Ličko-senjska županija

Župan Milinović potpisao ugovore s predstavnicima udruga

Marin Smolčić



GOSPIĆ Zbog kašnjenja s donošenjem Proračuna Ličko-senjske županije za 2019. godinu župan Darko Milinović danas je  potpisao Ugovore o dodjeli financijskih sredstava temeljem Javnog poziva za financiranje institucionalne podrške udrugama  iz Proračuna Ličko-senjske županije.


Ugovori su najprije potpisani sa Školskim sportskim savezom i Udrugom slijepih i slabovidnih osoba Ličko-senjske županije. Govoreći o važnosti rada brojnih udruga koje djeluju na ovome prostoru župan Milinović je istaknuo žaljenje što su se udruge morale na ostale načine snalaziti za sredstva zbog kašnjenja u donošenju proračuna.


– Vi ste unatoč tome djelovali u otežanim uvjetima. Za Udrugu slijepih i slabovidnih smo za program „Svjetlo nade u tami“ odobrili traženih 40 tisuća kuna. Iskreno vas se zahvaljujem na svim vašim aktivnosti. Školski sportski savez vrlo je uspješan u svim sportovima i vi na svoj način vodite brigu o najmlađima. Sportaši svih uzrasta iz ove županije već desetljećima bilježe sjajne sportske uspjehe i uvjeren sam da će se tako i nastaviti. To je jedan od razloga zbog čega smo Školskom sportskom savezu povećali sredstva za 28 posto, naglasio je župan Milinović.




U ime Udruge slijepih i slabovidnih Ličko-senjske županije na sredstvima se zahvalio predsjednik vlč. Juraj Ladišić, dok je predsjednik Školskog sportskog saveza prof. Milan Štimac taksativno nabrojao neke od brojnih sportskih uspjeha učenika iz Ličko-senjske županije. Za djelovanje u 2019. godini ova je sportska asocijacija od Županije dobila 75 600 kuna.


 


Potom su potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstva  za financiranje programske podrške Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata. Prilikom prijema predstavnika sedam udruga župan Milinović je još jednom istaknuo svoju zahvalnost svima koji svojim djelovanjem rade na očuvanju digniteta Domovinskog rata i promicanju trajnih vrijednosti i istine o događajima koji su temelj hrvatske države.


Za svoje programe udruge će od Županije  dobiti ukupno 220 tisuća kuna. U ime udruga na prijemu, sredstvima i stalnoj podršci koju im pruža Ličko-senjska županija zahvalio se predsjednik Udruge specijalnih policajaca Domovinskog rata „Tigar“ Ivica Pavelić.