energije i osjećat ćete se bolje, posebno u prvom djelu mjeseca. Kada Mars, Venera, Sunce i Merkur uđu u 12. kuću Vage, mogli biste se povlačiti u sebe, udaljavati od drugih, a neki bi mogli biti depresivni. Bavljenje sportom i rekreacijom pomoći će vam da se osjećate i izgledate bolje. Kronične poteškoće u ovom periodu se mogu pogoršati, nemojte zanemariti savjete i upute doktora.


Savjet


Budite oprezni: stara ljubav ponovno će pokušati ući u vaš život!


ŠKORPION


LJUBAV


Posao kojim se bavite oduzimat će vam puno vremena i energije tijekom kolovoza. Ako ste slobodni i tražite novu ljubav, mogli biste upoznati osobu kojoj je, kao i vama, karijera na prvom mjestu. Neki Škorpioni osvojit će srce (ili će to željeti) osobe koja je utjecajna i ugledna. Bit ćete vođeni nerealnim romantičnim vizijama i na temelju toga ćete imati očekivanja koja neće moći biti ispunjena. Ali, ima i Škorpiona koji, ako otvore svoje srce i postanu tolerantniji, mogu naći ljubav kao u filmovima, za koju će moći reći da je suđena.


Tijekom kolovoza Škorpioni su uglavnom šarmantni, lako osvajaju i privlače potencijalne partnere, znaju kako napraviti atmosferu i kako zadiviti nekoga tko traži lijepe riječi ili snagu osjećaja. To se odnosi i na Škorpione koji su u braku i s lakoćom će otjerati dosadu i zamijeniti je nježnošću, opraštanjem i tolerancijom. Uran kreće retrogradno 12. kolovoza u kući partnerstva i braka Škorpiona, što je savršen trenutak za smirivanje stvari.


POSAO


Kuća karijere i društveno-profesionalnog ugleda Škorpiona je puna planeta tijekom kolovoza. Sve planete podržavaju vas, moguće je promaknuće, ponuda za bolje radno mjesto, uloga voditelja važnog projekta i slično. Sada ćete s lakoćom smisliti nove radne metode ili imati jasnu viziju smjera kojim želite dalje. Vrijeme je za nove poslovne planove, za nove načine djelovanja, za pronalazak onog što će vam pomoći da napredujete u karijeri i na društvenoj ljestvici. Od 18. kolovoza usmjerite pažnju na grupne projekte i na suradnje. Mogli biste dobiti zanimljive i primamljive ponude od prijatelja. Škorpioni koji su nezaposleni, tijekom kolovoza mogli bi naći posao koji nadilazi njihova očekivanja.


Kad je riječ o novcu, imamo dobre vijesti: vaša zarada će se povećati, posebno nakon 11. kolovoza kad Jupiter kreće direktnim hodom kroz 2. kuću Škorpiona (zarađeni novac), kojom i vlada. Nakon 20. kolovoza neće trebati dugo da se manifestiraju vaše ideje koje donose dobit. Sada ćete moći ulagati u nešto što ste planirali još u travnju, ali ste morali odgoditi. Ipak savjetujemo da se ne zanosite i da ne ulažete velike svote novca. Jupiterov utjecaj može donijeti i pretjerivanja. Dobro razmislite o tome koji su troškovi nepotrebni, jer jedino tako ćete izbjeći gubitak.


ZDRAVLJE


Tijekom ovog mjeseca mogli biste se previše iscrpljivati zbog posla. Nije to loše, jer možete ostvariti napredak u poslu, ali ipak odvojite vrijeme za opuštanje i odmor. Pripazite da želja za napretkom u karijeri ne utječe na odnose s članovima obitelji! Iskoristite energiju Punog Mjeseca 15. kolovoza kako biste se povezali s članovima obitelji, jer snagu dobivate kroz dom i obitelj. Neki Škorpioni doseći će vrhunac u karijeri i kada to dosegnu shvatit će da nešto nedostaje, shvatit će da je pravo zadovoljstvo onda kada svoj uspjeh slave s članovima obitelji.


Savjet


Uspostavite ravnotežu između poslovnog i obiteljskog života! Jedino kroz trenutke tišine i samovanja spoznati ćete kako to ostvariti.STRIJELAC


LJUBAV


Merkur, vladar kuće partnerstva i braka Strijelca kreće direktnim hodom 1. kolovoza, što je dobra stvar. Puno lakše ćete se uskladiti s voljenom osobom i otkriti bezbroj zajedničkih stvari, umjesto da se svađate zbog različitog mišljenja. Komunikacija je puno bolja tijekom kolovoza i vrlo važna za ostvarenje boljeg odnosa među vama. Nakon dužeg analiziranja doći ćete do pozitivnih zaključaka i ostvarit ćete sklad u ljubavnom životu. Pripremite se, jer ćete prepoznati svoje greške i morat ćete preuzeti odgovornost za neke propuste. Savjetujemo da povedete voljenu osobu na duže putovanje. Ne samo da ćete uživati zajedno, nego će to putovanje utažiti vašu žeđ za pustolovinom.


Ako ste slobodni, mogla bi vas privući osoba iz inozemstva. Možda ćete se naći u vezi na daljinu. Ako studirate, u tom okruženju bi mogli upoznati zanimljivu osobu. Mars, planeta koja vlada aferama Strijelca 18. kolovoza dolazi u vašu 10. kuću (karijera, društveno-profesionalan ugled), što znači da biste se mogli upustiti u vezu s nekim iz poslovnog okruženja ili s nekim tko je na položaju.


POSAO


Merkur, vladar kuće karijere Strijelca, kreće direktnim hodom 1. kolovoza, ali retrogradni Uran je u vašoj kući posla do 12. kolovoza. Očekujte nagle preokrete, nesporazume s radnim kolegama i komplikacije oko dokumentacije. Savjetujemo da ponovno pregledate dokumente, ugovore, račune i slično, kako bi bili sigurni da imate sve što vam je potrebno ili kako bi provjerili situaciju ili imali jasniji uvod u promjene koje trebate ostvariti. Ako tražite posao, prvo kontaktirajte starog poslodavca. Vaša 10. kuća (karijera, društveno-profesionalan ugled) prepuna je planeta u drugom djelu mjeseca.


Ako uložite dodatan trud i prepoznate pravi trenutak, možete poboljšati vašu financijsku situaciju ili popraviti izglede da se financijska situacija poboljša tijekom vremena. Novi smjer razvoja posla postaje jasniji nakon Mladog Mjeseca 30. kolovoza.


ZDRAVLJE


Uran je retrogradan u vašoj kući zdravlja od 12. kolovoza. Neuravnotežen život i unutarnji nemir mogu vam odnijeti previše energije. S druge strane, može biti trenutaka u kojima se nećete moći pokrenuti. Može se dogoditi da neki ne shvate ono što doktor objašnjava i savjetuje ili da sami imaju krivo uvjerenje o simptomima. Nakon 18. kolovoza odvojite vrijeme za odmor. Neki će biti skloni radoholičarstvu.


Savjet


Kolovoz je povoljan mjesec za učenje novih stvari i za putovanja. Ako ste student i imate ispit koji niste prošli prije, sada je povoljan period za polaganje tog ispita, ali ne bez truda i zalaganja.


JARAC


LJUBAV


Kolovoz je idealan period za ostvarenje veće bliskosti, većeg obostranog povjerenja, za dogovore oko zajedničkih ulaganja i općenito za povezivanje na dubljoj razini. Zanimat će vas samo ozbiljna veza. Bit ćete hrabriji i otvorenije ćete razgovarati o osjećajima. Sada ste spremni otvoriti se i pokazati svoju ranjiviju i strastveniju stranu. Mlad Mjesec potiče bliskost, dublje povezivanje i nove veze. Stari nesporazumi, sukobi i sumnje sada se mogu ostaviti iza kako biste odnos mogli podići na višu razinu.


Situacija se može okrenuti na bolje za većinu Jarčeva, ako odnos nije jako narušen ili više nema ljubavi. Ako stvari sagledamo iz drugog kuta, možemo reći da će mnogi parovi prolaziti kroz period transformacije i promjena. Oni koji traže novu ljubav, predomišljat će se, posebno nakon 12. kolovoza kad Uran kreće retrogradno kroz kuću ljubavi Jarca. Izgledno je da ćete imati avantura koje neće potrajati, ali će biti intenzivne i stimulirajuće. Nemojte trošiti previše novca kako bi ostavili dobar dojam.


POSAO


Venera, planet koji vlada karijerom i ambicijama Jarca je u vašoj 8. kući (zajednička sredstva, naslijeđe, dugovi) do 21. kolovoza. Merkur, vladar kuće posla Jarca, prolazi kroz istu kuću između 11. i 29. kolovoza. Dobar je period za reorganizaciju poslovnih aktivnosti i za uklanjanje projekata koji više ne donose dobit ili uvođenje noviteta i ponovno plasiranje. Bilo bi dobro da odredite prioritete. Potrudite se shvatiti što je najbitnije i što vam može pomoći da ostvarite napredak u karijeri. Možda se odlučite za potpunu promjenu smjera.


Mlad Mjesec 31. srpnja i pun Mjesec 15. kolovoza aktiviraju kuće novca Jarca. Iskoristite ove dobre energije i uvedite promjene kako biste što bolje upravljali svojim sredstvima. Mogli biste otplatiti neke dugove. Jedino trebate pripaziti da vi ne ulazite u veće dugove zbog želje za većim investicijama. Povoljan je period za one pred kojima je podjela dobara ili izlazak iz udruženja. Voljena osoba sklona je pretjerano trošiti novac. Pokušajte utjecati na njen ili njegov način razmišljanja na diplomatski način.


ZDRAVLJE


Merkur i Jupiter, planete koje vladaju kućom zdravlja Jarca, završavaju retrogradno kretanje 1. i 11. kolovoza. To znači da će se neke stvari razjasniti, poput nejasnih ili ponovljenih dijagnoza, sada će biti potpune ili ćete naći nove tretmane i načine liječenja. Zdravlje će se znatno popraviti onima koji imaju starijih poteškoća. Optimističnije ćete gledati na život. Nakon 18. kolovoza trebali biste više vježbati, odlučite se za pustolovinu u svom životu i proširite vidike. Ako odete malo iza vaših uobičajenih ideja, osjetit ćete više slobode i iznenadit ćete se spoznajom da postoji više mogućnosti vama pred nosom i da ih do sada niste uočavali.


Savjet


Uzmite vremena za istraživanje unutarnjeg svijeta i duše, pomirite se sa sobom i s promjenama koje su neizbježne!


VODENJAK


LJUBAV


Mlad Mjesec 31. srpnja aktivira vašu 7. kuću (veze i brak), a 30. kolovoza aktivira vašu 8. kuću (intimnost). Kolovoz je najbolji period za ulazak u vezu koja može postati dugotrajna, ali i za pozitivne promjene, ako ste u vezi. Dobro ćete se sporazumijevati i sada je prilika da razriješite stare nesuglasice i da ponovno uspostavite obostrano povjerenje i da se više zbližite.


Ako želite sklad u vezi, recite voljenoj osobi što želite, što vas čini sretnim i pitajte voljenu osobu ista pitanja. U drugom djelu mjeseca može doći do nesporazuma. Možda će roditelji ili neki član obitelji ili kruga bliskih prijatelja trebati vašu pomoć, ali ne jednom, nego sve više i više. Voljena osoba može se osjećati zapostavljeno i to može, u tom slučaju, biti uzrok svađa.


POSAO


Tijekom kolovoza ,najviše dobiti dolazi kroz suradnje. Mlad Mjesec otvara vrata za nova partnerstva, nove ugovore, dogovore, projekte ili za raščišćavanje svega što vam više ne koristi i na što gubite samo vrijeme i energiju, bez ostvarenja dobiti. Situacija će vas natjerati da mijenjate pristup, da budete pragmatičniji, da bolje procjenjujete, iako bi mogli biti skloni iluzijama ili sanjarenju o idealnom poslu koji vam donosi veću zaradu. Merkur završava retrogradno kretanje 1. kolovoza, a Jupiter 11. kolovoza. To znači da će dogovori ili projekti koji su stajali neko vrijeme konačno pokrenuti se, iako polako.


Možda ćete okupiti novu ekipu, pronaći investitore ili zainteresirane za vrstu posla kojim se bavite i puno lakše ćete doći do sredstava za veće projekte. Ako ste zaposleni, drugi dio mjeseca donosi dobit, možda dobijete dodatak na plaću. Ako ste nezaposleni, mogućnost pronalaska novog posla dolazi preko poznanika, ali vaša financijska očekivanja mogu biti prevelika. Potencijalne poslove nemojte odbiti samo zato što mislite da je plaća predaleko od idealnog. Ako pokažete da ste prilagodljivi, mogli bi se ugodno iznenaditi.


ZDRAVLJE


Tijekom kolovoza bit ćete popularni i posebne interakcije podići će vaš moral, te probuditi vaš optimizam i osjećaj pripadnosti. Sve će izgledati kao da ima svoj smisao, čak biste mogli uvidjeti dublju svrhu svega, duhovnu, a to će vam donijeti ispunjenje i poletnost. Zdravstveno stanje je bolje nego prethodnih mjeseci, možda prolazite fazu iscjeljenja. Zato je dobro da odvojite vrijeme za opuštanje i odmor, općenito da odredite prioritete i reorganizirate svoj život. Uran, vladar Vodenjaka, kreće retrogradnim hodom 12. kolovoza i gura vas prema korijenima i obitelji, tjera vas da poradite na bliskim odnosima i da se pomirite s prošlosti.


Savjet


Odvojite dovoljno vremena da raščistite svoju financijsku situaciju, da sagledate stvari na nov način prije nego što donesete odluke koje će se odraziti na vašu budućnost!RIBE


LJUBAV


Tijekom kolovoza, najviše energije i vremena ulagat ćete u karijeru. Za ljubavni život nećete imati puno vremena. Nakon 21. kolovoza osjetit ćete potrebu da više vremena provedete s voljenom osobom. Za većinu Riba, tijekom kolovoza, stalno je prisutan osjećaj dužnosti i obaveze. Prihvatite obaveze i potrudite se ispuniti ih, uključite se u obiteljske poslove kako bi vaš život u dvoje bio bolji. Jedino tako moći ćete održati sklad i moći ćete uživati.


Nije loše družiti se i kroz zajedničke poslove, to može osnažiti vaš odnos, ako uspijete unijeti malo zabave u obavljanje svakodnevnih poslova. Neke Ribe će brzo shvatiti da se sreća gradi dan za danom. Komunikacija će biti sve bolja i bolja te se lako možete dogovoriti oko podjele obiteljskih obaveza. Ako tražite novu ljubav, prolazit ćete fazu emotivne nestabilnosti, ali to vas neće spriječiti da uživate. Može vas privući netko iz vašeg poslovnog okruženja ili ćete kroz obavljanje posla upoznati nekog zanimljivog.


POSAO


Mlad Mjesec 31. srpnja donosi novu energiju za određivanje novih poslovnih ciljeva. Potražite novi smjer i mogućnosti za razvoj posla. Napravite novi raspored, organizirajte dnevne aktivnosti na drugačiji način. Pozabavite se malim stvarima, detaljima i rutinskim poslovima. Vaša 6. kuća udomaćuje puno planeta tijekom kolovoza. Vrijeme je da preuzmete inicijativu, ali i da budete timski igrač. Aktivno tražite posao, ako ste nezaposleni.


Povoljan je period i za stjecanje novih znanja i vještina pa ne bi bilo loše da upišete tečaj ili se prekvalificirate ili steknete dodatnu obuku. Na sreću, 11. kolovoza Jupiter kreće direktnim hodom kroz 10. kuću Riba (karijera, društveno-profesionalan ugled i ambicije) i pomaže vam da jasnije vidite koje mogućnosti imate, te vam donosi potreban optimizam za pokretanje potrebnih promjena. Ribe koje su sigurne u smjer njihove karijere mogu ostvariti napredak i stvari i suradnje pokrenuti će se s mjesta. Ovaj mjesec novac vam pritječe kroz vaš rad i trud. U drugom djelu mjeseca dobiti ćete podršku obitelji.


ZDRAVLJE


Kuću zdravlja Riba aktiviraju Mlad Mjesec 31. srpnja i pun Mjesec 15. kolovoza. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je vaša 6. kuća puna planeta, puno Riba mogu biti hipohondri ovaj mjesec ili će pretjerano brinuti o svom zdravlju i tražiti čudotvorne dijete i razne režime prehrane ili što god smatraju da je važno za zdrav život. Savjetujemo da se raspitate i razgovarate sa stručnjacima, a ne da provodite ono što ste negdje čuli da je dobro. Kolovoz je dobar za zdravlje i puno možete popraviti, ali ako tražite pomoć i savjet doktora. Ako niste duže vremena provjeravali krvnu sliku ili napravili kontrolu, sada je vrijeme za to. Nemojte dopustiti ljubavnim problemima da vam pokvare raspoloženje.


Savjet


Nemojte sve vrijeme uložiti u karijeru i pretrpavati se poslovima, jer vas trebaju i kod kuće! Sredite svoj život i ponovno odredite prioritete.


Izvor: atma.hr


Foto: Pexels, Unsplash


horoskop, horoskopski znakovi, mjesečni horoskop, mjesečni horoskop kolovoz 2019