FOTO: iStock
Obožavate spaghetti bolognese, ali biste rado isprobali nešto novo? Kolač koji spaja dva omiljena talijanska recepta u jedno je stvoren za vas
povezane vijesti
Postoji li uopće osoba koja ne voli bolognese? Mislimo da je teško naći nekoga komu spaghetti-bolognese ne izmame osmijeh. Ako želite ovo omiljeno jelo isprobati na nešto drugačiji način, onda je ovaj recept prava stvar. On kombinira na neobičan način bolognese i lasagne u jedno. Rezultat je novo omiljeno jelo vaše obitelji.
Sastojci:
- 500 g tjestenine spaghetti
 - 500 g mljevenog mesa
 - ½ luka nasjeckanog na kockice
 - 2 mrkve nasjeckane na male komade
 - 3 režnja češnjaka
 - 600 g pasirane rajčice
 - 3 jušne žlice paste od rajčice
 - 100 g parmezana
 - 250 g mozzarelle
 - 2 čajne žlice talijanskih začina
 - Sol i papar
 - Prstohvat soli
 - 125 g creme fraiche
 - 2 jušne žlice maslinovog ulja
 
Priprema:
- Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva te skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
 - U međuvremenu očistite i narežite mrkve i luk te ih prepržite na maslinovom ulju. Dodajte mljeveno meso te pecite dok se meso ne smrvi i ne dobije pečenu boju.
 - Dodajte pastu od rajčice, zgnječeni češnjak i začine te smjesu pecite dok se sve ne sjedini.
 - Dodajte pelatu i sol i papar po želji.
 - Tjesteninu stavite u posudu za lasagne. Dodajte umak. Preko svega dodajte creme fraiche.
 - Pomiješajte parmezan i komadiće mozzarelle te dodajte na smjesu.
 - Pecite oko 25 minuta.