Logičari zodijaka

SVE TAJNE DJEVICA U stanju su pomaknuti planine kako bi ostvarili svoju viziju

P. N.

Foto: @yuliyabezdar Instagram

Foto: @yuliyabezdar Instagram

Oni su veliki perfekcionisti u srcu i neće stati dok ne postignu savršenstvoKreće vladavina Djevica: osobe rođene u ovom zemljanom znaku duboko su ukorijenjene u materijalnom svijetu, a krasi ih praktičan um, logičko razmišljanje i sistematski pristup životu. Oni su veliki perfekcionisti u srcu i neće stati dok ne postignu savršenstvo, bez obzira na cijenu. Djevice veliku pažnju posvećuju detaljima i izrazito su komunikativne, zahvaljujući svom vladajućem planetu Merkuru.


Iako dijele isti vladajući planet s Blizancima, ova dva znaka čiste su suprotnosti: i dok su Blizanci brbljavi ekstoverti, Djevice su sklonije introvertnosti i procesiranju misli. Um Djevice informacije obrađuje baš poput kompjutera, a u stanju su čak i najveći kaos pretvoriti u organizirani i jasan koncept.

Djevice su zaista predane svakom segmentu života i u stanju su pomaknuti planine kako bi ostvarili viziju, no moraju se podsjetiti da ih ta njihova stalna jurnjava za idealima ponekad može previše koštati, bilo da je riječ o njima samima ili osobama iz bliskog kruga. Ljepota leži u nesavršenosti – to je nešto što Djevice treba često podsjećati.Iznad svega, Djevice su osobe velikog i toplog srca. Nježne i ljubazne, one su prijatelji kakve samo možete poželjeti. U ljubavi će koristiti svoje intelektualne snage kako bi riješili i najveći problem ili uklonili prepreku koja se drugima čini nesavladiva. Oni su veliki praktičari koji će se potpuno posvetiti pronalasku rješenja u svakoj situaciji pred kojom se nađu, a njihova metodičnost, predanost i marljivost zaista su vrijedni divljenja.Foto: Instagram