Darovi s neba

Pun Mjesec u Biku 12.11. daje vam priliku za veliku ljubav

P. N.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

„Prvo skočite s litice, a krila stvorite na putu do dolje.“ – Ray BradburyPročitajmo ovu rečenicu još jednom. Dobro. Određeno olakšanje je tu. Mjesec prelazi preko Urana pa u utorak na 20. stupnju Bika opozicionira čarobni duo u Škorpionu.


Za sve nas koji smo se mučili već mjesecima, evo malo utjehe za čula. I stvarno slobodan pad u život i dalje traje, ali dočekuju nas udobni jastuci.


Sada idemo na mekano. I mnogo se posla napravilo. Destrukcija je nečemu služila. U proteklom periodu vidjeli smo što znači imati višak i kako ga se rješavati. Sječa knezova nije nikad laka ni kada siječete, a još teža kada ste knez. Ali, na razrušenom i spaljenom mora se nešto i podići.
Ovaj Mjesec diže moral. Pun Mjesec u Biku kaže ‘daj mi svega, svega što si zaboravio uzeti’. Trenutke u kojima si se iscrpljivao, lomio, davao sve više i više bez poštede sada zamijeni nakratko nekim zadovoljstvom srca, trbuha, oka.


Nikad odmor i predah nisu tako nestrpljivo čekani.


S mladim Mjesecom u Škorpionu kao prioritet se pojavila tema moći i tema se nastavlja, naravno. Ali Mjesec na suprotnoj strani od Sunca u Škorpionu kaže: „Mnogo si srušio da bi ostao gol u svojoj nemoći i shvatio da ti ništa i ne treba, sada osjeti vlastitu vrijednost s nekim konkretnim potezom u smjeru izgradnje. Nečeg svog, solidnog, živog, jakog.Ono što nije dobro za tebe treba otići, ali što ćemo s onim što je dobro i potrebno? Kada je vrijeme da posadimo taj cvijet?“


Sada kuhajte, pjevajte, slikajte, ludujte u svojoj kreativnosti.


Dajte egzaltiranom Mjesecu povod da slavi na vama.


Zaljubite se kao nikada. Kao da se to može namjestiti.I ne traži se da se išta glumi. Da se sada glumi neka sreća, jer Mjesec u Biku ne glumi sreću. On je osjeća.


I baš sad, kao i svaki put kad se dogodi pun Mjesec, vrijeme je da nešto ode, završi, da se na nešto stavi točka.


Pored redovnog punog Mjeseca koji imamo svakih 28 dana, događa se i jedna specijalno zanimljiva pojava na nebu. Merkur je retrogradan i dolazi unazad u pomrčinu sa Suncem, noseći informacije koje je pokupio.Narednih dana očekuju nas velika otkrivanja, izjašnjavanja, jasnost u govoru, jasnost u pokazivanju povrede.


Bol se sad probija do usana i kod onih najtvrđih. Slušajte ljude oko sebe. Osim toga što žele biti jaki u svojim borbama i pokazati kako su veliki u nadilaženju svega što im život donosi, oni nose i jedan teret iz prošlosti koji pritišće sve mišiće kičme.


I riječi „prebrodio/la sam“ posoljene su dubokom tugom i umorom, a oni vape da se čuju. Da se sasluša bol. Da se pronikne u ono što je očigledno, ali nije rečeno.Za sve one koji nemaju hrabrosti dijeliti s drugima svoj koktel tuge i umora, relativno pomiješan s razočarenjem i ranjenim srcem, poslušajte savjet: sve što se ovih dana kaže, odlazi s duše ako se izgovori u iskrenosti.


Kažite jasno da volite, da ne volite, da mrzite, da ne možete oprostiti, ali želite, da ste kruti, ali da hoćete mekano, samo recite!


Oni koji se sada vraćaju s ratišta ljubavne povijesti nose okove teških odluka i ne osuđujte ljude samo, eto, što su vas nekad povrijedili. To ne znači da se treba išta opravdavati ili tolerirati. To znači da se od onoga što nije u okviru vaših moralnih, emotivnih, filozofskih načela okrenete na peti i skoncentrirate na otpuštanje sve te gorčine, mržnje i boli, a ne na moraliziranje i osudu.


Mjesec u Biku poklanja jer ima. A ima tu svega. Ima i ljubavi prema sebi, ima i zimnice, ima i lijepih sjećanja, duboko zapamćenih mirisa, ima i oprosta, ima i činjenice da u sebi nosimo ogromno bogatstvo koje se ne da potrošiti. Ali daje samo onaj koji ima. A imati ne može onaj koji ne daje sebi. Onaj koji od svojih usta otkida da da iz osjećaja krivnje i straha.


I neće pomoći priča da želimo dirati kosture iz ormara, ne damo se grliti s hladnim i bolnim uspomenama, nego stvaramo nov život u živom mesu koje živi samo u iskrenom stisku, zagrljaju i dahu sadašnjeg trenutka. Postoje živi ljudi koji traže da se zagrle, poljube, koji traže čist zanos vođenja ljubavi u ekstazi i sad se traži napuštanje emotivne nekrofilije pod svaku cijenu.Sve to kao priprema za predivni i preludi mlad Mjesec u Strijelcu koji dolazi na usku konjunkciju Venere i Jupitera na rubu ovog znaka i vraća vjeru u ljubav na višoj razini, ali da bi shvatili duboku filozofiju ljubavi, moramo je osjetiti u njenim najprizemnijim manifestacijama. Mora se pokazati kao postojeća.


I Bik sve što ne može opipati ne cijeni posebno. I što je to drugo nego upozorenje na onog hladnog kostura kojeg još oživljavamo, a on leži nepomičan i ležat će…


Ako ne gradite svoje snove netko će vas već upregnuti da gradite njegove…


Izvor

Foto: Instagram, Unsplash


horoskop, horoskopski znakovi