Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
19. veljače 2020.
Ispis članka: Originalna proslava 25. rođendana putničke agencije Katarina line: Retro duh u budućem hotelu na opatijskoj Slatini - Novi List

NoviList.hr

Originalna proslava 25. rođendana putničke agencije Katarina line: Retro duh u budućem hotelu na opatijskoj Slatini

Projekt RetrOpatija

24. studeni 2017 22:40

Napisao: Marina Kirigin

Foto M. Aničić

OPATIJA - Putnička agencija Katarina line započela je proslavu 25. rođendana. U budućem hotelu u njihovom vlasništvu na opatijskoj Slatini, u bivšem prostoru skladišta Trgovačkog Opatija, zabava dobrodošlice okupila je 300-njak uzvanika, poslovnih partnera, prijatelja iz cijelog svijeta ove najveće agencije na Kvarneru. Večer je prošla u ležernom, retro duhu u prostoru industrijskog stila, a zamišljena je i kao predstavljanje projekta RetrOpatija i cijele destinacije. Prema riječima Anamarije Hauptfeld Schweitzer i Daniela Hauptfelda, vlasnika i djelatnika agencije, odabirom retro teme namjera je bila promovirati i podržati uspješnu opatijsku manifestaciju RetrOpatiju u kojoj vide veliki turistički potencijal i način na koji se Opatija kao turistička destinacija mora razvijati. Osim u druženju, dobroj glazbi, gosti na rođendanskoj fešti su uživali i u delicijama koje su na stol donijeli brodari iz flote Katarine line, specijalitetu iz dalmatinskih Poljica soparniku i odličnim kolačima koje su spravile njihove supruge. Neizostavan je bio i Bribirski prisnac specijalitet iz kraja kojeg potječe osnivačica agencije Katica Hauptfeld. Sve je to bilo začinjeno dobrom kapljicom, bijelim i crnim vinom, donacijom vinarije Juranić iz Vrbnika i vinarije Bibić iz Skradina. Vlasnici putničke agencije otkrili su i kako će u prostoru održavanja fešte dobrodošlice graditi hotel s najmanje četiri zvjezdica, a trenutno je u izradi nekoliko idejnih rješenja.

- Za sada još ništa konkretno o hotelu ne možemo reći izuzev da će imati najmanje četiri zvjezdice i 30-tak soba. Trenutno se izrađuje nekoliko idejnih rješenja, izabrati ćemo najbolje i pritom voditi računa o uvjetima konzervatora - rekla je Hauptfeld Schweitzer.

Proslava četvrt stoljeća rada agencije sa sjedištem u Opatiji nastavlja se danas izletom uzvanika po Kvarneru i gala večerom u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner na kojoj se očekuje dolazak 350 osoba iz javnog života regije, lokalnih, regionalnih i državnih dužnosnika, ali i poslovnih partnera, turističkih djelatnika i prijatelja agencije. Katarina line pripremila je niz iznenađenja za sve svoje goste koje dolaze u Opatiju, a podijeliti će i preko 100 nagrada, raznih putovanja i krstarenja, kao i zahvalnice zaposlenicima i partnerima.

o2411am23
Retro party / Foto Marin Aničić