Bogat program

Za svakoga ponešto: Mali vodič kroz događanja u Novom ove sezone

Anto Ravlić

Ilustracija Roni Brmalj

Ilustracija Roni Brmalj

Nekoliko je glavnih, prepoznatljivih manifestacija – Ružica Vinodola, Okolotorno, Ljetni karneval, Fešta od kilometra, Međunarodni festival klasične glazbe... I čitav niz manjih, ali ništa manje atraktivnih događanja – od pučkih fešti, regata, teniskih, nogometnih i šahovskih turnira, do folk festivala



NOVI VINODOLSKI Poput vjekovne radijske najave: A sad sport i glazba, Novi Vinodolski će tijekom ljeta ponuditi sport i glazbu, začinjenu kulturnim te manifestacijama s okusom tradicije.


Nekoliko je glavnih, prepoznatljivih manifestacija. Ružica Vinodola, Okolotorno, Ljetni karneval, Fešta od kilometra, Međunarodni festival klasične glazbe… I niz manjih događanja.


Manifestacija Okolotorno koja je uhvatila korijene održavat će se svake srijede tijekom ljeta. Ljeto će obilježiti Međunarodni festival klasične glazbe koji će periodično nuditi događanja, kao i Regional 2017.


Ispunjen srpanj




Srpanj započinje festivalom Neki novi klinci. Drugi vikend u srpnju su na rasporedu Dječji karneval i Veliki međunarodni karneval. Slijedi Regata Velebitskog kanala krstaš open. Potom je na rasporedu proslava Sv. Margarete u Klenovici. Vinska izložba održat će se u centru Novog, a Ljetna smotra klapa u Srićinoj kući. Ledenice slave Majku Božju Karmelsku, a Ledeničani imaju turnir u boćanju. Svečano se otvara Međunarodni festival klasične glazbe 17. srpnja nastupom Zagrebačkog ansambla.


Marin Marinić predstavit će se skulpturama u Gradskoj galeriji Turnac. Turnir u malom nogometu je sportski uvod u kraj srpnja, a u Povilama slavi se Sveta Marija Magdalena. Potom Krmpote slave svoj dan. Plivat će se na Vrbnik na memorijalu Veljka Rogošića. Večer najljepših arija Tvrtko i prijatelji, Brezarska noć i regata optimista i lasera zaključuju srpanj.


Kolovoz udarno


U kolovozu bogat program već prvog dana. Ribarska noć na terasi Vrtić, Međunarodni koncert klasične glazbe u crkvi sv. Filipa i Jakova, izložba slika Ivana Balaževića u Gradskoj galeriji Turnac te »Možeš i ti«, sportsko-rekreativni program koji će se održavati cijelog ljeta. Početkom kolovoza na programu su nastupi Trija Savičić i Viktora Vidovića na gitari. Večeri će ispuniti Baterska i Klenovarska noć.


Održat će se natjecanje vatrogasaca Memorijal Jasmina Filipovića te proslaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.


Kolovoz nudi i teniski turnir Novi open, promenadni koncert Big Banda Swingeri i koncert Gabora Leška na gitari. Jedra Vinodola su na rasporedu 11. kolovoza, kao i Festival folklora. Slijedi Smokvičarska večer uz Antonija Krištofića i Matea Žmaka te izložba slika Miljenka Šepića u Gradskoj galeriji Turnac.


Na Precrikvi će zapjevati Joso Butorac. Fešta od kilometra je 15. kolovoza, a potom je fokus na Ružici Vinodola. Slijede šahovski turnir i Adriatic Folk festival i niz manifestacija koje se ponavljaju iz tjedna u tjedan.