Sajam dobavljača

HoReCa Adria: Trendi oprema za turističku ponudu s pet zvjezdica

Marina Kirigin

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Opatijski sajam opreme za hotele, apartmane, restorane i ugostiteljske objekte otvoren je u dvorani »Marino Cvetković«,a posjetitelji imaju priliku razgledati 5.000 proizvoda više od 70 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije i Srbije



OPATIJA Perilica koja opere posuđe u dvije minute, nova linija čaša za dekantiranje vina, najnoviji uređaji za vakumiranje te softcookeri – samo je dio atraktivne ponude opatijskog drugog izdanja sajma HoReCa Adria koji je u dvorani »Marino Cvetković« okupio vodeće hrvatske dobavljače za sektor turizma i ugostiteljstva, koji prezentiraju najnovije trendove i opremu.


– Posuđe se posloži u perilicu bez prethodnog ispiranja i namakanja, a tada 80.000 granula u sekundi ispjeskari posuđe do vrhunskog sjaja. Cijeli postupak traje dvije minute i zamjenjuje rad nekoliko ljudskih ruku u kuhinji restorana – objasnio je Luka Perman iz opatijske tvrtke Eten koja je glavni distributer ovog uređaja za hrvatsko tržište. Perilica koja posuđe opere u dvije minute švedski je brand Granuldisk koji se tek probija prema kuhinjama hrvatskih hotela i restorana, a za njezinu nabavku potrebno je izdvojiti minimalno 17.000 eura.


Luka Perman kaže kako se danas prilikom opremanja ugostiteljskog objekta prvenstveno vodi računa o održivosti i nižim troškovima.


– Gleda se kako smanjiti trošak radne snage, trošak energenata i kako smanjiti korištenje deterdženta. Tako u odnosu na druge perilice, ova naša koristi 50 posto manje deterdženta – objašnjava Perman.Opatijski sajam opreme za hotele, apartmane, restorane i ugostiteljske objekte otvoren je još danas i sutra, a posjetitelji imaju priliku razgledati 5.000 proizvoda više od 70 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije i Srbije. Bit će održano i 15-ak prezentacija najnovije opreme, kao i bogat program predavanja i edukacija.

– Interes izlagača bio je izuzetno velik, tako da ove godine imamo dvostruko više izlagača nego lani. Trend je danas u hotelijerstvu i ugostiteljstvu »viša kategorija«, znači kvaliteta je vrlo bitna pa su i proizvodi koji su ovdje predstavljeni namijenjeni onima koji se žele baviti turizmom kategorije pet zvjezdica – rekao je voditelj sajma Adriano Požarić, pritom predstavljajući bogatu ponudu sajma putem koje je moguće opremiti kompletan hotel ili restoran. Sajam HoReCa Adria organizira časopis Turizam info, uz potporu Hrvatske gospodarske komore, Grada Opatije i Turističke zajednice Grada Opatije.