Veliki emotivci

Sve što trebate znati o Rakovima – najkompleksnijem znaku zodijaka

P. N.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Otkrivamo sve tajne ovog horoskopskog znakaEmotivni, intuitivni i lojalni, pripadnici ovog horoskopskog znaka imaju toliko toga za ponuditi, a ispod svoje ponekad grube vanjštine kriju se tajanstvene dubine i more emocija zbog kojih ih okolina vrlo često sasvim krivo protumači.


Nježni i pažljivi, svoju će osjećajnost pokazati svijetu bez puno razmišljanja hoće li biti povrijeđeni. Osobe rođene u znaku Raka na glasu su kao konzervativni, kućni tipovi s prilično kompliciranom osobnošću. Oni nipošto nisu površne osobe, osjećaju se najsigurnije u poznatom okruženju i ritmu svakodnevnice, a veliku pažnju pridaju odnosima s bliskim osobama.


Ovaj senzibilni znak pod vladavinom je Mjeseca – zbog svoje ponekad pretjerane emotivnosti često zbunjuju okolinu, a osjete li se povrijeđenima, baš poput raka zatvorit će se u svoj oklop odbijajući svaku komunikaciju.


KREATIVNI I SPONTANI
Rakovi su najsretniji kad s drugima dijele svoju ljubav prema onome što ih zanima. Imaju izraženu kreativnu stranu i svojom će maštom doći do inovativnih rješenja na poslovnom planu. No, njihovim idejama često nedostaje praktičnosti, a pretjerana ambicioznost može im narušiti planove. Spontanost je njihov pokretač i u donošenju odluka oslanjat će se na svoju intuciju više nego na razum.SENZIBILNI I PREDANI


Ovi veliki emotivci za svog partnera odabrat će osobu koja će ih razumijeti na neverbalnoj razini, u tihom kontaktu i dijeljenju svakodnevne rutine. Odbijat će ih površne osobe u koje se ne mogu pouzdati. Znaju biti vrlo nesigurni u sebe i potreban im je stalan osjećaj sigurnosti, a zbog toga, kao i nedostatka inicijative, mogu imati problema na ljubavnom planu.


Oni su potpuno predani svom užem krugu bliskih osoba i spremni su učiniti ponekad i nezdrave kompromise kako bi održali imidž sretne obitelji- zbog toga im prijeti opasnost od biranja sebičog partnera koji će više uzimati nego dati. S druge strane, spremni su s partnerom dijeliti sve obaveze jer to je ono što im daje osjećaj sigurnosti i spremnosti za ozbiljniji korak.OBITELJ NA PRVOM MJESTU


Rakovima ništa nije važnije od obitelji- oni će učiniti sve da se njihove voljene osobe osjećaju sretno i sigurno. Poznati su kako kućni tipovi kojima je potrebna sigurnost i predvidljivost svakodnevne rutine. Izrazito su lojalni i potpuno predani svojoj obitelji.


U stanju su pokrenuti planine kako bi djeci osigurali sve što im je potrebno i često ih obasipaju nepotrebnim darovima. Rakovi su sposobni za veliku ljubav, no prvo moraju naučiti kako je dati. Jednom kad to savladaju, njihova će obitelj procvasti, obasipana darovima nježnosti i pažnje.


Rakovi su izrazito ponosni na svoju djecu i gledaju ih kao produžetke svoje ličnosti, što ponekad može biti dvosjekli mač. Učit će ih manirima i pravilnom ponašanju i uvijek očekivati od njih da se pristojno ponašaju u javnosti.


Njihov dom predstavlja im utočište u kojem će se opustiti i smiriti nakon napornog dana, a veliku će pažnju, ali i novce posvetiti uređivanju interijera kako bi dom ispunili detaljima koji će im dati utjehu i sigurnost.LOJALNI PRIJATELJI


Kad je riječ o prijateljstvu, Rakovi se raduju novim poznanstvima, no izrazito su osjetljivi prema osobama koje njihov bliski krug ne prihvaća. Obožavaju kućna druženja i intimnu atmosferu nad kojom imaju kontrolu te se osjećaju dovoljno opušteno da se otvore i pokažu kakvi su zaista.Suosjećajnost je njihova značajna osobina i zbog toga su jako dobri prijatelji koji će biti glas razuma u svakoj situaciji. No, ukoliko ne cijenite njihovu pažnju, pokazat će vam svoju tamnu stranu i uništiti dugotrajno prijateljstvo.


NEGATIVNE OSOBINE


Strah od odbijanja prevladava u njihovoj ličnosti i moraju osjećati sigurnost kako bi izrazili svoje osjećaje. Mogu biti izrazito sramežljivi i pod utjecajem straha zatvoriti se u svoj oklop. Poznati su kao zlopamtila i gomilat će bijes u sebi dok ne eksplodiraju, a zbog njihove pretjerane osjetljivosti to se događa češće no što bi trebalo. Ponekad ih je teško zadovoljiti i nisu skloni praštanju. Oni su zaista komplicirane ličnosti, no zbog svoje nježnosti i velikog srca, i jedan od najemotivnijih znakova zodijaka.


Foto: Instagram


horoskop, horoskopski znakovi, rak horoskop