Astrologija

Savršeni gradovi i države za svaki horoskopski znak

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Otkrijte koje mjesto savršeno odgovara vašoj osobnostiUmorni ste od sadašnjeg života? Želite li sve odbaciti i otići živjeti negdje drugdje? No, koje je to mjesto koje najbolje odgovara vašoj osobnosti? Prema astrologiji, čak i gradovi i mjesta na svijetu, poput nas, pripadaju određenom znaku zodijaka koji se izračunavaju na temelju proučavanja planeta, datuma osnivanja grada ili mjesta. Preporučujemo vam 12 mjesta koja odgovaraju karakteristikama vašeg horoskopskog znaka i u kojima biste se mogli vrlo dobro snaći ili čak samo otići na odmor.


Ovan (21. ožujka – 19. travnja)


Ovnovi imaju energičnu i natjecateljsku osobnost. Dobro se osjećaju na dinamičnim mjestima gdje život za njih donosi posebne avanture i uzbuđenja. Preporučujemo im Brazil, konkretno Rio de Janeiro, za potrebnu količinu stimulacije, no s druge strane sporost i brazilski koncept vremena mogao bi im u konačnici dosaditi.


Bik (20. travnja – 20. svibnja)


Ljubitelji lijepih stvari, dobre hrane, dobrog vina i uvijek s nogama čvrsto na zemlji, rođeni pod znakom Bika trebaju se preseliti na mjesto gdje te velike ljubavi mogu biti zadovoljene bez kompromisa. Pariz je idealno mjesto za preseljenje. U Parizu im neće nedostajati stimulansa, fantastičnih restorana, dobre hrane i etno-kuhinje kako u eksperimentalnim tako i u tradicionalnim izdanjima.


Blizanci (21. svibnja – 20. lipnja)
Blizanci se trebaju mijenjati, zabavljati, uživati u raznolikosti i uvijek otkrivati nove stvari. Kostarika potiče njihovu nezasitnu znatiželju i želju za otkrivanjem u svoj svojoj nevjerojatnoj raznolikosti prirodnih krajolika, bio raznolikosti, mirnom karipskom moru i plažama na oceanu gdje se mogu okušati u nizu vodenih sportova. Kad se umorite, možete otploviti jedrilicom prema drugim obalama Karipskog mora ili se radi zabave uputiti u Panamu ili Miami.Panama


Rak (21. lipnja – 22. srpnja)


Rak je osjetljiv i voli biti okružen voljenima. U paru, ako par djeluje, daje sve od sebe. Na mirnom i opuštenom mjestu, blizu vode koja je njegov element, može pronaći ljepotu i stabilnost zbog kojih se osjeća dobro. Indonezija je savršeno mjesto za živjeti, samo korak dalje od koraljnog grebena i uživati u spokoju života udvoje.


Lav (23. srpnja – 22. kolovoza)


Lav voli kreativnost i kralj je inovativne energije. Astrološki gledano za njega je idealno mjesto Dubai ili neki od velikih gradova Kine, gdje se sve brzo mijenja, gdje je arhitektura futuristička i gdje je sve u stalnom pokretu pod pritiskom energije. Knjižara Chongqing u Kini savršeno je mjesto za vas lavove, jer u svojim oblicima sadrži mnogo toga lijepoga što možete naći u Kini.


Djevica (23. kolovoza – 22. rujna)


Rođeni u znaku djevice vole red i disciplinu, paze na detalje i na grad u kojem žive, no iako ga jako vole, više vole prirodu. U Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama naći ćete sav red i shemu koji su vam potrebni da biste živjeli dobro, kao i prirodu u njezinom najčišćem, ogromnom i divljem obliku.


Vaga (23. rujna – 22. listopada)


Znak vage je sinonim za ravnotežu, racionalnost i pravdu. Ipak, potraga za ravnotežom je naporan i često vrlo težak posao, pa iz tog razloga veliki gradovi nisu najbolja opcija za vas. Bolja opcija su mali i živahni gradovi, tihi i opuštenog ritma, gdje je život lakši. Malta je savršeno mjesto za pronalazak doma izvan kaosa prijestolnica i u ograničenom i ugodnom spokoju otoka.


Škorpion (23. listopada – 21. studenog)


Škorpion je najuporniji, misteriozan i odlučan znak zodijaka. Uživa u otkrivanju novih kultura, uživa u dinamičnom i istovremeno uravnoteženom životu. Miami bi mogao biti pravo mjesto za vas, gdje su priroda, vodeni sportovi i more savršeno uravnoteženi sa živopisnim noćnim životom i čarima multikulturalnog grada.


Strijelac (22. studenog – 21. prosinca)


Ovaj znak zodijaka karakterizira to što se teško voli skrasiti i odabrati mjesto za cijeli život. Australija može udovoljiti njegovoj želji i potrebi za avanturama, putovanjima i slobodi, a obiluje različitim biljnim i životinjskim vrstama kojih nema nigdje drugdje u svijetu.Australija


Jarac (22. prosinca – 19. siječnja)


Jarac je praktičan znak, stidljiv po prirodi, ali ambiciozan i uporan. Voli posjećivati muzeje i drevne dvorce, mjesta bogata umjetnošću i poviješću. Važno je i da jarac živi u funkcionalnom gradu koji jamči solidnu budućnost i mogućnost ustrajanja na konkretnijim projektima. Zürich je jedno od tih mjesta, a život u Švicarskoj mogao bi biti najbolja prilika da se to i dogodi!


Vodenjak (20. siječnja – 18. veljače)


S obzirom da su Vodenjaci progresivni i da ih zanima sve što je inovativno, da su kreativni i vole biti stimulirani, Tokio i Japan su prava mjesta za njih. Pored toga, privlači ih i japanska mitologija koja se temelji na obožavanju različitih božanstava koja su uglavnom vezana za prirodu i razne aspekte ljudskog života. Mitologija koja se temelji na suživotu sa prirodom, te objedinjuje mnoge budističke tradicije i vjerovanja, šintoističku religiju i razna usmena predanja.Japan


Ribe (19. veljače – 20. ožujka)


Ribe su osjetljivi, empatični i romantični ljudi. Vrlo su umjetnički nastrojeni i trebaju okruženje koje će istovremeno biti poticajno i melankolično. U Portugalu bi se mogli vrlo ugodno osjećati i živjeti među čudesnim vidikovcima Lisabona i vinogradima Porta.


Foto: Pixabay, Pexels