Novoizabrani župan družio se s Crikveničanima

Komadina: Glasujte za Manestra, Rukavina ne zaslužuje biti gradonačelnik Crikvenice

Ivor Balen

"Negativno sam iznenađen informacijom da je HDZ vršio neprimjerene pritiske na korisnike programa 'Pomoć u kući' te smatram da kandidat takve stranke ne zaslužuje biti gradonačelnik Crikvenice", zaključio je Komadina, aludirajući na gradonačelničkog kandidata koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HSP-DC-a Damira Rukavinu



CRIKVENICA  Zlatko Komadina, ponovo izabrani župan Primorsko-goranske županije, u subotu je boravio u Crikvenici u posjetu podrške kandidatu koalicije SDP-PGS-HNS-HSLS-HSU-ZS, Dinu Manestru, uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika.


Komadina se družio s građanima i posjetio romsko naselje te obratio javnosti u društvu Manestra i kandidata za njegove zamjenike, Ane Lončarić Kostrenčić i Branka Klekovića.


– Zahvaljujem svim stanovnicima Crikvenice na podršci koju sam dobio u ovom gradu. Naime, naša je koalicija, kojoj sam stajao na čelu, osvojila gotovo 60 posto glasova, odnosno vas gotovo 3.000 dalo mi je povjerenje da vodim našu županiju, rekao je Komadina i naglasio kako je Crikvenici potrebno razumijevanje državne i županijske vlasti, vezano uz projekte.Kada je u pitanju glasanje za gradonačelnika, Crikveničani u prvom krugu nisu bili toliko nakloni SDP-ovom kandidatu, koji je dobio 41,05 posto, dok je aktualni gradonačelnik Damir Rukavina  iz HDZ-a ostao korak do cilja, dobivši 49,78 posto.Taj minus članovi SDP-ove koalicije namjeravaju nadoknaditi među ostalim upravo »Komadininim« glasovima, pa je župan pozvao sve glasače koji su njemu dali glas te birače ARS-a i Željka Muže, nezavisne liste Igora Posarića, laburista i sve one koji nisu izašli na biralište, da u drugom krugu izađu i glasuju za Dina Manestra. – Negativno sam iznenađen informacijom da je HDZ vršio neprimjerene pritiske na korisnike programa »Pomoć u kući« te smatram da kandidat takve stranke ne zaslužuje biti gradonačelnik Crikvenice, rekao je Komadina.Dino Manestar se zahvalio svim glasačima koji su izašli na birališta čime su pokazali da im je stalo do Crikvenice, a posebno onima koji su mu povjerili svoj glas. – Pozivam sve glasače koji su mi dali glas u prvom krugu da izađu na izbore 2. lipnja i daju mi povjerenje, rekao je Manestar. – Isto tako pozivam sve one koji nisu izašli, one koji su glasali za opcije koje nisu u drugom krugu, kao i mlade i vikendaše prijevljene u našemu gradu, da izađu na izbore i ne dopuste da drugi odlučuju umjesto njih, rekao je Manestar.