Talentirana Djevica

Imate li šanse za romantičnu vezu s jednim od najopreznijih znakova horoskopa?

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

U slučaju da vas privlači Djevica koja ponekad može biti strašno kritična, zanimljivo je istražiti koliko su vam naklonjene zvijezde.Znamo da je kompatibilnost u odnosima vrlo važna. To se istinski očituje u načinu komunikacije, odnosima prema bitnim stvarima u životu i sličnim stajalištima. Sličan ili isti pogled na stvari ili situacije u životu, pojedincu daje osjećaj razumijevanja i prihvaćenosti, dok različiti stavovi mogu uzrokovati ogorčenost i prazninu, te najčešće dovesti do raspada veze.


Kompatibilnost više ovisi o intelektualnom i svjetonazorskom podudaranju partnera, nego o istom ukusu u svakodnevnim užicima ili hobijima. Primjer komunikacijske nekompatibilnosti, može biti očit kada je u vezi jedan partner otvoren, pričljiv i ekstrovertan, a drugi povučen, šutljiv i introvertan, prenosi Your Tango. 


U slučaju da vas privlači Djevica koja ponekad može biti strašno kritična i ambiciozna, zanimljivo je istražiti koliko su vam naklonjene zvijezde. Djevice su obično vrlo educirane, imaju ogromnu želju za znanjem, vole istraživanja, organizirane su i vrlo pouzdane.
Prepune su raznolikih talenata, pa u ovom znaku možemo pronaći mnoštvo odličnih glazbenika, producenata, pisaca i fotografa. Iako ponekad previše kritične, Djevice su znak čiju vrijednost u vašem životu nije dobro podcjenjivati. 


Djevica i Ovan


Djevica i Ovan nisu od onih znakova koji odmah međusobno kliknu. Nije da ne cijene snagu i slabosti onog drugog, već su različiti kada je riječ o potrebama i načinu na koji obrađuju informacije. Djevicama je odnosu potrebna sigurnost, a Ovnovi trebaju stalne izazove i stimulaciju. 


Djevice sve dobro razrađuju dok je Ovan sklon impulzivnom ponašanju. Djevica i Ovan međusobno ne predstavljaju baš najbolji par. Umjesto para koje svi žele na svojoj zabavi, Djevica i Ovan su par koji nervira svojim beskrajnim i naizgled besmislenim borbama.


Djevica i Bik


Djevica i Bik par su koji ima potencijala za danji napredak. Oba znaka traže sigurnost kada je u pitanju ljubav, a za razvijanje njihova odnosa treba vremena. Oboje su marljivi, odlučni i pažljivi. Međutim, Bik je tvrdoglav, a ako dođe do sukoba sa Djevicom, biti će loše. Bik je senzualniji i popustljiviji od Djevice što bi moglo biti od koristi Djevicama ili bi moglo biti i suprotno. Djevica zna biti previše kritična, a Bik to može shvatiti previše osobno i to bi znatno utječe na njihov odnos. Ako bi Bik mogao biti dovoljno otvorenog uma da čuje što Djevica govori, a da se ne naljuti, veza bi mogla funkcionirati. 


Djevica i Blizanci


S jedne strane, oba su znaka vrlo komunikativna i izuzetno inteligentna. Povezuju se na verbalnoj razini, a uzbuđuju se u razgovorima u kojima mogu puno toga reći. Oboje imaju milijun ideja i mišljenja koje vole dijeliti s nekim tko im odgovara. Blizanci vole da su stvari fleksibilnije, dok Djevica voli sigurnost. Blizanci se obično ne ulaze u pojedinosti, dok Djevici detalji znače sve, ta razlika može dovesti do određenog nepovjerenja i iritacije u vezi. Djevica i Blizanci trebali bi biti vrlo iskreni i bez osuda da bi im odnos procvjetao.


Djevica i Rak


Odnos između Djevice i Raka gradi se tijekom godina i postaje što bolje i čvršći. Oba su znaka osjetljiva i kreativna. Za razliku od Raka, Djevice mogu zadržati svoje emocije za sebe, ali također i pružiti lijepu ravnotežu u Rakovoj raspoloženosti. Oboje su odani, vjerni i svoje obveze shvaćaju ozbiljno. Rak na prvo mjesto može staviti dom i obitelj, ali oni su važni i Djevici. Djevica će pomoći Raku da postigne svoje ciljeve, a Rak će pomoći Djevici da nauči više prihvaćati sebe.


Djevica i Lav


Ovo je par koji se ne voli na početku, ali kada se jednom upoznaju njihov se odnos može razviti u uzajamno poštovanje i privlačnost. Djevici je Lav kao znak prevelik zalogaj, previše odvažan i previše samouvjeren. Za Djevicu je vjerojatnije da će zamišljeno moći reći „volim te“, dok Lavu više odgovaraju skuplji darovi kao izjava ljubavi. Lav se može ispasti neiskren prema Djevici, a Djevicu može smatrati previše uštogljenom da bi živjela život u potpunosti. Ako se nikad ne riješi nedostatak razumijevanja između njih dvoje, odnos će se samo pogoršati.


Djevica i Djevica


Partnerstvo dviju Djevica moglo bi teći glatko, kod njih postoji struktura, komunikacija i sve teče bez problema. Međutim, ako jedan ili oba partnera zapnu u pojedinostima, odnos se može narušiti. Ako je jedno pretjerano kritično s drugim, moglo bi doći do sukoba. Dvije Djevice također bi bile dvostruka doza zabrinutosti što bi moglo izazvati napetost u vezi. No, dok su iskreni, dobro se odnose prema drugima i nisu prestrogi jedni s drugima, mogli bi imati vrlo zadovoljan i zdrav odnos.


Djevica i Vaga


Djevice i Vage provode odlično vrijeme, ali romantično ne idu zajedno. Djevica ima tendenciju da Vage vidi kao lepršave, lakovjerne i tako da na njih mogu lako utjecati. Djevica se rado trudi pomagati Vagi u donošenju boljih odluka, ali ima tendenciju da se iznervira zbog toga što Vaga ne shvaća stvari dovoljno ozbiljno, posebno stvari srca. Oboje imaju sjajan ukus, zalažu se za ono u što vjeruju i uživaju u odlasku u kazalište ili uživanju u drugim oblicima kulture. Djevice i Vage dijele potrebu za čestim pojačavanjem ega, ali imaju poteškoća da se međusobno emocionalno razumiju. 


Djevica i Škorpion


Povjerenje je izuzetno važno za oba ova znaka, pa ako Djevica i Škorpion mogu razviti solidne temelje za svoju vezu, tada imaju priliku ostvariti ga. Djevica je zaintrigirana i pomalo uplašena intenziteta i strasti Škorpiona, ali sviđa im se. Teško je Djevici da ne reagira na snagu i magnetizam kojim raspolaže Škorpion. Oba su ova znaka inteligentna, vjerna i usmjerena prema cilju. Škorpion može biti pomalo kontrolirajući i ljubomoran što Djevici ne leži. Sve dok se Djevica i Škorpion mogu prilagoditi jedno drugome, trebali bi se dobro slagati.


Djevica i Strijelac


Djevica i Strijelac još su jedna od izazovnijih romantičnih kombinacija kada je u pitanju kompatibilnost horoskopskih znakova. Dobra stvar je što oboje vole filozofske i intelektualne stvari i oboje imaju sjajan smisla za humor. Međutim, Djevica je mnogo praktičnija i pragmatičnija od Strijelca. Na mnogo načina, Djevica i Strijelac ne idu zajedno. Djevica želi stabilnost i sigurnost, dok Strijelac želi manje veza i više mogućnosti za istraživanje i avanture. Strijelac je skloniji optimizmu od Djevice koja je dosta realističnija. 


Djevica i Jarac


Od svih horoskopskih znakova, Djevica i Jarac su najviše kompatibilni i veza između njih dvoje je solidna. Puno je međusobnog poštovanja u ovom odnosu jer imaju puno zajedničkih ciljeva: stvoriti snažne temelje, naporno raditi i nagraditi obitelj. Znaju da mogu vjerovati jedno drugom i da su zaštićeni. Djevica i Jarac su ambiciozni i uglavnom imaju istodobno niz projekata. Jarac je strpljiv dok Djevica ulazi u detalje. Oni razumiju da zdrav odnos uvijek zahtijeva rad i oboje su u mogućnosti raditi na odnosu za dobrobit veze. Nekima ovo dvoje može izgledati pomalo dosadno, ali izgled definitivno može zavarati. Možda mislite da ste shvatili ovo dvoje, ali prevarili ste se.


Djevica i Vodenjak


Na neki su način Djevica i Vodenjak u velikoj mjeri slični: oboje su pametni, kreativni i neumorno rade na humanitarnim naporima. Međutim, s druge strane, oni se razlikuju u ogromnim, ponekad nenadmašivim načinima. Ali Djevica se mnogo bolje nosi s emocijama nego što je Vodenjak. Djevice vole imati sve na svom mjestu i prije će željeti znati što mogu očekivati ​​nego raditi nešto spontano. Vodenjak je vrlo neovisan i može ga zbuniti stav Djevice “priđi bliže, skloni se od mene”. 


Djevica je više stara škola u smislu promišljanja i ukusa, dok je kod Vodenjaka sve moderno i novo. Oboje vole ljude, ali Vodenjak više prihvaća i voli gotovo sve. Djevica se može malo smesti u nekim društvenim situacijama. Ovo dvoje vjerojatno bi bili odlični poslovni partneri, jer bi Djevica mogla spriječiti Vodenjaka da ne pretjera, a Vodenjak bi mogao pomoći Djevici da proširi svoje vidike i razmišljanja, prenosi Your Tango.


Djevica i Ribe


Djevica i Ribe jesu vrlo kompatibilni i dobri jedno za drugo. Oboje će ići svojim putem kako bi pomogli drugima i oboje visoko cijene ljubav. Bezuvjetna ljubav koju Riba pruža Djevici, pomoći će Djevici da ne bude toliko kritična prema sebi, a Djevica će pomoći Ribama da budu više usmjerene prema ciljevima. Djevica je kreativna na drugačije načine, tako da oni neće razumjeti samo proces koji Ribe prolaze prilikom stvaranja, već će pomoći Ribama da svoju umjetnost pretvore u način zarađivanja.


Ribe mogu vjerovati Djevici i znaju da ih Djevica neće iskoristiti što Ribama puno znači. Djevica posjeduje dovoljnu empatiju da shvati što treba Ribama i kada, te pažljivo postupa s njihovim nježnim srcem. Riba će pomoći Djevici da bude manje analitična i više prisutna. Ako nastave slušati jedno drugo, veza između njih samo će jačati.