Skandalozni nemar

Humanitarna pomoć završila na divljem deponiju kod Novog Vinodolskog!

Franjo Deranja

Komunalni redari Grada Novog Vinodolskog utvrdili su, osim pogrešne lokacije za odlaganje te odbacivanja predmeta u vrećama na novostvorenom divljem deponiju, a ne na regularnom komunalnom deponiju »Duplja«, da je na dvjema hrpama odbačenih predmeta, i to u vrećama što su očito za tu namjenu i punjene, najviše – odjeće i obuće



NOVI VINODOLSKI » Na svega tri do četiri kilometra od središta Novog Vinodolskog, u blizini komunalnog deponija »Duplja«, pronađene su dvije lokacije s velikim količinama odbačene odjeće i obuće! Više je razloga za zgražanje i obilježavanje tog čina skandaloznim, u čemu je možda najmanji »grijeh« što je taj »otpad« odložen nepropisno, kako je između ostaloga i službeno utvrđeno zapisnikom, a to znači na mjestima što nisu predviđena za bilo kakvo odlaganje komunalnog otpada! 


   Komunalni redari Grada Novog Vinodolskog utvrdili su, osim pogrešne lokacije za odlaganje te odbacivanja predmeta u vrećama na novostvorenom divljem deponiju, a ne na regularnom komunalnom deponiju »Duplja«, da je na dvjema hrpama odbačenih predmeta, i to u vrećama što su očito za tu namjenu i punjene, najviše – odjeće i obuće! 


   – Odbačene vreće uočili smo prigodom redovitog obilaska gradskog područja, upravo uz protupožarnu cestu – potvrđuju iz komunalnog redarstva, a prema sadržaju odbačenih vreća – u kojima su isključivo odjevni predmeti i obuća te nekoliko usisavača – može se sa sigurnošću zaključiti, ili barem pretpostaviti, kako je riječ o humanitarnoj pomoći! 




   Prema izvješću komunalnih redara nije se moglo doći do porijekla i izvora odakle je ta količina dovezena i odbačena u vrećama na dvije hrpe, a pretpostavke mogu odvesti i znatno podalje i izvan novljanskoga gradskog područja. Upravo stoga da se uspješnije zamete trag počinitelja? 


   U svakom slučaju, ako se s nedvojbenom sigurnošću i utvrdi kako je riječ o humanitarnoj pomoći, ona odnekud treba biti otpremljena – nekamo? Nekome bi i dobro došla! Itekako! Jer, nije riječ o neupotrebljivim artiklima! 


   To znači, može se također zaključiti, da je riječ o skandaloznom nemaru te da je ipak netko već ranije, prije svih ili barem prije mnogih drugih, već izišao iz krize i recesije!?