Predizborne igre

Otrežnjenje u 27 sati: Fantomski nestao s liste Živog zida

Ivor Balen

Foto I. Balen

Foto I. Balen

Poznati rapski ugostitelj bio je drugi na izbornoj listi Živog zida s koje je preko noći nestao, a da mu nitko nije objasnio što je posrijedi



RAB » Silvano Kurelić, poznati rapski ugostitelj i poduzetnik, fantomski je nestao s liste Živog zida za izbore koji će se u nedjelju održati u Rabu. Na dan kada je Živi zid prijavljivao kandidate, uredno je njegovo ime bilo zavedeno na drugome mjestu, no u službenom popisu kandidata – više ga nije bilo. Nakon što je neko vrijeme šutio, Kurelić je odlučio razgovarati o ovom vrlo neobičnom događaju, o kojem se dosta priča u Rabu, a mnogi još uvijek misle da je Kurelić na listi.


   – Nakon naših svakovečernjih sastanaka, Ivan Sinčić dolazi na Rab 18. veljače 2015., dan uoči roka za prijavljivanje kandidacijskih lista, kada i prijavljujemo listu Izbornom povjerenstvu na Rabu. Prema svim prijašnjim dogovorima, koje je potvrdio i sam Ivan Sinčić, moje je ime zauzelo drugo ime na listi. Navedena lista je i objavljena u Novom listu od 19. veljače 2015. Istoga dana – a me bilo tko na bilo koji način o tome obavijestio – predstavnici rapskog ogranka predvođeni Ivanom Sinčićem, teatralno odlaze u Izborno povjerenstvo u Gradu Rabu i moje ime pomiču na 17. mjesto, čime me zapravo izbacuju s liste, kaže Kurelić, dodavši da mu ostaju nagađanja i pretpostavke zašto je došlo do ovog naglog zaokreta.


   – Moj otac desetljećima je ugledni rapski ugostitelj i član SDP-a gotovo od njegova nastanka. Možda je to bila jedna od prepreka. Predano i bezrezervno sam se uključio u rad Živog zida od njegova osnutka na Rabu, upravo iz razloga što sam bio uvjeren kako su naši konkretni problemi s kreditima RB zadruga zdravo polazište za daljnji, širi aktivizam vezan uz cjelokupni prosperitet našeg otoka, a ne tek banalni pokušaj nevraćanja kredita ili, još gore, instrumentalizirano politikantstvo. Zasićen vječnim prigovaranjem svemu i svačemu po rapskim kafićima, čvrsto sam odlučio učiniti nešto konkretno za svoj otok. Sve svoje resurse sam, više od mjesec dana, stavio na raspolaganje Živom zidu, pa su gotovo svi sastanci održavani u prostorima Pansiona Pio, koji je u vlasništvu moje obitelji, što znači da je čitava moja obitelj bila uključena u rad Živog zida. Ponavljam, moj angažman je bio duboko iskren o čemu svjedoči već i činjenica da je Živi zid prva stranka u koju sam se ikada u svojih 47 godina života formalno učlanio. Moje osobno otrežnjenje trajalo je dvadeset i sedam sati koliko sam bio službeni član Živog zida, rekao je Kurelić.