Mali nogomet

Turnir “Tin Grgurić”: Delnice na tri dana postaju futsal centar

Marinko Krmpotić

Josip Kesić, Alen Dedić, Fran Stipaničić i Goran Rački najavili su peto izdanje Memorijalnog turnira »Tin Grgurić« / Foto  Marinko KRMPOTIĆ

Josip Kesić, Alen Dedić, Fran Stipaničić i Goran Rački najavili su peto izdanje Memorijalnog turnira »Tin Grgurić« / Foto Marinko KRMPOTIĆ

Oko 160 igrača iz Rijeke, Zagreba, Šibenika i Gorskog kotara nastupit će na turniru koji iz godine u godinu privlači sve više sudionika



DELNICE Od danas do subote Delnice će peti put biti mjesto održavanja Ljetnog memorijalnog turnira »Tin Grgurić«, a ova mala obljetnica zanimljiva je i stoga što su glavni organizatori turnira Tinovi nekadašnji prijatelji, njegovi vršnjaci i ostali mladi ljudi koji su ga znali iz NK »Goranin«, škole i ostalih druženja.


Svi oni nogomet danas, osim u NK »Goranin«, igraju i za Caffe bar »Tin«, momčad kafića čiji su vlasnici Zlatko i Natalija Grgurić, Tinovi roditelji. Upravo zbog te povezanosti s Tinom i zbog želje da se sjećanje na njega očuva, svi su spremno »podmetnuli leđa« i organizirali ovogodišnji turnir, govori nam Alen Dedić.


Kao i prošle, i ove će godine utakmice biti održane u Ledenoj dvorani / Foto  M. KRMPOTIĆ


Kao i prošle, i ove će godine utakmice biti održane u Ledenoj dvorani / Foto M. KRMPOTIĆ



Organizatori i prijatelji


– Uz mene i Frana Stipaničića, ekipu koja igra za »Tin« i organizira ovaj turnir čine još i Vedran Mihelčić, Anton Lalić, Matija Jakovac i Andrej Vrbanac, Filip Joskić i Tomislav Ugljarević. Mi smo i prošle godine bili organizatori i podosta smo toga naučili, posebno u onom dijelu gdje nam je trebalo osigurati financijsku konstrukciju pa smo tome ove godine posvetili puno više pažnje i uspjeli prije početka turnira osigurati sva potrebna sredstva. Zahvalni smo svakome od sponzora, a ove su godine to bili kafići Katarinčini, Tiffany, Boom Bar i Tin, Pizzeria Škorpion, Pizza cut Twitić, Kauzlarićevi dvori, Slastičarna Zagreb, Frizerski salon Friz, Imoćanka d.o.o., Montinvest, Mesnica Jerbić, Bistro Tron, Gumi servis Salopek, Gumi Servis Bolf, Dekon d.o.o., Mobitech, Jela nekretnine, MikroGoran, Elektro materijal Šporčić, restoran »Bijela ruža« Ravna Gora, Planinarski dom Petehovac, TZG i Grad Delnice te Goranski sportski centar, rekao je Dedić.Fran Stipaničić napomenuo je da je do sada prijavljeno 14 ekipa, što je u odnosu na prošlogodišnjih devet znatno povećanje.

– Zbog povećanog broja ekipa s turnirom krećemo već danas, u predvečernjim satima, a najveći dio utakmica bit će odigran u subotu.


Futsal pravila


Igrat će se po futsal pravilima, sudit će licencirani suci Milorad Mihić i Marijan Kozić, a među prijavljenim ekipama su, između ostalih, Pizzeria Škorpion, Caffe bar Lider, U42 i Rupa iz Delnica, momčad Silent koju čine gluhonijemi dečki iz Zagreba, Caffe bar Moretto, Desetke i Škurinje iz Rijeke, Doodiemen iz Tršća i Prezida, Shamrock pub iz Ravne Gore, Franko i prijatelji iz Novog Vinodolskog, Galerija Juraj Dalmatinac iz Šibenika te naravno, seniorska i juniorska ekipa Caffe bara Tin. 


Očekujemo nastup oko 160 igrača, a jako nam je drago što na turnir dolaze i vrlo kvalitetne ekipe iz Rijeke, Zagreba i Šibenika, što pokazuje da je prepoznata kvaliteta ovog turnira, rekao je Stipaničić.


Svu logističku pdršku nastojanjima mladih igrača da sačuvaju sjećanja na Tina Grgurića pruža HNK Goranin čiji direktor Goran Rački te predstavnik kluba Josip Kesić pozivaju sve ljubitelje nogometa da danas i sutra posjete Ledenu dvoranu u kojoj će biti igrane sve utakmice.


– HNK Goranin uvijek je, u okviru svojih mogućnosti, spreman dati svu potrebnu logistiku i pomoći u organizaciji ovog turnira vezanog uz tragično preminulog našeg nekadašnjeg igrača, rekao je Rački.