Advent

U nekadašnjem magazinu soli – prvo paško klizalište

Zadarski list

Ovo klizalište je postavljeno, jer želimo s nečim novim razveseliti djecu i mlade, ali i sve druge koji vole i znaju klizati, rekao je gradonačelnik Ante Fabijanić



PAG Danas, 6. prosinca u 18 sati u Pagu se otvara prvo umjetno klizalište ikad napravljeno na otoku. Otvorenje klizališta uveličat će nastup polaznika Dječjeg vrtića »Paški mališani« i dolazak sv. Nikole, a očekuje se i dolazak velikog broja građana s cijelog otoka Paga. Danas će klizanje za sve biti besplatno.


– Ovo klizalište je postavljeno, jer želimo s nečim novim razveseliti prije svega djecu i mlade, a onda i sve druge koji vole i znaju klizati – rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, dodajući kako je cijeli ambijent oko klizališta napravljen tako da i roditelji i djeca imaju u čemu uživati.


Klizalište je uređeno u jednom od nekadašnjih skladišta soli, koje se u Pagu uobičajeno naziva II. magazin. Uz klizalište postavljene su adventske kućice s raznovrsnom ponudom, hrane, slastica, pića, a cijeli je prostor bogato ukrašen u duhu adventa. Klizalište je središnji dio ovogodišnjeg Adventa u Pagu.




U ovogodišnjoj paškoj božićnoj bajci bit će raznih programa, među ostalim tu je i kuća Djeda Božićnjaka, koncerti, dječja lutkarska predstava, vrtićke i školske predstave, predavanja i radionice te božićni domjenak s građanima koji i ove godine organizira Grad u suradnji s gradskim tvrtkama. Klizalište će biti otvoreno do 13. siječnja svakog dana od 16 do 22 sata.


U organizaciji adventa sudjeluju Grad Pag, Župni ured, vrtić »Paški mališani, OŠ Jurja Dalmatinca, SŠ Bartula Kašića, Gradska glazba, Turistička zajednica te udruge i tvrtke Grada Paga, Pag II. d.o.o., a pokrovitelji su Grad i TZG Paga.