Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
24. veljače 2020.
Korenica

U Lici nastavljene 'parlaonice' u projektu „Lily“

U Lici nastavljene 'parlaonice' u projektu „Lily“
U Lici nastavljene 'parlaonice' u projektu „Lily“
Autor:
Objavljeno: 26. studeni 2019. u 15:09 2019-11-26T15:09:19+01:00

Premijerno je prikazan i video spot pjesme „Dal´ znaš?!“ autora Nikice Krizmanića (Dreyfuss) koja je sačinjena za potrebe javnog predstavljanja projekta „Lily“

 

KORENICA Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama jučer su u prostorijama Kulturno-informativnog centra u Korenici, Policijska uprava ličko-senjska u suradnji s partnerima Ličko-senjskom županijom, Općinom Plitvička Jezera i Turističkom zajednicom Općine Plitvička Jezera organizirali parlaonicu. 

Premijerno je prikazan i video spot pjesme „Dal´ znaš?!“ autora Nikice Krizmanića (Dreyfuss) koja je sačinjena za potrebe javnog predstavljanja projekta „Lily“.

Ova je parlaonica  organizirana na temu nasilja u partnerskim odnosima pod nazivom „Žrtva NE uzrokuje nasilje“ čime su nastavljene aktivnosti po preventivnom projektu Ministarstva unutarnjih poslova naziva „Lily“ – spriječimo nasilje prema ženama. Projekt „Lily“ je ujedno sastavni dio novog nacionalnog strateškog dokumenta zaštite od nasilja u obitelji kojem je cilj umrežavanje svih nadležnih državnih tijela, organizacija civilnog društva, pravnih osoba i drugih društveno odgovornih subjekata.  

Projekt Lily, borba protiv nasilja nad ženama, Gospić,

 
U parlaonici su sudjelovali učenici Srednje škole Plitvička Jezera, koji su iznosili svoje stavove i mišljenja na zadanu temu, a na kraju je tročlani žiri donio svoju odluku te je tako negacijska grupa odnijela pobjedu. 

Sudionicima parlaonice  uručene su prigodne nagrade koje su osigurali partneri Ličko-senjska županija, Općina Plitvička Jezera i Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera – tenisice „#RESPECTUS Lily“ tvrtke Borovo i „La Donna“ izrađene s ciljem promicanja javne svijesti o važnosti života bez nasilja, rodne jednakosti i ravnopravnosti, majice „#RESPECTUS Lily“, memory stickove i kape šilterice.
 
Prikazivanjem  spota na video platformama i propagiranjem putem društvenih mreža nastavit će se s propagiranjem stavova i vrijednosti iz projekta „Lily“ te će se ujedno pridonijeti senzibilizaciji mladih kao čestih korisnika video platformi i društvenih mreža o problemu nasilja u obitelji odnosno nasilja nad ženama. Ovaj spot je realiziran pod pokroviteljstvom Općine Plitvička Jezera.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.