»Hotel pansion« s 14 kreveta otvorio je zagrebački bračni par Kostelac, koji se nakon 30 godina odmaranja na Susku odlučio na pokretanje vlastitog biznisa
– Susak mora ostati ovakav, ovo nije mjesto za masovni turizam. No, to ne znači da ne bi trebalo uložiti više u uređenje šetnica, staza, komunalnog sustava i drugo, kaže Maja Mrakovčić Kostelac zadovoljna prvim reakcijama, kako kaže, zadovoljnih gostiju hotela.
– U Zagrebu smo živjeli udaljeni jedan od drugog svega dvije ulice, ali smo se upoznali upravo na Susku. Dolazimo već 30 godina na ljetovanje, s vremenom smo kupili starinu, a sada smo se odlučili i na pokretanje vlastitog biznisa, priča Maja Markovčić Kostelac koja zagrebačku adresu ipak neće u potpunosti, poput supruga Nenada, zamijeniti otočnom.
Hotel Sansegus raspolaže s 14 ležajeva, odnosno tri dvokrevetne i dvije obiteljske sobe uređene u rustikalnom stilu. Svaka soba ima specifično ime i svoju priču, objašnjava direktor hotela Nenad Kostelac.
Također, u sklopu hotela nalazi se restoran otvorenog tipa i »wine bar«, kušaonica hrvatskih proizvođača vina.
– U ponudi imamo autohtona susačka jela, poput žgvaceta od hobotnice s palentom, šurlica sa šalšom od domaćih pomidora i origana, dodaje Kostelac.
U hotelu je trenutno zaposleno četvero radnika, među njima i podmladak Kostelaca, 21-godišnji sin Tin koji obavlja praksu.
– Tin je student međunarodnog poslovanja, a ovaj mu je posao dobra prilika za stjecanje radnih navika i iskustva. Jer ovdje se radi sve, od bukinga, nabave, konobarenja i ostalog, dodaje Maja Mrakovčić Kostelac ističući da otok ima dobre vibracija te da su stanovnici srdačni.