Impulzivni i ambiciozni

Sve što trebate znati o Ovnovima: Oni su divlji, strastveni, rođeni vođe i vjerni do kraja

P. N.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Ovaj vatreni, impulzivni i neustrašivi znak u svemu mora biti prvi- pa tako i u horoskopuKao prvi znak zodijaka, Ovan simbolizira novi početak- ovo je znak snažne osobnosti koji jednostavno pršti energijom. Osobe rođene u znaku Ovna ne mogu proći nezapaženo gdje god da se pojave te su u vječnoj potrazi za nečim novim. Dinamični, prepuni energije i brzine, Ovnovi su uvijek u utrci, izrazito su kompetitivni i u svemu moraju biti prvi- pa tako i u horoskopu.


Ovaj vatreni znak pod vladavinom je Marsa, što ga čini jednim od najaktivnijih znakova zodijaka- uvijek su u pokretu i gotovo ih je nemoguće uhvatiti. Ovnovi su impulzivni, reagiraju prema instinktima i često će nešto napraviti prije nego razmisle- oni jednostavno nemaju vremena za duboke analize. Zbog toga mogu biti nestrpljivi, pa čak i agresivni te često ne dovrše započete poslove. S druge strane, borit će se do kraja ne bi li postigli svoje ciljeve te su spremni za timski rad i zajedništvo.


A što to Ovnove čini tako posebnima? Donosimo devet kvaliteta koje ovaj horoskopski znak čine toliko jedinstvenim i neponovljivim.


1. Rođeni su vođe
Ovnovi imaju urođenu sposobnost vođenja i znaju kako preuzeti kontrolu i dovesti svoj tim do pobjede. Uživaju u nadmoćnoj poziciji i strahopoštovanju drugih. Također, izrazito su neovisni te mogu biti pravi buntovnici koji mrze kad im se govori što da rade.


Oni će raditi stvari na svoj način, umjesto da slijepo slijede druge.


2. Neustrašivi u svim situacijama


Ovo nisu neki mekušci- izrazito su snažni, otporni i jedan od najhrabrijih znakova zodijaka. Nema te situacije u koju Ovan neće spremno uskočiti, a u opasnosti ili napetim situacijama neće puknuti pod pritiskom, već objeručke prihvatiti izazov.3. Spontani i neuhvatljivi


Njihova spontanost i impulzivnost ponekad može dovesti do ludila osobe koje se nalaze u njihovom životu: njihovo je ponašanje gotovo nemoguće predvidjeti. No, s druge strane, imate li Ovna u životu, jedna stvar je sigurna: nikada vam neće biti dosadno, jer oni uvijek pronađu način da vas uvijek i iznova iznenade.


4. Izravni, iskreni i vjerni do kraja


Ovnovi su iznimno iskreni i direktni prema drugima. S njiima uvijek znate na čemu ste i nikad vas neće ogovarati iza leđa- to im jednostavno nije u prirodi. Vrlo će brzo nanjušiti laž i neiskrenost te vas odmah postaviti na mjesto i dati vam dozu realnosti.


Osobe rođene u ovom znaku lojalni su do kraja i ostat će uz vas bez obzira na sve. Ovo su tipovi osoba koji će hrabro stati uz vas čak i u najtežim situacijama i nikada vas neće ostaviti na cjedilu.5. Oni mogu biti najmilije osobe na svijetu… ili vaša najveća noćna mora


Ovnovi neće prvi započeti svađu ili ulaziti u konfliktne situacije, a ako se odnosite prema njima s poštovanjem, vratit će vam na isti način.


No, ako ih izdate i zabijete im nož u leđa, vrlo će se brzo pretvoriti u vašu najgoru noćnu moru i vratiti vam istom mjerom.


6. S njima je zabava zagarantirana


Ovnovi su uvijek okruženi ljudima- u njihovom društvu nikada nije dosadno. Njihov entuzijazam i energija naprosto su zarazni i u stanju su čak i najdosadniju zabavu pretvoriti u party za pamćenje.7. Ovnovi su osjetljivi… nemojte igrati igrice s njima


Možda djeluju kao snažne i neovisne osobe, no ispod te, ponekad grube vanjštine krije se osjetljiva i nježna duša. Ovnove slomljenog srca preplavit će sve moguće vrste emocija… od tuge do ljutnje i bijesa i trebat će im dosta vremena da krenu dalje.


8. U ljubavi vrijedi pravilo “Sve ili ništa”


Kad se Ovan zaljubi, zaljubit će se preko ušiju. Za njih vrijedi pravilo ‘Sve ili ništa’ kako u ljubavi tako i u prijateljstvu. Iznimno su predani i vjerni, a veza s Ovnom prepuna je intenzivnih i uzbudljivih osjećaja.9. Inspiracija su svima oko sebe


Njihov zarazni optimizam i žeđ za životom izvor je inspiracije i motivacije ljudima koji ih okružuju. Njihova ambicija u stanju je pomaknuti planine i uvijek će poticati prijatelje da teže višim ciljevima u životu i nikada ne pristaju ne mediokritete.


Foto: Unsplash


horoskop, horoskopski znakovi, ovan