Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. siječnja 2020.
Ispis članka: Kazališna sezona u Delnicama uspješno startala, evo koje su još predstave na programu - Novi List

NoviList.hr

Kazališna sezona u Delnicama uspješno startala, evo koje su još predstave na programu

Radnički dom

21. rujan 2019 09:18

Napisao: Danijela Pleše

Foto Danijela Pleše

DELNICE - Uobičajena gužva pri nabavi ulaznica za novu kazališnu predstavu u predvorju Radničkog doma u Delnicama ni ovoga puta nije izostala. Gužvu oko karata privukla je komedija »Idi pa vidi« koja je osvojila i nasmijala publiku jer govori o svakodnevnom životu u Hrvatskoj kroz prizmu dviju frizerki – Dalije i Iris.

– Trema uoči izvedbe bila je velika jer se radi upravo o delničkoj publici koja me inače doživljava kao jednu od organizatorica, a sad sam prvi put bila ovdje kao glumica pa emocija nije nedostajalo. Poznata lica u publici, ona vjerna koja dolaze na većinu predstava bez obzira na tematiku, bila su mi velika podrška.

Po smijehu i aplauzu zaključujem da im se svidjelo - izjavila je Marija Kolb koja je u predstavi glumila frizerku Daliju, dok je njena kolegica Mia Krajcar utjelovila lik Iris. – Delnička dvorana je odlična – od akustike do veličine.

Iako sam naučila da od publike nikada ništa ne očekujem da se ne razočaram, ovdje je uistinu atmosfera tijekom cijele izvedbe bila odlična - izjavila je Krajcar.

Zadovoljan početkom jesenskih izvedbi bio je i Matija Kezele - jedan od organizatora iz umjetničke organizacije Kotar teatar.

– Kao i uvijek, nastojat ćemo se prijaviti na sve moguće natječaje kako bismo uspjeli osigurati što veći broj predstava, pa i onih dječjih. Publici smo podijelili i program s budućim predstavama jer upravo zahvaljujući njihovim vjernim dolascima, temelji kazališta u Delnicama su i dalje čvrsti – poručio je Kezele.

Program predstava

25. rujna - Wanda Lavanda u 11

5. listopada - Ključarica u 11

17. listopada - Čovjek koji se bojao zaspati u 20

20. studenoga - Velika zvjerka u 20

6. prosinca - Čudak Šumek u 11

12. prosinca - Brodolomke u 20