Power Couple

Ogromni ljubavni horoskop: Koji znakovi zajedno čine najmoćniji ljubavni par?

P. N.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Astrologija otkriva znakove koji si međusobno najviše odgovaraju i koji čine onaj ultimativni "power couple".Ako tražite “onog ili onu pravu”, ponekad poželite da postoji nekakav stroj koji će vam jednostavno otkriti sve potrebne informacije i smjestiti vas pored idealnog partnera. Nažalost, u stvarnom svijetu, traženje idealnog partnera se svodi na bezbroj spojeva, dopisivanja i istraživanja, dok ne pronađete osobu s kojom jednostavno “kliknete” na svim razinama.


Cosmopolitanov horoskop u kojem zvijezde biraju najbolje parove, najbliža je pomoć koja vas može usmjeriti u pravom smjeru traženja idealnog partnera. Astrologija tako otkriva znakove koji si međusobno najviše odgovaraju i koji čine onaj ultimativni “power couple”.


Ovan: Strijelac i Blizanac


Poput Ovnova, Strijelci i Blizanci trebaju svoju neovisnost i svoj prostor. Vatreni ovnovi su dovoljno “ludi” da kraj sebe zabavljenima drže i Strijelce i Blizance, što njima u vezi zapravo i treba, jer – bude li ijedan od ovih znakova osjetio da mu veza stagnira ili mu postane dosadno, napustit će brod.


Strijelci i Ovnovi imaju natjecateljsku crtu i sve mogu pretvoriti u igru, ali Strijelcu neće smetati ako Ovan s vremena na vrijeme pobijedi. Strijelci mogu izdržati i kratak fitilj kod Ovna, jer je taj znak poznat po tome što može zaboraviti i oprostiti. 


Bikovi: Rak i Jarac
Rak se dobro kreće u laganom ritmu s Bikom, a oboje mrze iznenađenja i veliki su fanovi udobnosti. Bik je više ljubitelj luksuza (poput nošenja džempera od kašmira ili drijemanja na madracu  s egipatskim pamučnim plahtama), a Rak obožava ostati kod kuće i “chillati” s partnerom.


Na potpuno suprotnom kraju spektra, Jarac je sjajan jer razumije Bikov britak stil razmišljanja i poštuje njegovu radnu etiku i odlučan stav. Oboje su zemaljski znakovi koji imaju tendenciju da budu materijalistički, a njihov ljubavni jezik je darivanje, pa se obojica odlično zabavljaju uz rođendane i obljetnice. 


Blizanci: Ovan i Vodenjak


I Blizanci i Ovnovi imaju mladenačku, optimističnu i ponekad naivnu osobnost i tipovi su koji vole “potjeru”. Jedino pitanje ove dvojice je to što im nedostaje dugoročna vizija i teško postanu posvećeni, ali imaju takve uzbudljive osobnosti da se mogu zabavljati i osvježavati zainteresiranost jednih drugih, tako da stvari nikada ne postanu ustaljene ili dosadne.


Blizanci su dobri i s Vodenjacima, jer Vodenjak ima toliko istinski jedinstvenu osobnost da su Blizanci uvijek fascinirani njihovim mozgom. Vodenjak je fiksni znak koji ima tendenciju da je tvrdoglav i staložen, tako da mogu osigurati vezu s Blizancima. Uz to, obojica su zračni znakovi, a Vodenjaci su sjajni slušatelji, što je genijalno jer Blizanci – vole razgovarati.Rak: Škorpion i Djevica


Rak i Škorpion imaju najbolju kompatibilnost od svih znakova. Oboje posjeduju emocionalnu dubini, veću od svih znakova, te cijene predanost više nego išta. Upravo zbog toga mogu iskovati duboko emocionalnu vezu na razini duše.  Oboje se žele vezati sa svojim ljubavnikom, pa čak i ako prekinu, s njima zauvijek ostaje djelić onog drugog.


Rak je sjajan i s Djevicama, jer Rak preuzima njegujuću, ljubavnu i emotivnu ulogu u vezi, a Djevica se brine za Raka služenje. Voli i partnerstvo na kojem mogu raditi i poboljšati se. Rak nudi siguran prostor za čvrsto ranjene Djevice da se emocionalno opuste, a i poštuju sve sitnice koje Djevice rade za njih – i zaista, zahvalnost je sve što Djevica traži!


Lav: Vaga i Vodenjak


Lav … ponekad može biti stvarno egocentričan, a Vaga je, kao znak odnosa, sposobna razlupati njegov ego i napredovati dok to radi. Vage najbolje surađuju s partnerom u zločinu, a Lav ima tako bogat prirodni talent i kreativnost pa Vage uvijek mogu naći nešto za igru dok su s Lavom.


Još jedan dobar spoj za Lava je Vodenjak, poprilično iz istih razloga. Ali Lav i Vodenjak su obojica toliko tvrdoglavi da kad se svađaju, to je poput nezaustavljive sile (vatreni stav Lava) u susretu s nepokretnim objektom (Vodenjakova konstanta odlučnost da bude cijelo vrijeme u pravu). Ali kada su oboje na istoj stranici, zajedno se doslovce nezaustavljivi.Djevica: Rak i Jarac


Djevice odlično idu uz Raka jer oboje žele dugovječnost u vezama, a Rak ima emocionalnu dubinu i iskreno njeguje osobine koje su savršene za to. Djevice su žestoko sarkastične i kritične, pa kad god netko vrijeđa njegovog partnera Raka, Djevica je ta osoba koja brani njihov čamac. Rak je prilično nekonvencionalan i radije bi odstupio od bilo koje drame, nasuprot tome da se suoči s njim, ali kad dođe do nekoga tko se zeza s nekim koga vole, kandže izlaze na vidjelo i rakovi će učiniti sve da bi zaštitili svoju voljenu osobu.


Jarčevi, još jedan zemaljski znak, također jako dobro idu s Djevicama, jer su oboje usmjereni prema ciljevima, posebno što se tiče karijere. Djevica je pažljiv perfekcionist i učinit će sve da pomogne svom Jarcu da svaki detalj bude savršen u njihovim projektima. Jarac zauzvrat može podržati i ohrabriti Djevičine osobne ciljeve, potičući je da raste, nudeći joj ohrabrenje po putu. To je idealno jer se Djevice mogu boriti sa samopouzdanjem i obično druge stavljaju ispred sebe. Oboje su perfekcionisti koji od partnera traže previsoke standarde.Vaga: Lav i Bik


Lav ima jake osobnosti, što stvarno dobro funkcionira s Vagama. Lav je toliko uvjeren u svoja uvjerenja i sjajan u donošenju odluka da može pomoći Vagi u prevladavanju njihove neodlučnosti. Vage su također vrlo otvorene i mogu vidjeti situaciju iz više perspektiva, pa kada Lav jednostavno ne može razumjeti zašto netko drugi ne vidi stvari na njihov način ili zašto je netko napravio izbor koji je u sukobu s njihovim interesima, Vage mogu graciozno objasniti svom partneru Lavu razloge koji će im pomoći i pružiti im širu perspektivu.


Vage se također dobro slažu s Bikovima – što je čudna kombinacija jer na površini može izgledati kao da nemaju doslovno ništa zajedničko. Vagama i Bikovima upravljaju Venera, planet ljubavi, ljepote i užitka, a Venerina energija koju dijele, pomaže im da se stvarno dobro slažu. Vage mogu pomoći Bikovima da izađu iz kuće ili ureda i zabave se, a Bik je vjerojatno najvjerniji znak i uvijek će stajati uz svog partnera Vagu i ohrabriti ga da sam donosi čvrste odluke.Škorpion: Rak i Djevica


Škorpion i Rak su, kao što je već opisano, Kraljevski par zodijaka.


Još jedan znak s kojim Škorpion može stvarno vibrirati je Djevica. Škorpioni se mrze otvarati i neće vam dati 1 posto sebe dok ne sazna za činjenicu da vas zapravo zanima, a Djevica 200 posto svog vremena i energije daju nekome do koga im je stalo. Škorpioni su nadmoćniji i primijetit će sve te radnje koje im čini njihov partner Djevica (koji drugi znakovi obično ne prihvaćaju ili ne priznaju). Sjajni su u razumijevanju činjenice da Djevica prije svega želi osjećati kao da im njihov partner treba da bi bili od pomoći, tako da će Škorpioni uvijek pokazati zahvalnost svom partneru, što znači sve na svijetu za Djevicu.Strijelac: Ovan i Blizanci


Ovan i Strijelac su zabavni, natjecateljskog duha i uvijek rade nešto zabavno. Ovan uvijek mora pobijediti, a iako Strijelac voli igrati igre i pobjeđivati, on se uglavnom brine za dobro vrijeme i svaki dan pretvara u nezaboravno, zabavno iskustvo, bilo da pobjeđuje ili gubi. Strijelci su uvijek u pokretu i treba im dosta prostora za disanje i slobode, da se mogu kretati, a budući da je Ovan tako neovisan, Strijelac može slobodno raditi što god želi, bez brige može li Ovan držati korak ili ne.


Blizanci su također dobar par za Strijelce, jer oboje žele nešto naučiti. Blizanci i Strijelac mogu satima (ako ne i danima) razgovarati o temama koje bi se drugima mogle činiti čudnima, a oboje će ostati potpuno fascinirani i angažirani cijelo vrijeme.Vodenjak: Vaga i Lav


I Vaga i Vodenjak su zračni znakovi, super intelektualni, društveni i vole biti u vezama. Zajedno imaju zadivljujući smisao za humor i super brzu pamet i zaista su simpatični u bilo kojem društvenom kontekstu.


Lav i Vodenjak također su snažan par, iako bi u početku moglo biti nekih grubih temelja. Budući da Lav voli biti “najbolji” i paziti na svoj ego, a Vodenjak je najobjektivniji humanitarni znak, nikada neće zaista favorizirati jednu osobu nad drugom (čak ni ljubav svog života!), što ponekad može biti frustrirajuće za Lava.


Budući da su Vodenjaci takvi humanitarci i strašno vole ljude, oni su poput vrhunskog navijača i otići će na Mjesec i natrag za svojim partnerom i pobrinuti se da se on osjeća podržanim i osnaženim da bude uspješan i u potpunosti se izrazi.Ribe: Rak i Jarac


Ribe se najviše slažu s drugim vodenim znakovima poput Raka, jer se međusobno razumiju na dubokoj, emotivnoj i intuitivnoj razini, a potencijal za uspostavljanje dubokih veza neograničen je s ovim partnerima.


Još jedan dobar spoj je Jarac. Jarac nije poznati po tome što je dirljiv ili ima emocionalnu fluidnost, ali ako bi itko mogao izazvati osjećaje iz Jarca, to bi bile Ribe. Na kraju, Ribe uvijek imaju glavu u oblacima i većinu vremena žive u svom malom svijetu snova, ali ako postoji neki znak koji im može pomoći da postave cilj i pronađu motivaciju da zapravo rade na tome, to je Jarac. Jarčev nevjerojatno pragmatičan senzibilitet može pomoći Ribama da preuzmu svoju duhovitu maštu i zapravo nešto učine s tim, gurajući ih prema još većem uspjehu.