Jubilarno deseto izdanje

Humanitarni Liburnijski malonogometni maškarani turnir 24. siječnja

Marina Kirigin

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Humanitarna akcija ove je godine posvećena bratu i sestri, Andrei i Goranu Štimcu iz Opatije kojima je nažalost prije dva mjeseca preminuo otac



Deseti jubilarni Liburnijski malonogometni maškarani turnir održat će se u subotu 24. siječnja u matuljskoj sportskoj dvorani. Na turniru sportsko-humanitarnoga karaktera ove će se godine okupiti rekordan broj sudionika, a sav prihod prikupljen na turniru donirat će se obitelji Štimac iz Opatije, dvanaestogodišnjoj Andrei i jedanaestogodišnjem Goranu koji žive u skromnim uvjetima i u nezavidnoj financijskoj situacijI, istaknuli su organizatori ove već tradicionalne manifestacije iz Kluba mladih IDS-a Liburnije i MNK Kvarnera. 


   – Ove godine obilježavamo jubilarno izdanje turnira i humanitarne akcije »Mladi za mlade«. Turnir je nastao pred deset godina kao revolt na ondašnje gušenje maškarane tradicije u Opatiji, a potom je zabavno-rekreativni karakter turnira dobio i humanitarnu notu. Iz godine u godinu manifestacija je bivala sve posjećenija i prepoznatljivija, a rezultat svega je da se tijekom devet godina prikupilo više od 300.000 kuna te donacije u hrani i potrepštinama za djecu i mlade lošeg imovinskog i zdravstvenog stanja s Liburnije – kazao je član predsjedništva IDS-a i jedan od pokretača ove manifestacije Marin Starčić, a Sandro Ladavac, predsjednik KM IDS-a Liburnije, dodao za koga su se sve sredstva tijekom godina prikupljala. Donacije su otišle u ruke studenta lošeg imovinskog stanja, Udruzi osoba s invaliditetom, socijalnoj samoposluzi, obitelji Bašić, braći Bužanić, Lauri iz Opatije kojoj je bila potrebna operacija na Cipru, a dvije akcije odnosile su se na obitelj Erika Marčete. 


   – Prvom akcijom uspjeli smo urediti stan obitelji Marčeta, a tri godine kasnije i pokrenuti akciju »Svi za Erika« – istaknuli su organizatori. U jutarnjem dijelu turnira ove subote nastupit će djeca, a 24 seniorske maškarane ekipe na parket će istrčati iza 13 sati. U međuvremenu bit će predana i prošlogodišnja donacija, rekao je Neven Jušić iz MNK Kvarner.




– Humanitarna akcija ove je godine posvećena bratu i sestri, Andrei i Goranu Štimcu iz Opatije kojima je nažalost prije dva mjeseca preminuo otac. Stoga pozivamo sve koji su u mogućnosti da se odazovu akciji i pomognu donacijom u hrani ili uplatom na račun majke Darinke (HR 77 23400093208993777, Privredna banka) odnosno Malonogometnog kluba Kvarner Matulji (HR 81 24840081104581541, Raiffeisen banka) s napomenom »Za humanitarnu akciju« – poručila je potpredsjednica mladih liburnijskih IDS-ovaca Jelena Živanović.