Pink Wing

Dvadesetak milijuna eura parkirano na mulu: Oktanski spektakl i pravi praznik za oči

Aleksandra Kućel Ilić

snimio Marin Aničić

snimio Marin Aničić

Mulom je odzvanjao moćni zvuk nabrijanih automobila, od crnih, plavih i žutih, do modela koji bi se mogli nazvati »50 nijansi sive« u metalic verziji. Porsche, Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce, Audi, Mercedes, BMW... Bilo da se radilo o »normalnim« skupim autima, sportskim dvosjedima ili coupe modelima, njihovi su krugovi po mulu za one koji vole ovakve spektakle bili pravi praznik za oči.



OPATIJA – Atraktivna kolona sportskih i drugih luksuznih automobila vrijednih dvadesetak milijuna eura koja je jučer predvečer pristigla u Opatiju u okvirima manifestacije Pink Wing, dočarala je gotovo ljetni ugođaj na mulu. Nakon kratkotrajne kiše, jureće ljepotane je dočekalo vedro nebo i pozitivno ozračje koje je još dodatno obogatio i brod Crystal Esprit pristao u opatijskoj luci.


Vozači luksuznih vozila krenuli su u ovu avanturu iz Zagreba, te potom preko Grobnika i Rijeke došli predahnuti i prenoćiti u »kvarnerskoj perli«. Ovaj poseban automobilski, ali i gastronomski događaj, za kojega je, baš kao i za kasniji party u Opatiji bio zadužen restoran »Molo« na samome pristaništu, okupio je šezdesetak vozila koja su redom mamila uzdahe zaljubljenika u, običnim smrtnicima najčešće nedostupne »jurilice«. Parkirani jedan do drugoga na opatijskom mulu, našli su se i na meti brojnih kamera, uz koje su zadovoljni turisti, ali i domaći ljudi koji su se okupili u ovom dijelu grada, željeli ovjekovječiti nesvakidašnji prizor. Padali su i selfiji uz poruku – pozdrav iz Opatije bajne…


Mulom je odzvanjao moćni zvuk nabrijanih automobila, od crnih, plavih i žutih, do modela koji bi se mogli nazvati »50 nijansi sive« u metalic verziji. Porsche, Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce, Audi, Mercedes, BMW… Bilo da se radilo o »normalnim« skupim autima, sportskim dvosjedima ili coupe modelima, njihovi su krugovi po mulu za one koji vole ovakve spektakle bili pravi praznik za oči.




Nakon provoda, uživanja u specijalitetima »na pijatu« i odmora u Opatiji, Pink Wing danas nastavlja svoju planiranu turu, pa će krenuti dalje prema otoku Krku, te potom Cresu i Lošinju. Automobilizam i turizam itekako dobro idu zajedno, a to je i koncept hrvatskog projekta Pink Wing – da se sudionike jedinstvene karavane u neobaveznom vikend druženju povede na neobično putovanje i da im se pokažu i otkriju zanimljive lokacije.


snimio Marin Aničić


snimio Marin Aničić



Na posebnim i neuobičajenim mjestima tijekom ove »lude karavane« uživa se u probranim gastronomskim delicijama svakog podneblja uz autohtonu kuhinju te se kroz druženje sudionika stvaraju poslovni kontakti, poznanstva, a često i nove prilike.


Tijekom zajedničkog putovanja, uz promociju turističkih destinacija i zaštićenih spomenika, sudionici Pink Winga u četiri dana guštaju u putovanju, gastronomskim užicima, ali se prepuštaju i zabavi, tako da se može reći da spajaju ugodno s korisnim. Projekt je podržan od strane Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije te Hrvatske turističke zajednice zajedno s gradovima kroz koje prolaze Pinkwingovci, te njihovim turističkim zajednicama.


snimio Marin Aničić


snimio Marin Aničić