Vrlo su odlučni

HOĆEŠ, NEĆEŠ Ovi horoskopski znakovi su posebno skloni partnerima davati ultimatume

P. N.

FOTO/PickRepo

FOTO/PickRepo

Ultimatumi su obično nešto za čime se poseže kada više ništa nije preostalo i kada smo očajni za promjenom.U vezama bi trebali biti dovoljno opušteni da možemo razgovarati o našim osjećajima i brigama s partnerom. Kada nakon razgovora ne dobijemo rezultate koje smo htjeli, obično naposljetku damo ultimatum.


Ultimatum u romantičnoj vezi može biti poprilična prijetnja – “ako ne napraviš ovo, dogodit će se nešto”. Ako ste došli do situacije kada partneru dajete ultimatum, vjerojatno ste frustrirani i zbunjeni oko toga što trebate napraviti.


Nitko se ne voli osjećati kao da nema nikakvu moć u vezi. Ako nemate osjećaj da vaša veza ide u dobrom smjeru ili se ne nalazi tamo gdje želite, napravit ćete bilo što za rezultat. Ako smatrate da vam partner ne poklanja dovoljno pažnje po pitanju vaših želja ili nije siguran u kojem smjeru idete, možda mu zadate ultimatum da otkrijete jeste li (i hoćete li ikada biti) na istoj strani. No, ultimatumi su obično nešto za čime se poseže kada više ništa nije preostalo i kada smo očajni za promjenom.


Your Tango je izdvojio horoskopske znakove koji su posebno skloni čestom davanju ultimatuma.


Ovan
Ovnovi mogu biti skloni sukobljavanju pa im je ultimatum ona “nova razina” u sukobu. Ne vole uzaludno trošiti svoje dragocjeno vrijeme pa ako žele promjenu u vezi, a njihov partner odugovlači, napravit će veliki korak.


Lav


Ovi su znakovi vrlo direktni, posebno kada je riječ o tome što žele u vezama. Neće čekati dok se njihov partner smisli i ne boje se davati ultimatum. Zašto? Jer su već pregledali sve moguće scenarije i znaju koji će im biti idući potez. Imaju običaj biti samouvjereni pri donošenju odluka i znaju kako ići za onim što žele. Ako im je partner neodlučan, Lav će sve pogurati da dobije odgovor.


Škorpioni


Vrlo su koncentrirani na ono što žele od života i od veze. Ako im je partner “amo – tamo” i ne želi obvezu, proglasit će ultimatum. Neće ga dati osim ako nije sto posto siguran. Ako postoji i najmanja mogućnost da se ne ostvari, povući će se. Davanje ultimatuma ljudima znači da nose određenu težinu jer osoba kojoj se daje izbor mora vjerovati da ste sigurni u to i da ćete ispoštovati ultimatum. A škorpioni hoće. 


Blizanci


Ako postoji jedna sigurna stvar kod Blizanaca, to je da kada daju ultimatum, prethodno dobro promisle i iscrpe sve moguće ideje. Ultimatum je jedini potez koji misle da mogu napraviti. Možda se čini manipulativno, ali za Blizanca ultimatum stiže s iskrenog mjesta i to je njihov način za stvaranje pokreta. Ovaj znak više od ičega mrzi stagnaciju i navikli su koristiti sve i svašta da bi stvorili promjenu. 


Djevica


I ovaj horoskopski znak voli tu i tamo dati kakav ultimatum iz vrlo sličnih razloga kao što to rade Blizanci. Kada im veza negdje zapne, prvo dobro promisle o tome što mogu napraviti i razgledaju situaciju iz svakog kuta. Ne libe se razgovarati s partnerom i napraviti sve što mogu da bi pokrenuli promjenu. Kada su spremni situaciju odvesti na novu razinu, bavit će se strategijom i “prisiliti” partnera na reakciju.