Što vas očekuje

VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP Ova tri znaka čeka uspješna godina. I to kakva

Karmen Bosnić

Foto Pixabay.com

Foto Pixabay.com

Venera će biti retrogradna od 14. svibnja do 26. lipnja i tada definitivno nije vrijeme za ulazak u brak ili za početak nove veze, napominje astrologinja Dunja Fućak i urednica portala Ceresa.hr, na kojoj svakodnevno objavljuje astrološke prognozeZahvaljujući Jupiteru, Saturnu i Plutonu koji će se nalaziti u znaku Jarca tijekom cijele 2020. godine naglasak je na ambicijama, disciplini, usredotočenosti na posao i ostvarenju dugoročnih ciljeva. Uran ostaje u Biku, Neptun u Ribama, s tim da će oba planeta raditi pozitivne aspekte prema Jarcu. Ta povezanost označava promjenu ekonomske ravnoteže koja će biti vidljiva u 2022., opisuje ukratko planetarna kretanja u predstojećoj godini Dunja Fućak, astrologinja i urednica portala Ceresa.hr, na kojoj svakodnevno objavljuje astrološke prognoze.


– Osim uobičajenog retrogradnog Merkura u 2020. godini imat ćemo i retrogradnu Veneru i Marsa, koji nam donose iznova pronađenu ljubav. Marljivi Mars će se nalaziti u svom znaku, znaku Ovna od 26. lipnja 2020. do 6. siječnja 2021. Retrogradan će biti od 9. rujna do 13. studenoga i to je vrijeme kad može doći do nemira ili izazova na koje nikako ne bismo trebali reagirati. Venera će biti retrogradna od 14. svibnja do 26. lipnja i to u Blizancima. Ova Venera sklona je diplomaciji te može pomoći da »izliječite« svoj odnos, osobito kroz komunikaciju, s obzirom da se nalazi u Blizancima. Dok je Venera retrogradna definitivno nije vrijeme za ulazak u brak ili za početak nove veze, napominje astrologinja.


– U 2020. imamo i četiri djelomične pomrčine Mjeseca i dvije pomrčine Sunca koje će također drastično utjecati na naš život. Od siječnja do srpnja imamo tri posljednje pomrčine koje će aktivirati os Jarac/Rak, zaokružujući ciklus koji je započeo u srpnju 2018. Nakon toga kreće ciklus pomrčina u Strijelcu i Blizancima, koji će trajati idućih godinu i pol. Os Blizanac/Strijelac je inače osovina komunikacije koja vlada izdavaštvom i medijima. Hoće li novinarska etika ojačati, propisi dovesti do cenzure ili će se pojaviti više lažnih vijesti? Ovi čvorovi u Strijelcu i Blizancima prisilit će nas da ponovno uzmemo u obzir učinak koji modernizacija ima na tradicionalnu kulturu. Također, u idućih osamnaest mjeseci možemo očekivati daljnje usvajanje novih ili alternativnih načina liječenja, poput biljne medicine, kaže Fućak, te dodaje da godina završava ulaskom Jupitera i Saturna u Vodenjaka sredinom prosinca čime završava tradicionalna dominacija Jarca, a počinje vrijeme nekonvencionalnog Vodenjaka koji ima pozitivan stav prema budućnosti.
– Iako je relativno uspješna za zemljane znakove, Bik, Jarac i Djevica, ovo će biti dosta nestabilna godina za većinu astroloških znakova. Ipak, ovo je pozitivna godina za započeti novu fazu u životu i sklapanje mira s prošlošću. Određeni znakovi imat će bolje razumijevanje dosad nejasnih stvari i konačno će moći poduzeti radikalne promjene, ističe Fućak, te savjetuje da oni koji znaju gdje im se nalazi podznak, odnosno ascendent, pročitaju i prognozu za taj znak jer je ona obično preciznija od prognoze koja se radi samo na osnovu Sunčeva znaka, znaka u kojem je neka osoba rođena.


Ovan


Novo emotivno poglavlje


Iza vas je teška godina, ali u 2020. ćete napokon moći nastaviti dalje s projektima, te ostvarenjem svojih planova i ideja. Od ožujka do lipnja bit ćete skloni eksperimentiranju, otkrivati tko ste, a nakon lipnja počinje novo emotivno poglavlje. Imat ćete puno prilika za upoznavanje novih osoba, te ćete možda krajem godine odlučiti je li koja od njih ona prava. U svakom slučaju, slijedi značajna godina jer će Mars biti u vašem znaku od lipnja do kraja 2020., što će vam donijeti obilje energije. Ono na što morate pripaziti, dok Mars bude retrogradan od rujna do sredine studenoga, je da ne forsirate u to vrijeme. Retrogradni Mars uvijek donosi frustraciju, nestrpljivost, impulzivnost i to je kritično vrijeme za vas. Ako vam je podznak u znaku Ovna, karijera će vam vjerojatno biti u centru pažnje budući da je većina planeta smještena u vašem šestom polju, polju karijere. Ako ste zadnjih godina mukotrpno radili, možete doživjeti veliki uspjeh.


Bik


Spremni na promjene


Od početka godine vaš emotivni odnos i osjećaji će se mijenjati. Te promjene ne moraju nužno biti negativne – to može biti useljavanje u novi stan s partnerom, ili kod partnera, ili će se nešto u vašem odnosu promijeniti, na bolje ili na gore. Vaša želja da osnujete obitelj, živite u vlastitoj kući s osobom s kojom možete dijeliti svaki aspekt svog života, ove će godine biti još snažnija. Za žene Bikove studeni će biti presudan mjesec, kada bi se mogle dogoditi velike promjene u njihovom ljubavnom životu. Vaš vladar Venera bit će retrogradna od 14. svibnja do 26. lipnja, što bi vam moglo donijeti određene financijske poteškoće u tom razdoblju. Pokušajte u to vrijeme što manje kupovati ili barem ne ulagati u posao. Uran je već dobrano zakoračio u vaš znak i spremni ste na promjene. Oni rođeni od 25. travnja do 2. svibnja najviše će to osjetiti.


Blizanci


Ljubav na kušnji


Možda ovo nije baš najbolja godina za ljubav. Potrebno će vam biti puno više naklonosti i pažnje nego što dobivate, a inzistiranje na tome samo će stvoriti još više problema u vašoj vezi. U prvoj polovici godine bit će puno strasti, ali i uspona i padova. Sve do kolovoza vaš ljubavni život će biti na kušnji. Krajem kolovoza imat ćete samo jednu želju – osnovati obitelj i imati svoj dom ili ljubavno gnijezdo. Od sredine svibnja do kraja lipnja Venera će biti retrogradna, što ćete i osjetiti. To je vrijeme kada morate pokušati biti strpljivi s drugima. Vjerojatno ćete biti prilično lijeni, tvrdoglavi i sebični, te se možete osjećati kao da ste na neki način »zaglavili«. Gledajući vašeg vladara Merkura može se reći da će kraj listopada i početak studenoga biti vrlo značajni za vas.


Rak


Nove prilike


Kad Mars bude retrogradan, od rujna do polovice studenoga, možete se suočiti s preprekama i odgodama, izazovima po pitanju ostvarenja vaših ciljeva i ambicija, pa je to vrijeme kad je bolje zaustaviti se, pričekati i prikupiti što više informacija. Što se tiče karijere, od početka godine do sredine veljače usredotočit ćete se na posao. Iskoristite priliku da biste se bolje organizirali, poboljšali svoj raspored, usvojili neku novu rutinu, uveli red. Oko 5. lipnja, u vrijeme Mjesečeve pomrčine, možete dobiti priznanje ili napredovanje. Sunčeva pomrčina 14. prosinca donosi razdoblje kada ćete se više usmjeriti na pronalaženje novih projekata i nove prilike. Značajno vrijeme za ljubav je druga polovica listopada, kada vam retrogradni Merkur može donijeti probleme. Samo oni koji su spremni prevladati prepreke mogu ojačati ljubav i učiniti da njihov odnos bude neraskidiv.


Lav


Nagrada za naporan rad


Ovo je godina kada možete napokon emotivno odrasti, osjećati se sigurno u vezi i spremno se u potpunosti predati voljenoj osobi. Do ožujka će još biti testiranja i ispitivanja, no ako ostanete jaki i ne popustite niskim strastima, moći ćete postići sve što u ljubavi želite. Od kolovoza nadalje imat ćete priliku stvoriti temelj za snažnu i dugoročnu vezu. Planet Mars će u to vrijeme na vas djelovati jako pozitivno i omogućiti vam da budete lavovi i ispod plahte, s primjetnim porastom šarma i magnetizma sve do kraja godine. Studeni će biti pun promjena, a vi i vaš partner spremni na zajednički život. Poslovno, teoretski ova godina nije izuzetna za posao, ali ako ste uspjeli iskoristiti šanse u 2019., kada vam je Jupiter bio naklonjen i donio sreću, ova godina može biti godina u kojoj ćete iskoristiti prednost koju ste ostvarili dosadašnjim napornim radom. Na ekonomskoj razini spoj planeta u Jarcu može vam dati stabilnost.


Djevica


Važne odluke


Sam početak godine donijet će vam jasnoću misli, što će vam omogućiti donošenje važnih odluka. Vrijeme je da budete sretni i krenete u novu vezu. Za vas ovo može biti godina puna ljubavi, samo ako poduzmete prve korake. Imat ćete podršku planeta, posebno od kolovoza 2020. Ako ste sami, tražit ćete ozbiljnu vezu, posebno početkom srpnja kad će se događati Mjesečeva pomrčina. Možda ćete se tijekom svibnja i lipnja osjećati ambiciozno, ali nećete imati energije i želje pokrenuti neku akciju. U to vrijeme teško ćete se nositi sa šefovima i autoritetima. Vezano uz novac i karijeru najbitnije razdoblje je kraj listopada i početak studenoga, kada zbog retrogradnog Merkura možete imati probleme s financijama. To je ujedno i najkritičnije poslovno razdoblje za vas u 2020. pa pripazite na troškove u to vrijeme.


Vaga


Izbjegavanje sukoba


Ovo je za vas godina unutarnjih promjena koje će definitivno utjecati i na vaš ljubavni život. Ako ste u podznaku Vaga posebno ćete osjetiti utjecaj Marsa koji će od srpnja do kraja 2020. biti u vašem području odnosa i partnerstva. Posebno trebate obratiti pažnju od početka rujna do sredine studenoga kada će on biti retrogradan. Ostanite hladne glave, izbjegavajte sukobe i ono što je najbitnije – probajte tu energiju dobro iskoristiti. Zadnjih godina imate nesuglasice na radnom mjestu i vjerojatno osjećate potrebu za više prostora i slobode u radnom okruženju. I ove godine trebat ćete imati više strpljenja sa šefovima, zaposlenicima ili suradnicima. Ekonomski problemi mogli bi se pojaviti u kolovozu.


Škorpion


Ostvarenje ciljeva


Sam početak godine donijet će vam novo poglavlje u ljubavi. Malo po malo, kako godina bude prolazila, mogli biste postati glavno lice sjajne ljubavne priče. Od sredine svibnja do lipnja, Mars će vas potaknuti da budete aktivniji u ljubavi. Željet ćete više vremena provesti s voljenom osobom i uživati u životu. Ako ste u braku, idu godine kada ćete imati puno promjena, kako dobrih, tako i neočekivanih. Aktivirat ćete se kako biste ostvarili svoje ciljeve. Sada ste spremni na rizike. Moguće je da ćete prihvatiti i neki dodatni posao kako biste više zaradili i poboljšali financijsku situaciju. Od početka rujna pa do sredine studenoga pripazite zbog retrogradnog Marsa koji vam može donijeti frustraciju zbog odnosa sa šefom, kolegama ili zaposlenicima, te općenito zbog posla koji obavljate.


Strijelac


Velike promjene


Odlučnost, motiviranost, nadahnutost; tako će izgledati početak godine vezano uz vaš ljubavni život. Željet ćete upoznati ljubav svog života ili ozakoniti svoju ljubavnu vezu. Retrogradna Venera će od sredine svibnja pa do kraja lipnja utjecati na vaše partnerske odnose i tada možete imati manje strpljenja ili osjećaj »zaglavljenosti« u vezama. Inače, ovo je dobro vrijeme za povezivanje s osobama iz prošlosti, posebno od 21. lipnja kad će se dogoditi pomrčina Sunca. Krajem studenoga očekujte velike promjene koje će imati utjecaj na vaš život. Ono najbitnije je da ćete na samom početku godine zbog utjecaja Marsa imati puno energije, koja će vam omogućiti da se pokrenete i iskoristite nove mogućnosti koje će se pojaviti. Sve što započnete u siječnju imat će za vas važnost i tijekom iduće dvije godine.


Jarac


Kojim putem krenuti?


Tijekom 2020. godine bit ćete više nego inače nefleksibilni. Tražit ćete sigurnost i potvrdu u ljubavi. Od partnera ćete zahtijevati odanost, a i sami ćete preuzeti veliku odgovornost kad je u pitanju ljubavni život. Tek ćete u kolovozu malo »omekšati« i imati slobodniji pogled vezano za ljubav. Tada ćete se moći otvoriti novim mogućnostima, ostavljajući po strani oklop koji ste stvorili oko sebe početkom godine. Od sredine lipnja do sredine srpnja možda ćete trebati poraditi na komunikaciji s vama bliskim osobama. Možda ćete trebati više slušati i bolje razumjeti druge. Pluton i Saturn su već neko vrijeme u vašem znaku, a sad im se pridružio i Jupiter, tako da ćete imati obilje energije, promjene, transformacije, nove odgovornosti i mogućnosti koje dolaze. Možete napraviti velike promjene u svom životu, a moglo bi se reći da će 2020. biti i neka prekretnica za vas. Kojim putem ćete krenuti? Na vama je.


Vodenjak


Novi početak


Puno promjena u vama i oko vas vam donosi ova godina. Ako ste u vezi vaš partner može ostati u drugom planu, što će vaš odnos učiniti nestabilnim. Vaš društveni, profesionalni i financijski dio života ometat će vas u uživanju u osjećajima. Pokušajte se opustiti i pružite sebi više vremena za romantiku, kako bi vam ova godina bila stabilnija u pogledu ljubavi i odnosa. Posebno kad Venera bude retrogradna od sredine svibnja do kraja lipnja moguće su značajne promjene po pitanju emocija. Voljeni vam mogu ići na živce više nego inače i možda ćete morati poraditi na tome da budete strpljiviji. Problemi sa šefovima, suradnicima ili djelatnicima mogući su od sredine lipnja do sredine srpnja. To je vrijeme kada ćete imati manje strpljenja za posao i imati osjećaj kao da ste zatrpani zadacima. Najviše energije imat ćete od kraja ožujka do sredine svibnja kada Mars bude u vašem znaku. Ono što započnete u to vrijeme može biti u vašem fokusu iduće dvije godine. Novi početak u vašem životu očekujte u prosincu, kada će Saturn i Jupiter ući u vaš znak.


Riba


Stara ili nova ljubav?


Ovo je za vas definitivno burna godina s puno promjena. Ne smijete dopustiti da vaši snovi i optimizam nestanu. Ovo su vremena kad će se na testu naći vaš karakter, ali uz određeni napor možete ga proći s uspjehom. Odmah na početku 2020. imamo pomrčinu Mjeseca 10. siječnja, kad ćete se više povezati s voljenima. Od sredine lipnja do sredine srpnja retrogradni Merkur vam može donijeti neke izazove u vašoj ljubavnoj vezi. To također može biti vrijeme za ponovno povezivanje sa starim ljubavima, posebno oko 21. lipnja kad će se dogoditi Sunčeva pomrčina. Od rujna pa sve do sredine studenoga, kad će Mars biti retrogradan, trebate pripaziti na trošenje. Financijski problemi, neočekivani trošak tada su naglašeni. Ne budite nestrpljivi, impulzivni i neodgovorni sa svojim financijama. Oko 14. prosinca moći ćete se usredotočiti na nove ciljeve, nove ambicije, što će vas potaknuti da krenete u novom smjeru. Nakon nemirne godine, uživat ćete u zadnjim mjesecima 2020.